Csipkebogyó, a természetes C-vitamin forrás

Tudtad, hogy a csipkebogyó tízszer több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom?
Köztudott, hogy a csipkebogyó tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. A C-vitamin növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket, ezért kiváló meghűléses betegségek ellen. Ezen kívül szép számban találhatunk benne, cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, B1-, B2-, K- és P- vitaminokat.

Csipkebogyó, a természetes C-vitamin forrás

Meghűlés ellen
A csipkebogyót sokféleképpen fogyaszthatjuk; teát, lekvárt, szörpöt, mártást, levest, likőrt, bort, pálinkát is készíthetünk belőle. Keverhetjük az áttört csipkehúst joghurtba (ideális a Fitline joghurt), kefirbe illetve ásványvízbe. A csipkebogyó készítmények jól használhatók erősítő, üdítő és élvezeti célokra is. Ízjavító hatása miatt gyógynövény-keverékekben, gyümölcs-teákban széles körben alkalmazzák.

A leggyakrabban teaként használják. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyasztandó. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. Emésztést javító hatása közismert, gyenge vizelethajtó tulajdonságú.

Kapszulába zárva
Jótékony hatásának köszönhetően az étrend- kiegészítők gyakori alkotóeleme. Ugyanis a feldolgozás során a hőre, a levegő oxigénjére lúgos közegre, fémre érzékeny C-vitaminból elég sok veszendőbe megy, ezért nem árt külön kiegészítőket is szedni.

Honlap: http://nyugdijas.network.hu

Termék:

BioCo Csipkebogyós 1000mg C-vitamin + szerves cink tabletta 60x 2054 Ft
BioCo Csipkebogyós Retard C-vitamin 500mg tabletta 60x 1890 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu