Vitagyn C hüvelykrém 30g + 6 appklikátor

3462 Ft
3462 Ft/db

A Vitagyn C savas pH-értékű hüvelykrém helyreállítja és fenntartja a hüvely élettani pH-értékét, ezáltal elősegíti a természetes Lactobacillus-flóra növekedését, gátolja a bakteriális vaginózisért felelős kórokozók növekedését, és kedvezőtlen környezetet teremt az E. coli baktériumok megtelepedéséhez valamint a húgyúti fertőzések kiújulásához. Így alkalmas a bakteriális vaginózis és a visszatérő hólyaghurut kezelésének és megelőzésének kiegészítésére. Alkalmazása különösen hasznos a fertőzés fellángolása esetén, illetve antibiotikumokkal történő kezelést követően.

- Már a terhesség első hónapjaitól kezdve és a szoptatás idején is alkalmazható!
- Nem tartalmaz parabént! Szagtalan, nem hagy olajos nyomot, és nem színezi el az alsóneműt.

Egyszeri és visszatérő bakteriális vaginózis

A bakteriális vaginózis a hüvelyi folyás egyik első számú oka. Kialakulásának hátterében a hüvelyben található baktériumok természetes egyensúlyának felborulása áll: a kórokozók megtelepedése ellen védő Lactobacillus-flóra eltűnik, és a normál hüvelyflórában kisebb számban megtalálható „rossz” baktériumok túlszaporodnak.

Jellemző tünetei:
- hüvelyfolyás, mely híg és bőséges,
- szürkésfehér színű,
- kellemetlen, halra emlékeztető szagú
- a folyást kísérheti csípő, esetleg viszkető érzés is,
- általában a klasszikus gyulladás tünetei (vörösség, duzzanat, fájdalom) általában nem alakulnak ki vagy csak enyhék.

A bakteriális vaginózis egyike a kiújulásra igencsak hajlamos betegségeknek. A sikeres kezelés ellenére gyakran visszatérhetnek a kellemetlen tünetek.

A diagnózis felállítása és a megfelelő kezelés kiválasztása szakorvosi feladat!

Miért alakul ki és miért tér vissza a bakteriális vaginózis

A hüvelyi fertőzés oka az esetek túlnyomó többségében a szervezet saját baktériumflórája, míg a szexuális úton terjedő baktériumok (Trichomonas, Chlamydia, Neisseria stb.) jóval ritkábban okoznak hüvelygyulladást. A folyamat elindításában fontos szerepet játszik a hüvely egészséges önszabályzó rendszerének egyensúlyvesztése, azaz a hüvelyi pH lúgos irányba való eltolódása és a fertőtlenítő hatású hidrogén-peroxidot termelő tejsavbaktériumok számának csökkenése. Ehhez néha elég egy antibiotikum-kúra vagy akár a túlzásba vitt intim tisztálkodás, hüvelyöblögetés.

A betegség gyakori kiújulásában számos jól ismert körülmény játszhat szerepet. Ilyen hajlamosító tényezők lehetnek bizonyos szokások (öltözködés, dohányzás, alkoholizmus), egyes betegségek (cukorbetegség, vérszegénység, változókor), gyógyszerek (hormontartalmú fogamzásgátlók). A fokozott szexuális aktivitás, gyakori partnercsere vagy új szexpartnerrel kezdett kapcsolat szintén lehet kiváltó ok, vagy akár kiújulásra hajlamosító tényező is.

Visszatérő bakteriális vaginózis lehetséges szövődményei
Tekintettel a betegség visszatérő jellegére, a bakteriális hüvelygyulladáshoz társuló, alábbi szövődmények kockázatával is számolni kell:
- kismedencei gyulladások
- visszatérő hólyaghurut (felfázás)
- koraszülés
- spontán vetélés
- szülés utáni fertőzések
- nőgyógyászati műtéteket követő fertőzések

Visszatérő bakteriális vaginózis
A gyakori kiújulások, a betegség rendkívül kellemetlen jellege, valamint a komolyabb szövődmények miatt a bakteriális vaginózis mindenképp orvosi kezelést igényel, és feltétlenül érdemes a hosszú távú megelőzésre is gondot fordítani. Így nemcsak a betegség újbóli fellángolását, de a szövődményeket is kivédhetjük.

Forgalmazza:
Phytotec Hungária
1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.,

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu