Az aktív sportolás előnyei

Magne B6 Extra

Kisgyerekkorban a kötelező tornaórák miatt – ha nem is elég hangsúlyosan, de – jelen van életünkben a sport, és a szabadidő-eltöltésnek bizonyos aktív formáit (a kirándulást, a biciklizést, a focit stb.) nagy valószínűséggel kipróbáljuk. Ám magunk mögött hagyva a tinédzser éveket, hajlamosak vagyunk felhagyni a (viszonylag) rendszeres mozgással, az aktív sportolással, és irodában-autóban-tévé előtt ülve töltjük a nap nagy részét. Csakhogy ez nem marad hosszútávon következmények nélkül.

Az aktív sportolás előnyei

A mozgás ugyanis biológiai szükséglet, mint az evés vagy az alvás. Ha megvonjuk szervezetünktől, megbetegszünk.

Nem csak esztétikai problémáról van tehát szó, nem az a legfontosabb kérdés, hogy elég karcsúk vagyunk-e a kor szépségideáljaihoz képest! Sokkal fontosabb szempont, hogy csak úgy őrizhetjük meg a testi-lelki egészségünket (és persze a vágyott karcsúságot), ha használjuk az izmainkat.

A modern, városi ember nem végez fizikai munkát. Nem dolgozik a földeken, nem igen gyalogol, háztartása gépesített. Csakis rendszeres testedzéssel tarthatja tehát magát fitten. Tudatosan keresnie kell az aktív élet lehetőségeit. (Már az is nagyon sokat jelent, ha nem használja a liftet, ha biciklivel jár munkába vagy hétvégén kirándul.) Ha ezt nem teszi, hamar észlelheti magán a mozgás- és oxigénhiányból, valamint az egyoldalú terhelésből (például a számítógép előtt görnyedésből) adódó elváltozások megjelenését.

Egyre több betegségről, például a halálozási okok élén álló szív- és keringési, valamint a daganatos betegségekről, és az egyre több embert érintő kettes típusú diabéteszről tudható, hogy létrejöttükben a mozgáshiány is szerepet játszik.
Az aktív sport minden életkorban az egészséges életmód elemi része, és nemcsak megelőzheti a betegségek kialakulását, de a gyógyításában is értékes eszköz. A fizikai aktivitás ráadásul sok szempontból jobbá teszi az életünket.

Az aktív sportolás előnyei:
- A stresszkezelés egyik leghatékonyabb fegyvere.
- Ha mozgunk, jobb az étvágyunk – de nincsenek falásrohamaink!
- Aki sportol, az élet más területein is tudatosabbá válik: figyel arra, mit eszik, hogyan él, mennyit pihen stb.
- Ha elfárad a testünk, nyugodtabban alszunk.
- Kedélyünk, közérzetünk javul.
- Nő a teherbíró képességünk.
- Az edzett emberek szíve nagyobb mennyiségű vér pumpálására képes, és ezáltal jobb teljesítményre teszi alkalmassá a testet. Ezen kívül a mozgás - az oxigénfelvevő képesség javítása révén - jótékony hatással van az idegrendszerre, az agyi kapacitásra és a szervezet egészének állapotára.
- A sport sokféle betegség (magas vérnyomás, diabétesz, depresszió, hormonális zavarok stb.) gyógyításában értékes kiegészítője a gyógyszeres és az egyéb terápiás eljárásoknak.
- A rendszeres testedzés hatására nő az izomtömeg, az izomrostok megvastagodnak. Az izom anyagcseréje átáll a nagyobb igénybevételre (ezt az izomláz megszűnte jelzi). Hatékonyabban kezdenek működni az energiát szolgáltató folyamatok, aminek az élet más területein is hasznát vesszük.
- A sport jó hatással van a szexuális életünkre. Nem (csak) azért, mert kívánatosabb egy egészséges-esztétikus test, de a fittség bizonyítottan fokozza a libidót, harmonizálja a hormonrendszert!

Honlap: http://www.magneb6.hu

Sanofi - Magne B6 termékcsalád

Termék:

Magne B6 Extra filmtabletta 30x 1996 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu