Egészséges táplálkozás fontossága gyermekkorban

A vitaminok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek, akárcsak az ásványi anyagok és nyomelemek. Az egészséges életmód kialakítását érdemes már gyermekkorban elkezdeni, hiszen gyermekünk optimális fejlődéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű vitamin-, ásványi anyag és nyomelem biztosítása nap, mint nap.

Egészséges táplálkozás fontossága gyermekkorban

A felnőttekhez hasonlóan a gyermekeknél is meghatározott mennyiségű vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szükség egészségük megőrzése érdekében. Kutatások szerint bizonyos betegségek is megelőzhetőek lennének, ha már gyermekkorban nagyobb figyelmet fordítanának az egészséges életmód kialakítására ilyen pl.: a cukorbetegség, elhízás, epekövesség, csontritkulás stb.

Az A-vitamin számos funkciója közül a legismertebb a látáshoz kötődik. Esetleges hiánya szürkületi vakságot, szemszárazságot és egyéb szembetegséget okozhat, valamint lassítja a gyermek növekedését. A máj, a tojássárgája, tej és tejtermékek jó A-vitamin források. A D3-vitamin legfontosabb funkciója, az hogy egyensúlyban tartja a kalciumháztartást, segíti a kalcium felszívódását és gátolja annak kiválasztását, így biztosítja a gyermek csontképzéséhez nélkülözhetetlen kalcium mindenkori megfelelő mennyiségű jelenlétét.

A D-vitamin a bőrben is keletkezhet napfény hatására, hiánya, amely a nem kielégítő bevitel és a napozás mellőzése okozhat gyermekkorban angólkorhoz vezethet. D-vitamin források a tej és tejtermékek, a tojás és a máj is.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"