Aliamare aeroszol 100ml

2934 Ft
29 Ft/ml

Aeroszol izotóniás oldat tengervízzel és nátrium-hialuronáttal a mindennapi orr- és fülhigiéniához gyermekek és felnőttek számára.

Az Aliamare egyesíti a Bréhat szigetcsoport – a Bretagne-félsziget „Natura 2000” címmel kitüntetett természetvédelmi területe – tengervízének, valamint a hialuronsavnak váladékoldó és gyógyító hatását. A hialuronsav magas vízmegkötő képessége által segíti a nyálkahártya nedvesen tartását, és gyorsítja az esetleges apró sérülések gyógyulását. A higított tengervízből készült izotóniás koncentrátum megakadályozza, hogy az Aliamare a nyálkahártyát irritálja.

Javallat

Orr
Túlzott váladékképződés esetén segíti a kiürülést és nedvesen tartja a kiszáradt orrnyálkahártyát. Használata az orrüregben végzett műtéti beavatkozások után is hasznos.

Fül
Megakadályozza a fülzsír okozta dugulást, és hallókészület viselők esetében segíti a hallójáratok tisztán tartását.

Összetétel
A 100ml-es szóróflakon tartalma: tengervíz, nátrium-hialuronát.

Termékleírás
Túlnyomás alatt álló szóróflakon 100ml oldattal + 1db orr-szórófej + 1db fül-szórófej, lezárt tasakokban. Az oldat a fém szóróflakonon belül egy nem toxikus anyagból készült tasakban van töltve, így az a hajtó levegőtől el van zárva. A hajtóerőt a nyomás alatt a szóróflakonba engedett levegő szolgáltatja, amely az abban elhelyezett tasakot körbefogja. A permetezés a tasak felső részén elhelyezett szelepen keresztül történik.

A rendszer
- levegőt használ hajtógázként, tehát nem károsítja az ózonréteget.
- nem tartalmaz tartósítószert, ami csökkenti az allergiás reakció lehetőségét.
- lehetővé teszi, hogy a szóróflakont bármilyen testhelyzetben használni lehessen.

Alkalmazási gyakoriság
Naponta többször, egyéni igény szerint.

Használati utasítás
1. Távolítsa el a zárókupakot és helyezze a szórófejet a szelepre.
2. Az oldat permetezéséhez nyomja le a szórófejet.
3. Használat után a szórófejet tisztítsa meg és szárítsa meg.

Orr
A termék minden testhelyzetben használható. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy a fejét fordítsa oldalra, és a terméket kb. 2 másodpercig permetezze az ellentétes orrlyukába (pl. jobbra döntött fej, fújás a bal orrlyukba). A mozdulatot ismételje meg a mások orrlyuknál is.

Fül
A termék minden testhelyzetben használható. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy oldalra fordított fejjel hajoljon a mosdókagyló fölé, és az oldatot alulról 1-2 alkalommal permetezze a fülébe. Aztán várjon néhány másodpercet, és óvatosan törölje szárazra a fülét.

Biztonsági intézkedések
A terméket csecsemőknél csak orvosi utasításra alkalmazza. Mivel a flakonba túlnyomás uralkodik, közvetlen napfénytől védve és 25˚C alatti hőmérsékleten tárolandó.
Az Aliamare a csomagoláson feltüntetett időpont lejárta után már nem használható. Ha a flakon sérült, ne használja az Aliamare-t.
A flakont elégetni vagy kiszúrni még üres állapotban is tilos.
A kezelést követően a szóróflakont az érvényes törvényi előírásoknak megfelelően kell megsemmisíteni.

Gyermekektől elzárva tartandó!

Kölcsönhatások
Az Aliamare esetleges kölcsönhatása más készítményekkel a mai napig nem ismert.

Ellenjavallat és nem kívánatos hatások
Az Aliamare alkalmazása nem ajánlott fülfolyásban (a külső hallójárat gyulladásos megbetegedése), a dobhártya perforációban vagy krónikus középfülgyulladásban szenvedő személyek esetén. Az Aliamare használatával összefüggő nem kívánatos mellékhatások nem ismertek.

A CE-jelzés kiadásának éve: 2010
A tájékoztató utolsó ellenőrzésének dátuma: 2010. január

Gyártó:
IBSA Farmaceutici Italia S.r.I.
Via Martiri di Cefalonia, 2
26900 Lodi
Olaszország

Magyarországon a forgalmazásért felelős:
IBSA Pharma Kft.
1124 Budapest, Fodor u. 54/B.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu