Engedd ki a gőzt!

A mindennapok során sokféle szerepben kell helytállnunk, és mivel az idő mindig kevés, a tennivaló viszont rengeteg, kapkodunk, idegeskedünk, állandóan fáradtak vagyunk. A belső feszültség oldása nemcsak az egészségünk és a lelki békénk miatt fontos, hanem azért is, mert sokkal hatékonyabban oldjuk meg a problémákat, ha nyugodtak maradunk.

Engedd ki a gőzt!

A mozgás univerzális eszköze a feszültség-levezetésnek. Mindegy, mit sportolunk, csak legalább húsz percig tartson egy edzés, és tényleg örömet okozzon, ellenkező esetben még feszültebbek leszünk tőle. Lehet tánc, séta, harcművészet vagy kocogás, de próbáljuk megtalálni, hogy melyik mozgásforma segít nekünk. Mindegy, hogy egy bokszedzésen a dühünktől akarunk megszabadulni, vagy jógával lenyugodni, a sport sokak életkedvét adja vissza egy-egy nehéz nap után. A mozgás abban is segít, hogy kicsit kiszakadjunk a mindennapi feladatok gyűrűjéből és csak magunkra figyeljünk.

Léteznek különféle stresszoldó, stresszkezelő tréningek, ezeken megtanulhatunk speciális relaxációs technikákat, de stresszoldó tevékenység lehet tulajdonképpen bármi, ami örömet okoz, ellazít és elfeledteti a kellemetlen élményeket: például a szaunázás, a kertészkedés, a kirándulás, társasjáték, az olvasás, a filmnézés, a zenehallgatás vagy bármilyen kreatív tevékenység, például a festés, a rajzolás, az agyagozás, a főzés vagy a kézimunka. A jóga nem véletlenül egyre népszerűbb. Nemcsak erősíti és rugalmasabbá teszi a testet, hanem el is lazítja, miközben a lélek megpihen, tehát segít, hogy legyőzzük a belső feszültséget.

Fontos, hogy teremtsünk magunknak lehetőséget igazi pihenésre. Jelöljünk ki olyan időszakokat, amikor nem vagyunk elérhetőek telefonon, és nem foglalkozunk munkával. Ilyenkor kapcsoljuk ki a gépet, ne pislantsunk rá ötpercenként az e-mailekre, foglalkozzunk valami olyan tevékenységgel, ami lassítja a „pörgést”.

A sport és a kiegyensúlyozott életmód mellett az étrendünkre is érdemes figyelni. Vannak olyan ételek, italok, amik serketik az adrenalin termelődését ezért kerülendőek, ha amúgy is feszültek vagyunk. Közéjük tartozik a fekete tea, a kávé és az alkohol. Az egészséges táplálkozás mellett fontos kiemelnünk egy ásványi anyagot, a magnéziumot, ami segíthet legyőzni a mindennapi stresszt. A túlhajszolt, feszültséggel teli életmód következtében megnőhet szervezetünk magnéziumszükséglete, magnéziumhiány esetén pedig még nehezebben küzdünk meg a stresszel.

A jól ismert Magne B6 márka segíthet helyreállítani a szervezet magnéziumszintjét! A Magne B6 az egyik legjobban felszívódó magnézium faját a magnézium-laktátot tartalmazza ezzel is segítve a hatékony magnéziumpótlást, ráadásul szedésekor a magnézium mellett B6 vitamint is juttatunk a szervezetünkbe, ami elősegíti a magnézium felszívódását.

Honlap: http://www.magneb6.hu

Sanofi - Magne B6 termékcsalád

Termék:

Magne B6 bevont tabletta 30x 1452 Ft
Magne B6 bevont tabletta 50x 2194 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu