A folát szerepe

Biovital Mom&Baby
promóció

Az embrióban osztódó sejtek rétegeket képeznek. A külső sejtréteg egy része a velőlemez, amely a terhesség 28. napjára velőcsővé záródik, hogy idővel az agy és a gerincvelő alakuljon ki belőle. A velőcső záródásának különböző mértékű zavarai (agy- és koponyahiány, nyitott gerinc) a leggyakoribb fejlődési rendellenességek közé tartoznak. Ezek száma jelentősen csökkenthető megfelelő mennyiségű folát bevitelével.

A folát szerepe

A folátok vízben oldódó vitaminok, a folsav sói, amelyek a méhen belüli élet kezdetétől intenzíven szerepet játszanak a sejtosztódásban, ezáltal az anyai és magzati szövetek növekedéséhez szükséges fehérjeképződésben töltenek be kulcsszerepet. Hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez is. A folátok anyagcseréjét többek között a B12 és a B6 vitamin is segíti.

Hogyan biztosítható a szükséges folátmennyiség?

A folátok megfelelő mennyiségű bevitelének alapja a kiegyensúlyozott táplálkozás. A folsav leveles zöldségekben és hüvelyesekben előforduló glutamátsói azonban a zöldségek állása, elkészítése során könnyen lebomlanak. A folsav táplálék-kiegészítő készítménnyel pótolható, de a folsav a szervezetben további átalakításokat igényel, amelynek egyik enzimatikus lépését a lakosság jelentős része genetikai okokból korlátozott mértékben képes elvégezni. A kiegészítésként bevitt folsav-, ill. folátpótlásnak tehát nemcsak a mennyisége, hanem a hasznosíthatósága is fontos. A Biovital® Mom&Baby magzatvédő multivitaminban a folsav stabil, kiváló vízoldékonyságú glukózamin sója a szervezet számára közvetlenül felhasználható.

Mivel a várandósság ténye gyakran nem derül ki a magzati idegrendszer fejlődésének legkritikusabb első napjaiban, a megfelelő folátbevitelt már a kisbaba tervezésétől fogva biztosítani érdemes.

A készítmény étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Honlap: http://biovitalvitamin.hu
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu