Vedd komolyan a lázat!

Algoflex Baby szuszpenzió

A csecsemők és a kisgyermekek lázát leggyakrabban fogzás, felső légúti betegség vagy a húgyúti és vesefertőzés okozza. A hőemelkedés mértékéből vagy abból, hogy milyen hosszan tart a lázas állapot, még nem lehet a baj súlyosságára egyértelműen következtetni. Egy enyhe vírusfertőzéstől is magasra szaladhat a láz, és egy vesegyulladás is produkálhat mindössze egy kis hőemelkedést. Ezért fontos, hogy a kisbabákat mindenképpen lássa orvos, ha akár csak egy napig is lázasak – a pár heteseknél pedig a hőemelkedés is konzultációt igényel. Nagyobb gyerekeknél is szükséges a vizsgálat, ha a láz egy-két nap alatt nem szűnik.

Vedd komolyan a lázat!

A láz segít a betegen, mert gátolja a kórokozók elszaporodását, és gyorsítja az ellenanyag-termelést, ugyanakkor a szervezetet is gyengíti, terheli a szívet, a keringést. Ezért 38 °C felett csillapítanunk kell! (38 °C alatt csak akkor, ha egyéb tényezőkkel is számolnunk kell, például hányás-hasmenés fokozta kiszáradással, szívbetegséggel, lázgörcs ismétlődésével stb.)
A vény nélkül kapható, Algoflex Baby segít a kellemetlen tünetek enyhítésében, az éjszakai nyugalom biztosításában, legyen szó lázról, fülfájásról, torokgyulladásról vagy fogzásról, esetleg különféle sérülésekről: ficamról, rándulásról. A kellemes, málna ízű szuszpenzió könnyen és pontosan adagolható a praktikus adagoló segítségével, ami fontos szempont, ha a virrasztó, kialvatlanságtól kótyagos anyukák szempontjára is gondolunk.

Tippek láz ellen
-A lázmérések eredményeit jegyezzük fel, hogy a gyerekorvost pontosan tájékoztathassuk.
-Lázas gyermeket nem szabad magára hagyni (például a lázgörcs veszélye miatt.)
-Lényeges az állandó folyadékpótlás, de egyszerre mindig csak pár kortyot itassunk a gyermekkel. Kínáljunk vizet, langyos teát, gyümölcslevet, szoptatott csecsemőnek anyatejet. (A kiszáradás jelei: cserepes ajkak, beesett kutacs, árkos szem, a könnyek és a vizelet hiánya.)
-Könnyű, szellős ruhát adjunk a lázas gyermekre, télen se öltöztessük be, az „izzasztás” gyermeknél tilos!
-38 fok felett kezdjük meg a lázcsillapítást, gyógyszeresen és fizikális módszerekkel is (hűtőfürdő, borogatás).
-A fürdő nem lehet hideg, a gyermek hőmérsékletét vegyük kiinduló értéknek, onnan hűtsük le a vizet 30 fok körülire. A vacogás kerülendő, ugyanis hőt termel a szervezetben. A borogatás során fejtől lefelé az egész testet be kell borítani langyos vizes lepedővel. Ha szükséges, percenként cseréljük a felmelegedett lepedőt. (És nem dunsztolunk, azaz nem terítünk még plédet is a lepedő fölé! Arra ügyeljünk, hogy ne legyen huzat.)
-Nem szabad erőltetni az evést, akkor sem, ha fogyott a gyermek, csak könnyű ételeket kapjon a lábadozás alatt: zsírszegény levest, turmixot, krumplipürét, kompótot, stb.
-És ne feledjük: az öngyógyító folyamatok egyik legfontosabb generátora az ölelés!

Honlap: http://www.algoflex.hu

Termék:

Algoflex Baby 20mg/ml belsőleges szuszpenzió 100ml 1492 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"