A bélflóra

Elinix - promóció

Emésztőrendszerünk telis-tele van különböző féle mikroorganizmusokkal, például gombákkal, baktériumokkal. Ezt az ökoszisztémát összefoglaló néven bélflórának nevezzük, mely fontos szerepet játszik az emésztés elősegítésében. Amikor azonban a bélflórát alkotó jótékony és káros baktériumok egyensúlya felborul, az emésztési zavarokhoz, vagy súlyosabb esetekben betegségekhez vezethet. 1,2,3

A probiotikum szerepe a bélflóra egyensúlyának fenntartásában

A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, amelyek megfelelő mennyiségben alkalmazva kedvező hatással vannak az emberi szervezetre.4 A bélflóra egyensúlyának fenntartásában (megelőzés), illetve a felborult egyensúly kezelésében, így a kellemetlen tünetek megszüntetésében a probiotikumok hatékony segítséget jelenthetnek az alábbi esetekben:

A bélrendszer diszfunkciója esetén

Az emésztőrendszeri fertőzések, antbiotikumok használata a bélflóra egyensúlyának felborulásához vezethetnek, amit diszbiózisnak is neveznek.5,6

A diszbiózist gyakran kísérik kellemetlen tünetek:
- Székrekedés vagy hasmenés
- Puffadás, felfúvódás, fokozott gázképződés
- Gyomorfájdalom
- Hányinger és felböfögés

Antibiotikumok szedése alatt

Az antibiotikumokat a patogén baktériumok ellen fejlesztették ki, de a kórokozókkal együtt elpusztítják a hasznos baktériumokat is, ami a belekben jelentkező kellemetlen érzéshez, és egyes esetekben hasmenéshez vezethet.7

Utazás alatt

Utazás során gyakran jelentkezhetnek emésztési problémák. Ennek okai azok a különböző kórokozó mikroorganizmusok, amelyek fertőzött táplálékkal, ivóvízzel vagy egyéb folyadékokkal jutnak be a szervezetbe.8

Elinix® probiotikum – A bélflóra egyensúlyáért

Az Elinix® kétféle jótékony hatású probiotikus baktériumtörzset (Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium animalis subsp. Lactis, BB-12®) tartalmaz magas csíraszámban, amelyek az emberi bélflóra természetes alkotóelemei, ezzel segítenek helyreállítani és fenntartani a bélflóra egyensúlyát*.

Az Elinix® probiotikum segít a diszbiózis kellemetlen tüneteinek – így például a hasmenés, puffadás - leküzdésében, és csökkenteni az antibiotikum szedése alatt jelentkező hasmenés kockázatát.
Utazás előtti és alatti szedése pedig hozzájárul a bélflóra védelméhez és helyreállításához, valamint az utazási hasmenés kockázatának csökkentéséhez.

Az Elinix probiotikum kétféle,14 db és 28 db kemény kapszulát tartalmazó kiszerelésekben érhető el a online patikánkban.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Sandoz Hungária Kft.
1114 Budapest, Bartók Béla út. 43-47.
Tel.: 06 1 430 2890 - www.sandoz.hu
OELI1708/07.20

* Lactobacillus acidophilus (LA-5®) és Bifidobacterium animalis subspecies lactis (BB-12®) tartalmú készítmény. A BB-12® és az LA-5 ® a Chr. Hansen A/S bejegyzett védjegyei
Forrás referenciák:
1. Hoffman C, et al. PLOS ONE. 2013;8(6):1–12.
2. Zhang YJ, et al. Int Journ of Mol Sci. 2015;16(4):7493-7519.
3. Belkaid Y, et al. Cell. 2014;157(1):121–141.
4. Probiotics and prebiotics. Global Guidelines for the World Gastroenterological Organization. February 2017
5. Conlon M & Bird A. Nutr. 2015: 7; 17-44 (Conlon M. and Bird A. Nutrients, 2015; 7; 17-44)
6. Bailey M, et al. Brain, Behavior and Immunity. 2011; 25 (3): 397–407 (Bailey M. et al. Brain, Behavior, Immunity, 2011; 25 (3): 397–407)
7. Ploskireva A.A. Antibiotic-associated diarrhea: issues of therapeutic practice. Therapy 2016, 3 (7): 79-84
8. Ankylosing spondylitis M.K., Luppova N.E., Privorotsky V.F. Diarrhea of travelers in adults and children. Issues of Practical Pediatrics 2014, No. 1, t. 9, p. 48-50
9. Elinix kemény kapszula alkalmazási előírás:
https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét!

Termék:

Elinix kemény kapszula 14x 2270 Ft
Elinix kemény kapszula 28x 2699 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.