Immunrendszerünk

Tavaszi fáradtság

A tavasz érkezésével végre ismét beköszönt a jó idő, gyakoribbá válnak a napsütéses, madárcsicsergős nappalok. Ilyenkor az ébredő természet hívogat egy frissítő futásra a parkban vagy egy könnyed erdei sétára - Neked pedig ahhoz sincs erőd, hogy kibújj az ágyból? Ráadásul napközben is gyakran gyötör fáradtság vagy fejfájás? Ennek hátterében a tavaszi fáradtság állhat!

Téli vitaminpótlás

A téli időszak beköszöntével egyre kevesebbet mozdulunk ki otthonról. Szívesebben töltjük a mindennapokat egy jó könyv és egy bögre forró ital társaságában a meleg szobában. Azonban ennek következményeként könnyen kialakulhat vitaminhiány, amely a téli időszakban fokozott problémát jelent szinte mindenki számára.

Amikor közeleg a tél

Az idő egyre hűvösebbre fordul, a természet jelzi számunkra, hogy nagy változás közeledik. Lassan előkerülnek a téli kabátok és a bundás csizmák is. Azonban ezeket nem érdemes még fölhúzni, hiszen napközben általában jó idő van. De hogyan védekezzünk a szeszélyes időjárás ellen?

Hogyan ússzuk meg a munkahelyi járványokat?

Az őszi-téli időszakban jobban ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek, hisz immunrendszerünket megviseli a napsütés és a mozgás hiánya, a zord időjárás, amely miatt jobbára a négy fal között töltjük a napokat. A betegségek megelőzése érdekében táplálkozzunk változatosan, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, tartózkodjunk sokat a friss levegőn, de legalább szellőztessünk gyakran, és a mozgás váljon a napirendünk részévé (akár egy kiadós séta formájában).

Immunrendszer és szezonális problémák

Az évszakváltozások átmeneti időszakában (tavasszal és ősszel) a megfázás, a felső légúti és emésztőrendszeri megbetegedések előfordulása ugrásszerűen megnő. A hagyományos kínai orvoslás (TCM) az adott évszak jellegzetességeit szem előtt tartva éppen ezért ősszel az immunerősítésre koncentrál. Ehhez hozzájárulhat többek között a megszokottnál könnyebb öltözködés, a pontyból készült halászlé, a ginseng, a jujuba, a lándzsás útifű és a gesztenye rendszeres fogyasztása. És bármilyen meglepő, a TCM szerint az ősz kiváló időszak a fogyókúrához is.

Ne várja meg, míg ledönti lábáról a megfázás vagy az influenza!

Az Eredeti Aloe Vera italok fogyasztása általánosan ajánlott egész évben, hiszen e teljes tisztaságú növény nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, nyomelemeket, aminosavakat, ásványi anyagokat.

Újdonság, Béres Csepp Extra!

Az új, komplexebb Béres Csepp Extra támogatja a szervezet ellánállóképességét. Betegségek, műtétek után segíti a felépülést. Fáradékonyság, gyengeség esetén elősegíti a jó közérzet helyreállítását. Erősíti a szervezetet és már 10 kg testsúlyt elérő gyerekek is kaphatják immunrendszerük támogatására.

A természet kincse

A szervezetünkben lezajló folyamatok eredménye mindig valamilyen károsodás, melyért az oxidáció során keletkezett szabad gyökök a felelősek. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek szabályozzák az oxidációt, hogy ott és akkor játszódjon le, ahol és amikor a szervezet számára előnyös, ezáltal megelőzik a szabad gyökök kialakulását.

Csipkebogyó, a természetes C-vitamin forrás

Tudtad, hogy a csipkebogyó tízszer több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom?
Köztudott, hogy a csipkebogyó tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. A C-vitamin növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket, ezért kiváló meghűléses betegségek ellen. Ezen kívül szép számban találhatunk benne, cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, B1-, B2-, K- és P- vitaminokat.

Immunrendszerünk betegségei

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, olyan sejtek, szövetek és szervek együttese, amelyek segítenek az esetleges fertőzések, betegségekkel szembeni védekezésben. Maga a szó jelentése is védettséget, mentességet jelent. Az immunitás lehet velünk született vagy szerzett immunitás.
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.