Vízben szülés

Manapság egyre több helyen lehet azt a kifejezést hallani, hogy vízben szülés. Egyre elterjedtebb ez a módszer, mivel vízben az izomzat megfeszül, a fájdalom csökken. Felmérések bizonyítják, hogy víz alatt a gyermek, kevesebb, mint két óra alatt világra jön, s száz nőből csak egy kér fájdalomcsillapítót.

Vízben szülés

A vízben szülésre akkor nyílik lehetőség, ha a terhesség problémamentesen zajlott és a szülés spontán módon, a megfelelő időpontban indult el. Hazánkban ugyan ritka még ez a szülési módszer, ám már vannak olyan kórházak, ahol szigorú szabályozás mellett mindez lehetséges, és azok a kismamák, akik vízben hozták világra a gyermeküket pozitív élményként élték meg a szülés örömeit.

A vízben szülés előnye nemcsak az, hogy nincs szükség fájdalomcsillapításra, de a vajúdás is gyorsabb, valamint 50%-al kevesebb a gátmetszések és a gátsérülések száma, mint egy normál szülés esetén.

Felmerülhet az a kérdés is, hogy a vízben szüléskor fennállhat-e a fertőzés veszélye. Azokban a kórházakban, ahol lehetőség van a vízben szülésre, szigorú szabályok vannak a vízbevezetésre, vízelvezetésre, valamint a rendszeres fertőtlenítésre. Egy Németországban készült felmérés szerint az elmúlt 30 évben nem volt rá példa, hogy vízben születés miatt fertőződött volna meg egy újszülött vagy az édesanya.

Honlap: http://www.statimpatika.hu
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu