Gyermek allergia

Az allergia számos embernek jelent problémát a mindennapokban, azonban nemcsak a felnőtteket érintheti ez a jellegű probléma, hanem a gyermekeinket is. A családi örökletes hajlam szerepe bizonyítható.

Gyermek allergia

Ha a családban már van allergiás, az születendő gyermek számára 30-40% a valószínűsége, hogy allergiás lesz, ha pedig mindkét szülő és a testvér is allergiás, akkor az allergia kialakulásának kockázata még ennél is nagyobb. Azonban nemcsak a géneken múlik az allergia kialakulása, hanem számos külső tényező is előidézheti az allergia kialakulását.

Sajnos egyre több az allergiában szenvedő gyermekek, általában a legtöbben a virágporra, állatszőrre, élelmiszerre, háziporra, valamint penészgombára érzékenyek. A megelőzés már a terhesség alatt biztosítható, ha az édesanya egészséges életmódot folytat, valamint a környezetben lévő allergének mennyiségét lehetőseihez mérten csökkenti, így mérsékelni lehet az allergia lehetséges kialakulását.

Nemhiába tartják úgy, hogy a csecsemő legjobb táplálási módja a szoptatás, és a legértékesebb tápanyagforrás számára az anyatej. A nemzetközi és a hazai gyermekorvos társaságok ajánlásai szerint az anyatejtáplálás védelmet jelent. Különösen kedvező a hatás, ha a kisbaba még gyümölcsöt és főzeléket sem kap 6 hónapod korig. Azonban az édesanyának a szoptatás alatt sem árt azok az élelmiszerek kerülése, amelyek növelhetik az allergia kialakulásának esélyét, ilyen pl.: a tehéntej, tojás, hal.

Honlap: http://www.statimpatika.hu
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"