Jóindulatú prosztata megnagyobbodás

Prostamol Uno promóció

A prosztata megnagyobbodása gyakran társul zavaró tünetekkel, melyeket gyűjtőnéven alsó húgyúti tüneteknek hívnak. A megnagyobbodott prosztata összeszorítja a húgycsövet (ezen az útvonalon ürül ki a vizelet a húgyhólyagból), ami vizeletürítési problémákat okoz. Ez az évek során kedvezőtlen anatómiai és működési változásokhoz vezethet a húgyhólyagban és a vesékben (pl. húgyhólyag-kimeneti szűkület).

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás

A megnagyobbodás okai

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás okai még nem teljesen tisztázottak. A legfontosabb kockázati tényezők a következők:

- a férfi életkora – minél idősebb a férfi, annál nagyobb a BPH kockázata.
- hormonok – a prosztata egy férfi nemi hormontól – a 95%-ban a herék által termelt tesztoszterontól – valamint a női nemi hormonoktól, az ösztrogénektől függő mirigy. Az ösztrogéneket kis mennyiségben a herék és a zsírszövet termelik, a tesztoszteron ösztrogénné történő átalakításának eredményeként.

Tünetek, melyek előfordulhatnak:
- gyakori nappali vizelési inger
- éjszaka is több alkalommal jelentkező vizelési inger
- a húgyhólyag nem teljes kiürülésének érzése
- vizelési inger jelentkezése, akkor is, ha csak kis mennyiségű vizelet van a húgyhólyagban
- égő vagy csípő érzés vizelés alatt
- nehezen meginduló vizelés
- gyenge vizeletsugár, megnövekedett vizelési idővel
- vizeletcsepegés a vizelés végén
- vizeletinkontinencia

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás diagnózisának felállításában és a kezelés hatékonyságának megfigyelésében alkalmazott alapvető vizsgálatok:

Alapvető fizikális vizsgálat – az orvos megvizsgálja a beteg hasát, különös tekintettel a vesék és a húgyhólyag területére, valamint megvizsgálja a külső nemi szerveket (a heréket és a húgycsőnyílást).

Végbélen keresztül történő vizsgálat – A vizsgálat fő célja, hogy a végbélbe bevezetett ujjával az orvos felmérje a mirigy szimmetriáját, alakját, valamint a méretében, szerkezetében, és felszínében bekövetkezett változásokat. A prosztata homogén megnagyobbodása, simasága, rugalmassága és hajlékonysága nyújtja a jóindulatú prosztata megnagyobbodás diagnózisának alapját. Szintén ez a vizsgálat a prosztatarák szűrővizsgálatának első lépése és alapja.

PSA (prosztata specifikus antigén) – a vizsgálat során vérvétel történik és megállapítják a vér PSA-szintjét. A normálérték nem haladhatja meg a 4,0 ng/ml értéket. A magasabb érték prosztatagyulladást, jóindulatú prosztata megnagyobbodást vagy prosztatarákot jelezhet.

Hasüreg ultrahangos vizsgálata – a prosztata méretének és szerkezetének, valamint a vizelés után a húgyhólyagban maradt vizelet mennyiségének felméréséhez.

Végbélen keresztüli ultrahang vizsgálat – a vizsgálat lehetővé teszi a prosztata méretének, valamint belső szerkezetének pontos meghatározását.

Honlap: https://www.prostamol.hu

Termék:

Prostamol Uno 320mg kapszula 60x 5694 Ft
Prostamol Uno 320mg kapszula 90x 8291 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"