Fog és szájápolás

A higiénikus szájápolás

Az egészség szempontjából elengedhetetlenül fontos a megfelelő szájhigiénia, a fogak ápolása és tisztán tartása. Ehhez nem elég egy jó minőségű fogkefét beszereznünk, mind a megfelelő fogkrém, mind a legideálisabb szájvízre is szükségünk van.

Szájápolás három lépésben

A rendszeres és helyes szájhigiénés gyakorlat segít megelőzni a fogszuvasodást és az ínybetegségek kialakulását. Ha szeretné, hogy fogai és ínye egészségesek legyenek, ápolja őket a következő 3 lépés betartásával:

Mi okozza a fogérzékenységet?

A fogérzékenység problémájával számos ember szembesül. Gyakran alakul ki forró, hideg, édes, vagy savas ételek vagy italok fogyasztása után. Rendes körülmények között fogzománc borítja a dentint (amely közvetlenül körülveszi az idegeket), az íny pedig körülveszi a fogat. Idővel a fogzománc egyre vékonyabbá válik, ami egyre kevesebb védelmet nyújt. Az íny is visszahúzódik, szabaddá téve a foggyökér dentinállományát.

Hogy a fogaink egy életen át szolgáljanak…

A fogászati rendelő általában nem tartozik a kedvenc helyeink közé, éppen ezért sokan vagyunk úgy, hogy halogatunk egy kezdetben még apróbb problémát mindaddig, amíg egyre nagyobbra nem növi ki magát és komoly következményei nem lesznek, amiért akár fogaink elvesztésével is fizethetünk.

Kellemetlen szájszag… Mit tehetünk ellene?

Számos embernek jelent problémát a kellemetlen szájszag, melyet elsősorban a dohányzásra, alkoholfogyasztásra vagy a kellemetlen szagot árasztó élelmiszerekre (pl.: hagyma, fokhagyma, hal) vezethetünk vissza.

Fogínygyulladás ellen

Az ínybetegségeknek számos oka lehet, mint pl.: nem megfelelő szájhigiénia, a fogmosás, fogselyem és a szájöblítők használatának elmulasztása. Azonban a cukorban gazdag, C-vitaminban és tápanyagokban szegény étrend, valamint a dohányzás is befolyásolhatja az ínybetegségek kialakulását.

Fogínyünk egészsége

Az ínnyel kapcsolatos problémáktól, amelyek vérzéssel, fájdalommal és rossz lehelettel járnak nem könnyű megszabadulni, sőt az íngyulladás az erre hajlamos személyeknél gyakran visszatérő kellemetlen panaszokat okoz. A Vitinne kapszula rendszeres szedése hozzájárul a fogíny egészségének visszaállításához és megőrzéséhez. Összetevői belülről táplálják a fogíny sejtjeit.

Miért fontos a szájvíz?

A fogak a szájüregnek mindössze 25%-át teszik ki - tehát nem elég csupán a fogmosással törődnöd. Akármilyen alaposan ápolod is a fogaidat, a nyelveden és a szájüreg nehezen elérhető területein maradhatnak olyan mikroorganizmusok, melyek nem kevés veszélyt rejtenek magukban. Egyrészt felelősek a rossz leheletért, másrészt a fogak felszínén megtapadva fogíny-, illetve fogágybetegséget okozhatnak.

Az egészséges fogínyért

A fogaink egészségének megőrzése és védelme a mai világban nem egyszerű feladat, hiszen mindennap fogyasztunk olyat ételeket, italokat, amelyek nagymértékben befolyásolhatják a fogaink, fogínyünk egészségét.

Gengigél termékcsalád

Az ínybetegség számos ember számára jelent problémát nap, mint nap, amelyet többnyire a a nem megfelelő szájhigiénia esetén következik be, valamint a különböző okok miatt a lepedék megtapad és nagyobb rétegben képződik, így fogínygyulladás jelentkezhet.

Fogfehérítés

„Két ember közt a legrövidebb út egy mosoly!” Azonban nem mindegy, hogy milyen mosoly, mivel a fogaink egészségének, fehérségének megőrzése nem mindig megy zökkenőmentesen.

Fogszuvasodás

A fogszuvasodást a szánkban élő savképző baktériumok okozzák, amelyek bizonyos élelmiszerekből szénhidrátokat bontanak le, mint például a cukor, fruktóz, glükóz, stb. Ezekből az anyagokból a baktériumok melléktermékeként savat képeznek, mely károsítja a fogfelszínt és fogszuvasodást okozhat.

Ínysorvadás és annak okai

Az ínybetegségek számos ember életében okoznak kellemetlenségeket, azonban ha nem teszünk semmit annak érdekében, hogy ezeket a problémákat megfelelően kezeljük, ill. megelőzzük akkor bizony komoly következménye is lehet a kezdetekben még apró problémának.

Vigyázzunk fogainkra!

A fogorvosi rendelő azok közé a helyszínek közé tartozik, amelyet általában az emberek nem szívesen látogatnak. Számos tényező lehet káros hatással a fogaink egészségére, amelyek elősegítik a fogzománc kopását és a későbbiekben fogszuvasodáshoz is vezethetnek. Ilyen tényezők lehetnek azok az élelmiszerek, italok amelyekből a szánkban élő baktériumok savat állítanak elő, ezáltal károsítják a fogzománcot.

Szájápolás fontossága

A rendszeres szájápolás elengedhetetlen az egészséges fogíny, a fogzománc, illetve a fogak egészségének megőrzése, továbbá a fogszuvasodás megelőzése érdekében. Sokan szenvednek a fogínygyulladás, ill. a fogínyvérzés problémáival, amely a rendszeres és a megfelelő szájápolással megelőzhető, és a fogorvos is elkerülhető.

Vegyük fel a harcot a torokfájással

A téli, hideg időszakban nem is csoda, ha könnyebben leszünk náthásak és többször fájlaljuk a torkunkat, hiszen csak repkednek kint a mínuszok, és erre nem mindenki van megfelelően felkészülve.

Használjunk szájvizet

Nem is gondolnánk, hogy mennyi probléma megelőzésére alkalmazható a szájvíz ill. a szájöblögető. Nemcsak a fogak és száj higiéniájáért felelősek, de fertőtlenítő hatásuk révén a szájban található baktériumokat és vírusokat is elpusztítják, ezáltal segítik megelőzni a fogszuvasodást, íngyulladást és a rossz leheletet.

Fogaink és fogínyünk védelméért

Sokan vagyunk úgy, hogy nem szívesen járunk fogorvoshoz, vagy úgy érezzük, hogy nincs akkora probléma, hogy szakemberhez forduljunk, és sajnos ezért legtöbbször a fogainkkal fizetünk.

Vitinne - az íny egészségéért

Az embereket a leggyakrabban érintő fogfájás, íngyulladás, hideg-melegre való érzékenység, és az ezt követő fogászati kezelés érzékenyen érinti, hiszen sokan vagyunk úgy, hogy nem szeretünk fogorvoshoz menni, még akkor sem ha már elkerülhetetlen, és addig húzzuk halasszuk amíg a fogaink elvesztésével fizetünk érte, pedig nem lenne muszáj megvárni a fogászati beavatkozást.

Ínyproblémák

Mindenki tudja, hogy a fogak ápolása milyen fontos. Az azonban kevésbé közismert, hogy az íny és a fogak folyamatos kölcsönhatásban vannak, így az íny rossz állapota negatív hatással van a fogakra. Az elhanyagolt szájhigiénia, a mindennapi fogtisztítás elmulasztása, a helytelen, egyoldalú táplálkozás, tápanyaghiány hosszútávon komoly betegségekhez: íny- és fogágygyulladáshoz vezethet. Megdöbbentő tény, hogy több fogat veszítünk el ínyproblémák miatt, mint fogszuvasodás következtében!
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.