Óvjuk gyermekeinket a káros sugaraktól

Ahogy napról napra melegszik az idő, úgy vágyódunk ki mi is, illetve gyermekeink is a szabadba. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy biztosítsuk a megfelelő védelmet az UV sugárzás ellen önmagunknak és gyermekeink számára is.

Óvjuk gyermekeinket a káros sugaraktól

A kisgyermekek, csecsemők bőre sokkal érzékenyebb a felnőttekénél, még nem tud megfelelően védekezni a káros sugarak ellen, éppen ezért sokkal több odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy megóvjuk gyermekinket a napégéstől és a napszúrástól.

Nagyon fontos, hogy a melegebb napokban gyermekeink elég folyadékot igyanak, de emellett törekednünk kell arra is, hogy ne tegyük ki őket közvetlen sugárzásnak. Csecsemők esetében még körültekintőbbnek kell lennünk, hiszen komoly problémát okozhat a napégés akárcsak nagyobb gyermekeknél is. A babára adjunk sapkát, ha sétálni visszük, hogy óvjuk a tarkóját és öltöztessük laza, jól szellőző ruhácskába. Ne használjunk a baba bőrére hagyományos naptejeket, mert irritálhatják az érzékeny bőrét.

Kerüljük a 11-15 óra közötti időszakban a napon tartózkodást, ne engedjük ez időtájt a szabadban játszani a gyerekeket, mivel ilyenkor a legnagyobb az UV sugárzás. A nyaralást tervezésekor se feledkezzünk meg beszerezni a megfelelő, kifejezetten gyermekeknek ajánlott napvédő termékeket sem, illetve strandolás esetén a fedetlen bőrfelületet igyekezzünk minél többször bekenni, főleg pancsolás után.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"