A várandós és szoptató anya életmódja, táplálkozása

- védőnői ajánlás alapján

A kismamák többsége tervezi és felkészül az anyaságra. Ez az elhatározás döntően befolyásolja életmódjukat, a teherbeesést megelőzően sok kérdés foglalkoztatja a családalapításra készülő párokat. Az interneten való böngészés, keresgélés sok segítséget nyújt, de elsősorban orvosuktól, védőnőjüktől kérnek tanácsot. Javasoljuk a várandósság előtti időszakban a komplex vitaminszedést, ez elősegítheti a teherbeesést, csökkenti a vetélés kockázatát.

A várandós és szoptató anya életmódja, táplálkozása

Miért fontos már a várandósság előtt is vitamint szedni?
A szervezet a folsavat a sejtnövekedésre és a szövetek újratermelésére használja. A folsav hiánya a terhesség alatt születési rendellenességeket okozhat, mint a Spina bifida (ez egy olyan állapot, amelyben a csontvelő nincs teljesen kialakulva) vagy az Anencephaly (fejletlen agy). Ez a betegség valószínűleg a terhesség első 28 napjában alakul ki a magzatnál, mielőtt az anya tudná, hogy babát vár. Ezért fontos, hogy ha tudatosan szeretnénk gyereket, tudjuk, ismerjük a folsav szerepének fontosságát

Ma a szülőképes nők 60-70%-a harminc éves kor felett vállal gyermeket, ezért különösen nagy jelentősége van a magzatvédő vitaminoknak, amelyek végigkísérik a várandós időszakot.

Arra a kérdésre, hogy milyen készítményt tartunk alkalmasnak, több szempontot is figyelembe kell venni.

Fontos a termék összetétele, ára, mellékhatásai és hozzáférhetősége.
Érdemes olyan készítményt ajánlani, amely a magyar táplálkozási, életviteli szokásokat figyelembe véve lett összeállítva. Nagyon fontos a vitamin és ásványanyag pótlás hiszen az anyai szervezet minden tartalékát mozgósítja a várandósság kilenc hónapja és a szoptatás akár több mint egy éves időszaka alatt. Fontos az öszetevők aránya is, hiszen az összetevők elősegíthetik vagy gátolhatják egy más felszívódását, biológiai hasznosulását.

Természetesen a megfelelő táplálkozást, rendszeres testmozgást nem váltja ki semmilyen készítmény, de azzal összhangban kiváló közérzetet és állóképességet lehet elérni a szülés időpontjára. Sok kismama végig dolgozik a várandósság alatt, a korszerű összetételű vitaminoknak is köszönhető, hogy immunrendszerük erős marad. Megfigyelhető a rendszeres szűrővizsgálatok alapján, hogy az élettani vérszegénység kialakulását milyen jó eredménnyel lehet befolyásolni a vas, kalcium, magnézium és egyéb ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmazó készítménnyel.

A szülésre felkészítés során sok életviteli tanácsot adunk a kismamáknak, ezt mindig személyre szabottan, a várandósság heteinek előrehaladtával állítjuk össze. Megfigyelhető az egész életre szóló átalakulás, amely megváltoztatja egy emberi pár jövőjét és családdá formálódását. Nagyszerű dolgoknak vagyunk szemtanúi, amiben még segítséget is tudunk nyújtani. Sok esetben megmentünk egy magzatot, hogy az élete mellett döntsön az anya, és igyekszünk minden támogatást megadni ehhez.

A családokkal sok éven át tartjuk a kapcsolatot, amely kölcsönös és feltétel nélküli bizalmon alapszik. Sokan közülünk a gondozott gyermekek gyermekeit is láthatjuk.Célunk, hogy anya és gyermeke a lehető legjobb egészségben kezdjék életüket.

Forrás:
Frey Márta

Honlap: http://www.gravidaklub.hu

Richter Gedeon - Gravida

Termék:

Gravida filmtabletta 30x 2842 Ft
Gravida filmtabletta 90x 6342 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu