Elmex Erosion Protection szájvíz 400ml

2521 Ft
6 Ft/ml

Elmex erózióvédelem alkoholmentes szájvíz. Védelmet nyújt a savak okozta fogzománc vesztéssel szemben.

Ónkloriddal és aminfluoriddal

•Védelmet nyújt a savak fokozta fogzománc vesztésével szemben
•Erősíti a fogzománcot
•Ellenállóbbá teszi a fogzománcot az eróziót okozó savhatással szemben

Fogerózió: kiváltó okok és következmények
Fogerózión a fogzománc károsodását, illetve fogzománc elvesztést értjük, ami oly módon keletkezik, hogy a fog közvetlen érintkezésbe kerül savas italokkal, ételekkel, esetleg gyomorsavval. A savak megtámadják és fokozatosan feloldják a fogzománcot.

Példa savas ételekre:
-Gyümölcs, különösen a citrusfélék
-Ecetalapú salátaöntetek
-Savas édességek

Példa savas italokra:
-Cola/üdítők
-Gyümölcslevek
-Izotóniás italok
-Gyümölcstea/jeges tea
-Bor

Kockázati tényezőt jelent a kismennyiségű nyálképződés, valamint bizonyos gyógyszerek, melyek képesek gyorsítani az eróziós folyamatot.

Ha a kezdeti fogeróziót nem akadályozzák meg, láthatóvá válik a fogzománc-vesztés, a fog elszíneződhet, és érzékennyé válhat. Súlyos esetben szükségessé válhat részleges vagy teljes korona felhelyezése a fogakra.

Kiknek kell megvédeni magukat az erózióval szemben?
A fogerózió egyre nagyobb probléma. A lakosságnak körülbelül egyharmada érintett. Különösen azoknak az embereknek kellene védeniük magukat a fogerózióval szemben, akik a fent leírt kockázati tényezőkkel rendelkeznek.

Konzultájon fogorvosával!

Hogyan hat az elmex ERÓZIÓVÉDELEM szájvíz?
A kutatások bebizonyították, hogy az elmex ERÓZIÓVÉDELEM szájvíz újdonságnak számító ónklorid és aminfluorid hatóanyag kombinációja kiváló védelmet biztosít a fogerózióval szemben. Az aminfluorid pedig véd a fogszuvasodás ellen.

Használat:
Öblítsen naponta egyszer 30 másodpercig egy kupaknyi (=10ml) hígítatlan oldattal. Ne nyelje le, és ne öblítse ki. Kiegészítő ápolás a napi fogmosáshoz.

Figyelmeztetés:
A szájvizet kizárólag felnőtteknek és 12 éves vagy annál idősebb gyermekek használhatják. A szájvizet kisgyermekek által nem hozzáférhető helyen kell tárolni. Véletlen lenyelés esetén nagymennyiségű vizet kell inni. Fénytől és hőtől távol tartandó. Az óntartalmú termékek felszíni fogelszíneződést okozhatnak, melyet azonban alapos fogmosással vagy fogorvosi tisztítással könnyen el lehet távolítani.

-Nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot
-Hatása tudományosan igazolt

Svájci specialisták által kifejlesztett. Az elmex kutatói részleg terméke.

Összetevők:
Aqua, Glycerin, Sodium Gluconate, PEG-40 Hydrogenated Caster Oil, Olaflur, Aroma, Stannous Chloride, Sodium Fluoride, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Saccharin, Hydrochlorid Acit.

Forgalmazó:
TEVA Magyarország Zrt.
2100 Gödöllő, Repülőtéri út 5.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu