Óvjuk gyermekünket a fertőzésektől

Nemcsak a felnőttek, de a gyermekek számára is igazi kihívást jelent, hogy a téli, hideg időben kevesebbet tartózkodhatnak a friss levegőn, mint az év többi szakaszában, így nem is meglepő, hogy a tavasz beköszöntével mindenki a szabadba vágyik, főleg a gyermekek.

Óvjuk gyermekünket a fertőzésektől

Azonban a tavasz nemcsak a felmelegedést hozza magával, hanem a kellemetlen betegségeket, fertőzéseket, sérüléseket is főleg a gyermekek számára. A játszótereken megtalálható szórakoztató hinták, homokozók, játékok, amelyeket a gyermekek szórakoztatásának céljából építettek igen sok veszélyt rejthetnek. Ezzel nem arra szeretném ösztönözni az édesanyákat, hogy gyermekeinket egyáltalán ne engedjék játszani, hintázni, csak érdemes odafigyelni néhány apróságra, hogy elkerülhessük az apróbb kellemetlenségeket.

Az egyik ilyen tényező, amely komoly problémát okozhat, a homokozó. Számos édesanya félti gyermekét a homokozóba engedni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy macskaürülékkel szennyezett, s így gyermekünk könnyen megfertőződhet. A gyakori gyermekbetegségek közé tartozik az orsógiliszta által okozott féregbetegség, amelyet a gyermekek általában a homokozóban szednek össze.

A hinták is járhatnak kisebb veszéllyel, hiszen előfordulhat, hogy gyermekünk leesik, vagy megüti magát, sérüléseket szerez, amelyek persze természetesek, hiszen a gyermekek többsége folyton szerez valamilyen sérülést. A komolyabb problémák elkerülése érdekében mindenképpen fertőtlenítsük le a sebet, ill. a környékét megfelelő módszerrel/készítménnyel, hogy nehogy elfertőződjön.

Honlap: http://www.statimpatika.hu
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"