Gravida

Vitamin kismamáknak

A kismamavitaminok széles skáláját vásárolhatjuk meg, de csak egyetlen olyan készítmény van, amit kifejezetten a magyar anyák igényeinek megfelelően fejlesztettek ki. A fejlesztéskor először széleskörű kutatást végeztek, amelyben felmérték a magyarországi nők táplálkozási szokásait, majd ennek eredményéhez igazították a Gravida kismamavitamin összetevőinek arányait. Talán az sem utolsó szempont, hogy a termék ára is nagyon kedvező; így valóban széles körben juthatnak hozzá az emberek.

Mitől különleges a Gravida?
Azon kívül, hogy pótolja ugyanazokat a vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket (összesen 25 félét!), mint amiket a többi hasonló termék, sokkal tudatosabban ügyelnek a megfelelő arányokra. Nem elég ugyanis a szervezetbe bejuttatni ezeket az anyagokat, gondoskodni kell arról is, hogy be is épüljenek, és hogy az egyik ne nyomja el a másik hatását.

A Gravida mindezek mellett tartalmaz néhány olyan összetevőt is, amire ugyan nagy szükségünk van, de a többi készítményből gyakran hiányoznak. Ezek a következők:

K-vitamin
A véralvadáshoz nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitamin. Mindannyian tudjuk, hogy a szülés igen nagy vérveszteséggel járó folyamat, ahol a véralvadás szerepe életbevágó. Segíti a zsírok lebontását és az idegrendszer működését. Hiánya esetén felléphetnek májfunkciós és zsírfelszívódási zavarok, vérzékenység, hasmenés vagy akár csontdeformáció. Természetes körülmények között a leveles zöldségek és az ezekből készült főzelékek tartalmazzák, pl. a brokkoli, a spenót és a káposzta, valamint a tejtermékek és a máj.

Szelén
Fontos antioxidáns. Lassítja a szövetek öregedését, gátolja a vérrögképződést, csökkenti a szívinfarktus és a stroke kockázatát. Fontos, hogy a kismama szervezetébe kerülő káros anyagokat semlegesítse. Hiánya a magzat szívfejlődésének rendellenességeihez is vezethet., Szelént a tengeri állatok húsa, illetve egyéb belsőségek (pl. vese és máj), valamint megfelelő termőföld esetén a teljes kiőrlésű gabonák tartalmaznak.

Molibdén
A vérszegénységet megakadályozó mikroelem, amelynek viszonylag ritka hiánya fogszuvasodást és ingerlékenységet, súlyosabb esetben pszichés labilitást, néha látászavarokat okozhat. Segíti a kalcium beépülését a csontokba és a fogakba, támogatja a vérképzést és kihat az idegrendszer kiegyensúlyozott működésére is. A teljes kiőrlésű gabonákban, a hüvelyes és zöld leveles növényekben, a tejben, a húsokban és az ivóvízben is megtalálható, de a legnagyobb mennyiségben a máj tartalmazza.

Króm
A szénhidrát anyagcseréjét és a vércukorszintet szabályozó mikroelem. Segíti az anyagcsere-folyamatokat, növeli a szervezet teherbírását és teljesítőképességét. Krómhiány esetén megnő a fiatalkori cukorbetegség kialakulásának veszélye. A teljes kiőrlésű gabonákon kívül tartalmazzák még a hüvelyesek, a húsok (különösen a máj), a sajtok és a korpa.

Ezek ismeretében könnyű eldönteni, hogy melyik az egyszerűbb, megbízhatóbb és olcsóbb megoldás: nap-mint-nap összeválogatni mindenféle tengeri és szárazföldi állatot, összegyűjteni rengeteg különféle növényt, zöldséget és gyümölcsöt, és ezekből olyan arányban enni, hogy éppen a legkedvezőbb vitamin-, nyomelem- és ásványianyag-összetételhez jussunk, vagy megvenni a kiváló minőségű Gravida kismamavitamint, és rábízni magunkat ennek jótékony hatására.

Honlap: http://www.gravidaklub.hu

Termékek:

Hírek:

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu