PALA sampon korpás hajra palaolajjal 200ml

2590 Ft
13 Ft/ml

A PALA sampon desztillált palaolajat tartalmaz. A sampon négy támadásponton keresztül gátolja a korpa kialakulását - ennek eredménye a tartósabb és biztosabb hatás. Kíméletlenül fellép a korpásodás okai ellen - ugyanakkor kíméli a hajszálakat.

A korpás fejbőr

A bőr hámsejtjei folyamatosan osztódnak, elszarusodnak, majd leválnak (lehámlanak). Ez normálisan észre sem vehető, annyira kis ˝csomagokban˝ válnak le a hámdarabkák. Ha azonban a hámsejtek szaporodása felgyorsul, a hámlás is láthatóvá válik. Ezt nevezzük korpának. A korpás fejbőrön nem csak a hámsejtek osztódása fokozott, hanem gyulladás is kialakul. Emiatt a fejbőr viszkethet is.

A korpásodás kialakulása

A hajas fejbőrön sokféle mikróba (baktérium, gomba) él. Bár mindegyikük szeretne szaporodni, de ebben egymást gátolják, vagyis egymással egyensúlyban vannak. Néha azonban ez az egyensúly felborul, és olyan mikrobák kerülnek előtérbe, amelyek izgatják a fejbőrt.

Ennek az a következménye, hogy a hámsejtek gyorsabban osztódnak, nagyobb csoportokban válnak le a fejbőrről - ezt a látható hámlást nevezzük korpának. Hámlás normálisan is történik, de olyan kis csoportokban válnak le a hámsejtek, hogy ezek szabad szemmel nem is láthatók.

A mikróbák irritáló hatására gyulladás is kialakulhat, ami viszketésben, vagy akár a fejbőr látható kipirosodásában is jelentkezhet.

Mi a palaolaj?

A palaolajat palaközetből készítik lepárlással. Ezt a párlatot ichthyolnak is nevezik. Az ichthyolt már a XIX század vége óta ismerik. A bőrgyógyászat nagy alakja, Unna fedezte fel gyógyhatását különböző bőrbetegségekben. Elsősorban gyulladásgátló és fertőzések elleni hatását használták ki. Akkoriban ennek igen nagy jelentősége volt, hiszen sem antibiotikumok, sem gyulladáscsökkentő szteroidok nem voltak még a bőrgyógyászat fegyvertárában. Az ichthyol azonban sötétbarna, kátrányszagú sűrű massza. Ez az egyik oka annak, hogy visszaszorult a használata a XX.században. Bár jelenleg is kapható Magyarországon ichthyol tartalmú sampon korpásodás ellen, nem különösebben népszerű, pedig hatásos.

A halvány palaolaj

Az elmúlt években hosszas kísérletezéssel és gondos fejlesztőmunkával sikerült olyan lepárlási terméket előállítani, amely sokkal kellemesebb állagú, világosabb színű, és szaga sem kellemetlen - ugyanakkor hatása ugyanolyan, mint a sötét ichthyolé. A halvány palaolaj megnyitotta annak a lehetőségét, hogy az eddigieknél sokkal kellemesebb készítményt lehessen fejleszteni korpásodás ellen. Ennek az eredménye a PALA sampon.

A palaolaj hatásai

- csökkenti a hámsejtek szaporodását, és így közvetve a hámlást
- csökkenti a faggyútermelést
- elnyomja a mikrobákat
- nyugtatja a fejbőrt, csökkenti a viszketést

Használati javaslat

Gyűszűnyi mennyiséget kevés vízzel meghigítva tegyünk a hajunkra, majd habosítsuk fel. A habot néhány percig hagyjuk rajta, majd mossuk ki bő vízzel.

Miután elsősorban a fejbőrre kerülő sampon fejti ki a hatását (és nem a hajhoz tapadó), a hatás fokozható, ha már a száraz fejbőrt néhány perccel hajmosás előtt bedörzsöljük.

Figyelmeztetés: Ügyeljen arra, hogy szembe ne kerüljön.Ha ez mégis előfordul, bő vízzel alaposan öblítse ki. Irritáció vagy bőrpirosság esetén csökkentse a használat gyakoriságát, vagy hagyjon fel a termék használatával. Erre az eddigi tapasztalatok alapján igen ritkán van szükség.

A PALA sampon gyártója a Letícia Herba Kft.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.