Pro+biotikum kapszula 30x

2996 Ft
100 Ft/db

A Pro+biotikum kedvezően befolyásolja a bélflóra, és ezen keresztül az immunrendszer működését, megelőzi és enyhíti a hasmenést, székrekedést, a nem specifikus gasztrointesztinális panaszokat és a gyulladásos bélbetegségeket. Gátolja a káros baktériumok és élesztők megtelepedését. Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását tudományos vizsgálatok igazolják.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását tudományos vizsgálatok eredményei, és több éves felhasználási tapasztalat igazolja. A készítmény „bélazonos” baktériumokat tartalmaz. Rendszeres fogyasztása kedvező hatással van az emésztőrendszerre és az immunrendszerre, ezáltal az egészségre. Bizonyított hatásai a következők:
- jótékonyan befolyásolja a bélflóra és ezen keresztül az immunrendszer működését,
- megelőzi és/vagy enyhíti a hasmenést, székrekedést, a nemspecifikus gasztrointesztinális panaszokat, gyulladásos bélbetegségeket,
- gátolja a szervezet számára káros baktériumok és élesztők megtelepedését, elszaporodását a bélrendszerben,
- enyhíti a tejcukor-érzékenység tüneteit,
- vitamin termelésével hozzájárul a szervezet vitamin szükségletének fedezéséhez.

Javallat: A készítmény alkalmazása elősegíti az egészséges bélflóra kialakítását és fenntartását, ezáltal hozzájárul a jó közérzet és egészség megőrzéséhez.

Összetétel: Hatóanyag tartalom: 10,80-26,50 mg élő probiotikus hatású baktériumok:
min. 5 x 108 Lactobacillus acidophilus La-5Ÿ
és min. 5 x 108 Bifidobacterium BB-12Ÿ/kapszula.
Fontosabb segédanyagok: glükóz, magnézium-sztearát, titán-dioxid

Mi a Pro+biotikum?

Az egészséges bél mikroflóra kialakítására és megőrzésére képes, speciális tulajdonságú, élő probiotikus baktériumokat – Lactobacillus acidophilus La-5Ÿ, Bifidobacterium BB-12Ÿ – tartalmazó probiotikum.

Mi a készítmény hatóanyaga?
10,80-26,50 mg élő probiotikus hatású baktériumok: min. 5 x 108 Lactobacillus acidophilus La-5Ÿ és min. 5 x 108 Bifidobacterium BB-12Ÿ /kapszula.

Mit tartalmaz még a kapszula?
Segédanyagai: vízmentes glükóz, burgonyakeményítő, mikrokristályos cellulóz és magnézium- sztearát. Kapszulahéj: zselatin, titán-dioxid.

Milyen esetben ajánlott a Pro+biotikum szedése?
A készítmény alkalmazása elősegíti az egészséges bélflóra kialakítását és fenntartását, ezáltal hozzájárul a jó közérzet és egészség megőrzéséhez

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
A készítmény bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység, valamint az immunrendszer zavarai (pl. HIV-fertőzés) esetén nem javasolt a fogyasztása.

Szedhetik-e a Pro+biotikum kapszulát gyerekek is?
A Pro+biotikum kapszula aktív és nem aktív alkotórésze biztonságos a gyerekek számára. Fogyasztását a vegyes étrendre történő átállást követően javasoljuk.

Várandós és szoptatós anyák szedhetik-e a kapszulát?
Ezen élethelyzetekben a készítmény szedhető.

Szedhető-e a Pro+biotikum más gyógyszerek mellett?
A Pro+biotikum nem rendelkezik szisztémás hatással, ugyanakkor nem ismeretes, hogy más gyógyszerek hatásosságát csökkentené. Azonban egyes gyógyszerek (pl. antibiotikumok) gátolhatják ezen baktériumok növekedését, illetve elpusztíthatják azokat. Így a Pro+biotikum alkalmazása főleg antibiotikum kúra alatt a gyógyszer bevétele után 3 órával ajánlott.

Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?
A készítmény kis mennyiségű glükózt tartalmaz, ezért ritka, örökletes anyagcserezavarban – glükóz-galaktóz malabszorpcióban – szenvedő betegeknek nem ajánlott a szedése. Tejcukor érzékenyek fogyaszthatják. A tejfehérje allergiában szenvedők kérjék ki kezelő orvosuk véleményét.

Hogyan és mikor kell a Pro+biotikum kapszulát bevenni?
A Pro+biotikum bevétele étkezés közben vagy után javasolt. Bevétele folyadékkal lenyelve történjen.

Napi ajánlott adag?
Ajánlott adagolás legalább naponta 1-2 kapszula étkezés közben vagy után.

Előfordulhat-e mellékhatás a Pro+biotikum alkalmazása során?
A Pro+biotikum fogyasztás első napjaiban a készítményre érzékenyebb egyéneknél enyhe puffadás figyelhető meg. Ha nem várt hatást észlel, tájékoztassa arról kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Mennyi ideig szedhető a Pro+biotikum kapszula?
A Pro+biotikum alkalmazása nem okoz függőséget, hosszantartó használata során mellékhatás megjelenése nem ismert. Így használatának nincs időbeni korlátja.

Miért fontos az egészséges bélflóra?
Bizonyított, hogy a rendkívül érzékeny „láthatatlan szervünk”, a bélflóra összetétele és az emberi egészség között igen szoros a kapcsolat. Nem közömbös, hogy szervezetünk „konyhájában” a vastagbélben milyen természetű biokémiai folyamatok zajlanak. A káros anyagcsere termékeket termelő rothasztó mikrobák tartós túlsúlya kellemetlen tüneteket, rossz közérzetet, az immunrendszer gyengülését, végső sorban pedig egészségkárosodást okozhat.

Hogyan kell tárolni a terméket?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó, eredeti csomagolásban, jól lezárt kupakkal.
Gyermekek elől elzárva tartandó.

Nyilvántartási szám: OGYI-992/2006

Csomagolási egység: 30db/doboz

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu