Magzatvédelem

Femibion 400 és 800

A várandós nő táplálkozása jelentősen befolyásolja az anya egészségi állapotát és meghatározza a magzat fejlődését, ezért a helyes étrendnek kiemelt szerepe van a magzatvédelemben. A magzat fejlődése szempontjából nemcsak az anya mennyiségi táplálkozása, hanem annak táplálék-összetétele, azaz minőségi összetétele is lényeges. Különös gondot kell fordítani a fehérjeszükséglet biztosítására. Naponta mintegy 80 g fehérjefelvétel tanácsos. Az állati eredetű fehérjék értékesebbek a növényieknél, ezért célszerű hús, hal, tej, tojás által biztosítani a szükséglet nagyobbik részét.

Magzatvédelem

A szénhidrátok képezik a legkönnyebben mozgósítható energiaforrást. A szénhidrátban gazdag táplálékok közül elsősorban a keményítőforrásokban, rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagabb nyersanyagokból készülő ételek fogyasztása tanácsos. Így a gravida étrendjében előtérbe kerülnek a zöldségek, a gyümölcsök, a barna kenyér, a rozskenyér. Háttérbe kell szorítani a natív cukrot tartalmazó édességek, csokoládé, sütemények fogyasztását.

Hazánkban a várandós nők zsírfogyasztása lényegesen magasabb a megengedettnél (60-70 g/nap). Célszerű, ha zsiradékok biztosítják a napi összenergia-bevitel 25-30%-át. Terhességben jelentősen fokozódik a vitamin- és ásványianyag- szükséglet, ezért a napi étrend összeállításából nem szabad mellőzni a főzelékféléket, a salátákat. Kívánatos minél több nyers zöldség és gyümölcs fogyasztása, mert a különböző konyhatechnikai eljárások során jelentősen csökkenhet a vitamintartalom.

A kiegyensúlyozatlan táplálkozás következtében egyes tápanyagok felvétele elmaradhat a szükségestől. A multivitamin- készítmények ( Femibion ) a kiegyensúlyozott tápanyagpótlás biztosításában játszanak szerepet .

Honlap: http://www.femibion.hu
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu