Gyerek sarok

Tények a fogzásról

Egyes babáknál az első fog minden különösebb figyelmeztetés nélkül jelenik meg, másoknál viszont a fogzás kellemetlen érzéssel és egyéb tünetekkel járó, elhúzódó folyamat.

Marslakócskák vigyáznak gyermekünk immunrendszerére

Minden nap fontos odafigyelni gyermekünk vitaminpótlására, ez fokozottan igaz a betegség utáni időszakokra, a nagyfokú igénybevételre, de a hideg időre is. A pótlásról a Marslakócskák vitaminjai gondoskodnak, amelyek nem csak hasznosak, finomak is.

A vitaminok különböző formái

Ma már rengeteg típusát találhatjuk meg a szükséges tápanyagoknak. Léteznek szirupok, amelyek különböző ízesítésben készülnek a gyermekek számára. Emellett kaphatóak rágó- és pezsgőtabletták, valamint gumivitaminok is. Elég nagy a választási lehetőség, ezért biztosan mindenki megtalálhatja a legjobb megoldást.

Miért fontos az orröblítés?

A különféle eredetű náthák legkellemetlenebb tünete az orrjárat beszűkülése vagy teljes eldugulása. A közhiedelemmel ellentétben a szűkületet illetve dugulást nem csak a felgyülemlett, nehezen eltávolítható váladék, hanem a gyulladt orrnyálkahártya megduzzadása okozza.

Diéta helyett egészséges életmód gyermekeknek

Nem könnyíti a testsúlycsökkentést az sem, hogy a szülők úgy érzik, nem szeretik gyermeküket eléggé, ha megtagadnak tőlük olyan dolgokat, amiket mások megehetnek, vagy élvezhetnek. Éppen ezért próbáljuk a szakrendelésen dolgozó team – dietetikus, pszichológus, gyógytornász, endokrinológus – segítségével ráhangolni a szülőket és gyerekeket arra, hogy nem diétázni kell, hanem szemléletmód-váltással az életmódot megváltoztatni.

Láz csecsemő és gyerekkorban

A láz a test hőmérsékletének megemelkedését jelenti. 37-38°C között hőemelkedésről beszélünk, e fölött pedig lázról. A mérsékelt gyermek láz, csecsemő láz még a fiatal szervezet számára hasznos is lehet, mivel ilyenkor a test védekező rendszere aktív, azonban gyermek esetén ez is könnyen veszélyessé válhat, ezért náluk ezt nagyon gondosan csillapítani kell. Ha a gyerek láza 39,5°C fölé megy, mindenképp hívjuk ki az orvost, a lázat pedig a doktor kiérkezéséig is próbáljuk meg csillapítani!

Folyton beteg a gyerek, mit tegyen a mami?

A szülők tapasztalatból tudják, hogy közösségbe járó csemetéjüknek szinte egész télen folyik az orra. A felső légúti megbetegedések tízszer gyakrabban fordulnak elő gyerekkorban, mint az összes többi betegség. A fertőzést általában vírusok okozzák, amelyeknek remek táptalaj a zsúfolt csoportszoba vagy osztályterem. A gyerekek immunrendszere ráadásul még gyengébben működik, mint a felnőtteké. A kórokozók könnyen megtelepszenek az orr-és a garatüreg nyálkahártyáján, náthát, torokfájást, köhögést okozva. Sokszor a vírusok nyomán különféle baktériumok is befészkelik magukat, és szövődményként jelentkezik a láz, a gennyes orrváladék, a fülfájás vagy akár a tüdőgyulladás.

Gyermekkori székrekedés?

A székrekedés nem életkorhoz kötött, már csecsemő- és gyermekkorban is előfordulhat. És ez nem is olyan ritka! Az első panaszok gyakran a kizárólagos tejes táplálásról a vegyes táplálkozásra való átálláskor jelentkeznek, majd később pszichés okok (pl. erőltetett szobatisztaságra nevelés, közösségbe kerüléssel járó nem megfelelő székletürítési körülmények) is szorult helyzethez vezethetnek.

Kettős védelem az egészséges babapopsiért

Egy hatóanyaggal a kettős hatásért: a pelenkadermatitisz gyógyítására és megelőzésére javasolt készítmény. Hatékonysága klinikailag igazolt, védi a babapopsit a küldős hatások ellen és B5 provitamin tartalma mélyen táplálja a bőrt.

Fájdalom és lázcsillapító szuszpenziók 3 hónapos kortól

Miután megszületett gyermekünk és elhoztuk Őt a kórházból teljes mértékben megváltozik az életünk, melynek fő feladata gyermekünk felnevelése és egészségének megőrzése lesz. Utóbbi esetben bármennyire is igyekszünk óvni csemeténk egészségi állapotát, előfordulhat, hogy mégis belázasodik és különböző enyhe vagy mérsékelt fájdalmakat érez, mint például torokfájás, fogzási fájdalom vagy éppen fejfájás. Ilyenkor nyújthatnak segítséget számunkra azok a gyógyszerek, melyeket ebben a cikkben bemutatunk, amiket már 3 hónapos kornál idősebbek gyermeknél akár alkalmazhatunk is (amennyiben alkalmazhatja a készítményt).

A gyermekek belső védelmi rendszere

A gyermeki bélflóra sérülékenyebb, ezért fokozottabban kell rá vigyáznunk. Szerencsére az anyák tisztában vannak azzal, hogy minden, amit terhességük ideje alatt tesznek, hatással van gyermekük egészségére.

Szüntessük meg a makacs köhögést Prospan sziruppal

A téli időszak beköszöntével számos ember fordul orvoshoz felső légúti megbetegedések miatt, amely köhögéssel és egyéb kísérő tünetekkel jár. A köhögés valójában egy védekező reflex, amelynek célja, hogy a különféle ingerlő anyagok eltávozzanak a tüdőből.

Hogy a babafürdetés élvezetes legyen

A baba fürdetése egy igazán különleges esemény, hiszen ez egy olyan alkalom, amely csak rólunk és kisbabánkról illetve kettőnk összhangjáról szól, ezáltal bizalmas együttlét perceit jelentheti, amely nap mint nap megismétlődik.

Vitaminok fontossága gyermekkorban

A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek nélkülözhetetlenek az élet szempontjából, fontos szerepet töltenek be az anyagcsere-folyamatokban, az immunvédekezésben, az enzimek működésében, a vérképzésben, így hatással vannak a szervezet teljes működésére.

Vedd komolyan a lázat!

A csecsemők és a kisgyermekek lázát leggyakrabban fogzás, felső légúti betegség vagy a húgyúti és vesefertőzés okozza. A hőemelkedés mértékéből vagy abból, hogy milyen hosszan tart a lázas állapot, még nem lehet a baj súlyosságára egyértelműen következtetni. Egy enyhe vírusfertőzéstől is magasra szaladhat a láz, és egy vesegyulladás is produkálhat mindössze egy kis hőemelkedést. Ezért fontos, hogy a kisbabákat mindenképpen lássa orvos, ha akár csak egy napig is lázasak – a pár heteseknél pedig a hőemelkedés is konzultációt igényel. Nagyobb gyerekeknél is szükséges a vizsgálat, ha a láz egy-két nap alatt nem szűnik.

Egészséges táplálkozás fontossága gyermekkorban

A vitaminok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek, akárcsak az ásványi anyagok és nyomelemek. Az egészséges életmód kialakítását érdemes már gyermekkorban elkezdeni, hiszen gyermekünk optimális fejlődéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű vitamin-, ásványi anyag és nyomelem biztosítása nap, mint nap.

Óvjuk gyermekeinket a káros sugaraktól

Ahogy napról napra melegszik az idő, úgy vágyódunk ki mi is, illetve gyermekeink is a szabadba. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy biztosítsuk a megfelelő védelmet az UV sugárzás ellen önmagunknak és gyermekeink számára is.

Lacto Protect Baby

A bélflórát a bélnyálkahártyán helyet foglaló baktériumok és mikroorganizmusok képezik, amelyek a vírusok, gombák, baktériumok paraziták szaporodását képesek meggátolni, ezáltal képesek az egyensúlyt megőrizni.

Hogy gyermekünk mindig mosolyogjon

Azok a nők, akik hirtelen édesanyává válnak és az első gyermeküket hozták a világra számos problémával szembesülnek, amelyekre nem lehet megfelelően felkészülni a terhesség folyamán csak időközben megtanulni, ráérezni.

Bepanthen, gyermekünk bőrének ápolása

A bőr rendszeres ápolása nemcsak a felnőttek számára elengedhetetlen, de gyermekeink számára is. Míg bőrünk ápolásáról önmagunknak kell gondoskodni, addig gyermekeink segítségre szorulnak, hiszen a tökéletes termék kiválasztásával és rendszeres alkalmazásával puhává és selymessé varázsolhatjuk gyermekünk bőrét és megakadályozhatjuk a bőrirritációt, valamint a bőr kiszáradását is.

Gyermekünk vitaminszükséglete

A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek nemcsak a felnőtt szervezet számára nélkülözhetetlen, de a gyermekünk optimális fejlődéséhez is elengedhetetlen, hiszen az esetleges hiányállapotok negatívan befolyásolhatják gyermekünk egészségét, fejlődését, növekedését, amelynek a későbbiekben komoly következményei lehetnek.

Gyermek allergia

Az allergia számos embernek jelent problémát a mindennapokban, azonban nemcsak a felnőtteket érintheti ez a jellegű probléma, hanem a gyermekeinket is. A családi örökletes hajlam szerepe bizonyítható.

Óvjuk gyermekünket a fertőzésektől

Nemcsak a felnőttek, de a gyermekek számára is igazi kihívást jelent, hogy a téli, hideg időben kevesebbet tartózkodhatnak a friss levegőn, mint az év többi szakaszában, így nem is meglepő, hogy a tavasz beköszöntével mindenki a szabadba vágyik, főleg a gyermekek.

Az Orrszívó alkalmazása

A kisgyermekek, csecsemők gyakori betegsége a nátha, amely komoly problémákat okozhat a későbbiekben, ha az orrváladékot nem tudjuk rendszeresen eltávolítani. Ez nem könnyű feladat, hiszen a kisgyermekek, ill. a csecsemők képtelenek kifújni az orrukat, és időbe telik, amíg a csecsemő megtanul szájon át lélegezni.

Gyermeki fogzás

Minden kisbaba életében eljön az a pillanat, amikor a kis fogacskái elkezdenek kibújni, ami igen kellemetlen és fájdalmas lehet a pici számára.

A láz nem betegség, mindig csak tünet!

A testhőmérséklet emelkedése a szervezet egyik legfontosabb védekező reakciója a veszélyesnek, illetve idegennek felismert anyagokkal (pl. baktériumokkal, vírusokkal, stb.) szemben. A magasabb testhőmérséklet alatt ugyanis fokozódik a szervezet védelmét biztosító immunrendszer működése. Gyermekkorban az immunrendszer másképpen működik, mint a felnőttekben, ezért náluk gyakrabban fordul elő olyan betegség, amely lázzal járhat (akár évente többször is).

Béres Actival Omega-3 Kid

A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz hozzátartozna a tengeri halak rendszeres fogyasztása is. Sokan vannak azonban, akik nem szeretik a halat vagy a tengeri herkentyűket, de adódnak olyanok is, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy rendszeresen fogyasszanak ilyen jellegű ételeket.

Nivea babafürdető család

Köztudottan a kisbabák bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké. Éppen ezért több törődésre, ápolásra van szükségük. A kisgyermekes szülők mindig arra törekednek, hogy a kisbabájuk érzékeny bőre pihe-puha maradjon, és ez mellett az irritáció is csökkenjen.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak – hasonlóan a vitaminokhoz - táplálkozásunk létfontosságú elemei. Mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének fenntartásában.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"