Kinder Luuf balzsam 30g

2396 Ft
79867 Ft/kg

A meghűléses betegségek, a köhögés, a nátha, a torok- vagy hörgőgyulladás különösen a gyermekek számára nehezen elviselhetőek. Ilyen esetekben nyújtanak gyengéd és gyors segítséget a természetes illóolajok.

A Kinder LUUF Balzsam régóta bevált illóolajokat tartalmaz eukaliptuszolajból, kakukkfűből és különböző fenyőfajták gyantabalzsamaiból.

Összetételüket és adagolásukat kifejezetten a csecsemők és a kisgyermekek igényeinek megfelelően alakították ki. A Kinder LUUF® Balzsam kifejezetten 3 éves kortól javallott.

A nyak, mell és hát bedörzsölése során a balzsamok kettős hatása bontakozik ki: egyrészt felszívódnak a bőrön keresztül, ezáltal fokozzák a vérellátást, amit melegérzetet kelt az adott területen. Másrészt a test melege által az illóolajokból gyógyító gőzök szabadulnak fel, amelyek belélegezve közvetlenül a légzőszervekre fejtik ki kedvező hatásukat.

A különböző kölcsönhatások által az illóolajok, mint pld. a terpene hörgőgörcsoldó, nyákoldó, váladékoldó hatásúak és megkönnyítik a váladék feloldását. Elősegítik a hörgőváladék kiválasztását, miáltal könnyebbé válik a felköhögés.

Levegőt ad!

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és irodalmi adatok igazolják.
A balzsam hatóanyagai (illóolajok) - külön-külön is régóta alkalmazott szerek a népgyógyászatban, a gyógynövény terápiában - elsősorban mint inhaláló szerek kedveltek az otthoni betegápolásban hurutoldó és légúttisztító hatásuk alapján.
Az illóolajok a bőrön keresztül is felszívódnak, a vérkeringésbe jutva a légzőszervekben választódnak ki. A balzsam hatékonyságához hozzájárul a test-meleg bőrfelület, mely elősegíti az illóolajokból az aromás gőzök felszabadulását. Az illóolajok belégzése a légutakban letapadt nyákot feloldja, elfolyósítja, így lehetővé teszi annak könnyebb felköhögését. Az illóolajok enyhe görcsoldó hatása révén csökken a köhögési inger és a légzés is könnyebbé válik.
A nyak, hát, vagy a mellkas bőrére dörzsölt balzsam hatóanyagai a bõr vérátáramlását is fokozzák.

Mi a balzsam hatóanyaga?
1g balzsam tartalma:50 mg racém kámfor (Camphora racemica), 50 mg terpentinolaj (Terebinthini aetherol),27,5 mg levomentol (levomentholum), 15 mg eukaliptusz olaj (Eucalypti aetherol), 7,5 mg szerecsendió olaj (Myristicae aetherol), 7,5 mg cédrus olaj (Cedri fol.aetherol), 2,5 mg timol (Thymolum).

Mit tartalmaz még a balzsam?
A készítmény segédanyagai: fehér vazelin és ceresin.

Mikor ajánlott a balzsam alkalmazása?
Megfázás, hűléses megbetegedés: köhögés, nátha, torokfájással és rekedtséggel járó torokgyulladás külsőleges kezelésére ajánlott.
Kiegészítő kezelésként légcsőhurut, hörghurut, valamint makacsul ismétlődő hurutos tünetek gyógyszeres kezelésének kiegészítésére javasolt.

Mikor nem szabad a Kinder Luuf balzsamot alkalmazni?
A készítmény nem alkalmazható hörgi asztmában és szamárköhögésben, valamint valamely alkotórésszel szembeni túlérzékenység esetén.

Mit kell tudnia a készítmény alkalmazásának megkezdése elõtt?
Külsőleg, bedörzsölésre 3 éves kortól, inhalációra 6 éves kortól alkalmazható a balzsam.

Alkalmazható-e más gyógyszerekkel együtt a Kinder Luuf balzsam?
Hurutoldó, köptető gyógyszerek kiegészítésére alkalmazható a balzsam, más külsőleges készítményekkel egyidejűleg azonban nem alkalmazható.

Hogyan és mikor kell alkalmazni a balzsamot?

Külsőleg 3 éves kortól;
-naponta 2-szer, reggel és este, életkortól függően 2,5-5cm3 (kb. 1 púpozott mokkáskanál) balzsammal bedörzsölni a gyermek nyakát, mellét,hátát és lehetőleg előmelegített trikóval, vagy törülközővel befedni. A balzsam alkalmazása után a gyermeket lehetőleg fél-egy órán keresztül ágymelegben kell tartani.

Inhalálásra 6 éves kortól:
Mogyorónyi mennyiségű balzsamot tegyen forró vízzel telt edénybe, és gõzeit pár percig - mélyeket lélegezve- lélegezze be a gyermek.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a balzsam?
Külsõleges alkalmazás során bõrgyulladást, kontakt ekcémát okozhat.
Inhalálás után nyálkahártya irritáció elõfordulhat, hörgi asztmában a hörgõk görcse fokozódhat.

Mire kell még ügyelnie a balzsam alkalmazása során?
A készítményt ne alkalmazza nyílt seben, vagy sérült bõrfelületen, az arcra, különösen az orr és szem környékére nem szabad kenni.

Mennyi ideig alkalmazható a balzsam?
A balzsam a panaszok fennállásáig alkalmazható (kb.1 hét), amennyiben a panaszok továbbra is fennállnak, vagy hosszan tartó láz esetén mielõbb keresse fel orvosát.

Hogyan kell tárolni a balzsamot?
Legfeljebb 25°C-on, fénytõl védve..
Minden használat után gondosan zárja le a dobozt!
A készítmény gyermekektõl elzárva tartandó!

Nyilvántartási szám: OGYI-548/1995

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.