Terhesség alatti gyomorégés

Rennie
promóció

Ne essen pánikba, sok nő tapasztalja meg első alkalommal a gyomorégést terhessége során. Tulajdonképpen a nők 40-80%-a szenved gyomorégéstől és érthető miért – a test sok hormonális és fizikai változáson megy keresztül ilyenkor.

Terhesség alatti gyomorégés

Terhesség során a szervezet egy úgynevezett progeszteron nevű hormont termel, mely lelassítja az emésztést és elernyeszti a nyelőcső és gyomor közötti záróizmot, megnövelve a sav-visszafolyás kockázatát. Ennek következtében a gyomorsav nagyobb valószínűséggel folyik vissza a nyelőcsőbe, ami égető mellkasi- és torokfájdalommal jár. Ahogy a baba növekszik, a gyomorra gyakorolt nyomás is egyre nő és ez is a nyelőcsőbe kényszerítheti a gyomorsavat, refluxot okozva.

A tünetek nagyobb valószínűséggel következnek be étkezés után és hajolgatáskor vagy fekvő pozícióban, azonban szülés után a nyomás a gyomron megszűnik, éppúgy, ahogy a tünetek.

Használhatom a Rennie termékeit terhesség vagy szoptatás alatt?

A Rennie® termékei megfelelő kezelést nyújtanak a gyomorsav okozta tünetek enyhítésére terhesség és szoptatás alatt, mivel a benne található összetevők - mint a kálcium és a magnézium - a szervezetben természetes módon is előfordulnak.

Mennyi Rennie-t érdemes bevennem a terhesség alatt?

A Rennie® rágótabletta alkalmazható terhesség és szoptatás alatt az előírt adagolással, de a hosszú ideig, illetve nagy adagokban történő adását kerülni kell. A terhes nőknek szigorúan tartani kell a Rennie® rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét.

A megfelelő adagolás a terhesség és szoptatás idején sem tér el a normál adagolástól. 1 vagy 2 db rágótabletta az egyszeri adag. A tablettát lehetőleg étkezés után 1 órával, illetve lefekvés előtt 1 órával kell bevenni. Ettől eltérő időszakban gyomorégés és savtúltengés esetén további 1 vagy 2 rágótabletta alkalmazható. A maximális napi dózis 8 g kalcium‑karbonát, amely 11 db tablettának felel meg, ennél többet nem szabad bevenni. Terhesség és szoptatás alatti alkalmazáskor figyelembe kell venni, hogy a Rennie® rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan 1 hétre kell korlátozni a Rennie® rágótabletta szedését, nem szabad túllépni a maximális napi adagot és kerülni kell a tej (1 liter akár 1,2 g elemi kalciumot is tartalmazhat), tejtermékek és egyéb kalcium tartalmú termékek egyidejű fogyasztását. Bővebb információért olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

A gyógyszerek hatással lehetnek a magzat fejlődésére. Minden esetben beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha terhesség alatt gyógyszert kíván szedni.

Mikor érdemes orvoshoz fordulnom?

Ha állandó rossz közérzetet és aggasztó tüneteket (súlyvesztés, nyelési nehézségek, kellemetlen érzés hastájékon, állandó vagy véres hányás, fekete széklet) tapasztal, mindenképpen keresse fel orvosát.

Honlap: http://www.rennie.hu

Bayer Hungária Kft.

Termék:

Rennie borsmenta rágótabletta 24x 914 Ft
Rennie cukormentes rágótabletta 24x 1034 Ft
Rennie borsmenta rágótabletta 60x 1824 Ft
Rennie cukormentes rágótabletta 60x 1942 Ft
Rennie Narancs rágótabletta 36x 1342 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu