Mozgásszervi problémák - korunk egyik népbetegsége

Diclac Dolo - fizetett hirdetés

A mozgásszervi betegségek Magyarországon az egészségügyi problémák között vezető helyet foglalnak el. A lakosság mintegy 38%-a1 tapasztalt egy év alatt izom-és ízületi fájdalmakat: ízületi gyulladást, húzódás, rándulás vagy zúzódás okozta sérüléseket, vagy akár reumás panaszokat.

Mozgásszervi problémák - korunk egyik népbetegsége

A mozgásszervi panaszok jelentős részét képezik az ízületi megbetegedések, melyen belül megkülönböztetjük a gyulladásos ízületi megbetegedéseket, azaz arthritiseket, illetve a kopásos ízületi megbetegedéseket, azaz arthrosisokat. Míg az előbbiek legjellemzőbb tünetei a fájdalom, az ízület merevsége, és időnkénti duzzanata is, az utóbbiaknál a tünetek kialakulását megelőzően először az ízületi porcok kopása figyelhető meg.

Mindemellett, főleg az időskorban okozhatnak panaszt a lágyrész reumatizmusok, azaz az inak, ínhüvelyek, szalagok, nyáktömlők, izmok betegségei, mely az érintett terület fájdalmát, duzzanatát, nyomásérzékenységét jelenti.

A mozgásszervi megbetegedések kialakulásának több oka lehet: a civilizált életmódból adódó helytelen testtartás, túlterhelés, a rendszeres mozgás hiánya, a szervezetünkben elinduló esetleges degeneratív folyamatok illetve maga a „kor”, hiszen az említett panaszok előfordulásának jelentős része 50-60 éves kor utánra tehető.

Az érintett krónikus panaszok elsőszámú elszenvedői tehát az idősebb korosztály, de az életmódunkból adódóan, illetve mindennapi sport- és egyéb hobbitevékenységeink során jelentkező akut mozgásszervi problémák a lakosság egyre szélesebb rétegét érintik.


Diclac® Dolo – Maradjon mozgásban!

A mozgásszervi panaszok hatékony tüneti kezelésében fontos, hogy a fájdalomcsillapítás mellett a gyulladás csökkentésére is figyeljünk, és ehhez a legmegfelelőbb terápiás formát válasszuk.
A diklofenák egy ú.n nem szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) hatóanyag, mely lokális alkalmazásakor közvetlenül az érintett területen fejti ki hatását és ilyenkor a gyomrot és kardiovaszkuláris rendszert érintő mellékhatások kockázata is kisebb, mintha szájon át szedhető gyógyszerformában alkalmaznánk.

A Diclac® Dolo 50 mg/g a piacon elérhető legmagasabb diklofenák-hatóanyag tartalommal rendelkező fájdalomcsillapító - és gyulladáscsökkentő gél2, mely a lokális kezelés által célzottan csillapítja az izom- és ízületi fájdalmakat. A vizes - izopropil-alkoholos bázisú - gél pedig egyúttal nyugtató és hűsítő hatást fejt ki az érintett területen.

A Diclac® Dolo gél célzottan kezeli az akut és krónikus izom- és ízületi panaszokat, gyulladást vagy duzzanatokat, így megoldást nyújt az alábbi problémák tüneti kezelésében:
- degeneratív ízületi megbetegedésekben (a térd- és a kisebb ízületek arthrosisai),
- a lágyrészek reumás megbetegedéseiben (ín- és ínhüvely-gyulladások, fájdalmas vállmerevség, az izom- és a tokszövet gyulladásai esetében),
- sport- és baleseti sérülésekben (rándulás, zúzódás, húzódás esetén).

A Diclac® Dolo 50 mg/g gél 50 és 100 grammos kiszerelésben érhető el a patikákban. A gélt naponta 2-3 alkalommal a fájdalmas területre, kizárólag ép bőrfelületre, vékonyan kell felvinni a célzott fájdalomcsillapításért.

Amennyiben tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak, keresse fel kezelőorvosát!

Vény nélkül kapható, diklofenák-nátrium tartalmú gyógyszer.
Sandoz Hungária Kft. 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47. +36 1 430 2890.
ODIC1463/04.19
Források: 1, Ipsos Zrt.; Szindikált kutatás – Topikális fájdalomcsillapítás, 2017; 2, IQVIA National OTC Database MAT 03/2019 adatok alapján az 50 mg/g az elérhető legmagasabb hatóanyag tartalom a diklofenák-tartalmú gélek között a topikális fájdalomcsillapítók piacán (02E1).


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termék:

Diclac Dolo 50 mg/g gél 50g 1597 Ft
Diclac Dolo 50 mg/g gél 100g 2592 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"