Damona Ginkgo biloba 80mg tabletta 90x

1499 Ft
Eredeti ár: 2092 Ft
17 Ft/db

A ginkgo biloba kivonatot a levélből állítják elő, melynek hatóanyagai két csoportba sorolhatóak. Első csoport a flavonoidok (41 fajta flavonoidglikáz található benne), melyekből a legnagyobb mennyiségben kaempferol, quercetin, isorhamnetin és cumarsav található meg benne. Második csoport a terpének. A terpen csoportba tartozó hatóanyagok közül a ginkgolid és a bilobalid a legjelentősebbek. Ez a két hatóanyag kizárólag a ginkgo bilobában fordul elő.

Egyre több kutatás vizsgálja ezeket a hatóanyagokat. A ginkgolidot 1932-ben egy japán kutató izolálta, majd alkotóelemeit a Nobel-díjas Corey különítette el 1988-ban. A legaktívabbnak a B jelzésű csoportot jelölte. A ginkgó levél tartalmaz még szerves savakat (Pl.: aszkorbinsav) melyek a kivonat savas kémhatását és vízben oldhatóságát teszik lehetővé.

Összetevők:
Tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); maltodextrin; ginkgo biloba kivonat (80 mg /tabletta; csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, magnézium-sztearát); fényező anyag (sztearinsav)

Hatóanyag 1 tablettában
Ginkgo biloba kivonat 80 mg
ebből flavon glikozidok 19,2 mg
ebből terpén lakton 4,8 mg

Adagolás:
Felnőttek számára naponta 1 tablettát bőséges folyadékkal lenyelni.

OÉTI notifikációs szám: 14357/2014

Tárolás:
Gyermekektől elzárva, száraz helyen, legfeljebb 25 °C-on tartandó. A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza!

Figyelmeztetések:
Az étrend kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A készítményt tartsa gyermekektől elzárva.

Forgalmazza:
Damona-vital Kft. 6721 Szeged, Lechner tér 15.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu