Boehringer Ingelheim

A gyógyszeripar tevékenysége az emberekről szól. Célunk, hogy az új és értékes gyógyszerekkel lássuk el az emberiséget, ezért kutatunk, fejlesztünk, gyártunk és forgalmazunk olyan készítményeket, amelyek egyre jobb és korszerűbb megoldásokat kínálnak az egészséggel kapcsolatban felmerülő problémákra.

Innováció. Ez a gondolat hatja át a Boehringer Ingelheim működését, viszi előre vállaltunkat, ösztönzi munkatársainkat, teremti meg és építi sikeres, jövőbe mutató vállalatunk alapjait.

Boehringer Ingelheim Boehringer Ingelheim Boehringer Ingelheim Boehringer Ingelheim Boehringer Ingelheim Boehringer Ingelheim

Gyorsan változó világunkban az eredményességhez versenytársainknál jobbnak kell lennünk és folyamatosan meg kell újulnunk. Munkákban az igazi ösztönző erő az az érték, amelyet létrehoztunk: kutatásaink eredményeként olyan gyógyszereket, terápiákat fejlesztenünk ki, amelyek embereket gyógyítanak, és életminőségük javítását szolgálják.

A Boehringer Ingelheim kutatási-fejlesztési tevékenységének fő irányvonalai a hagyományos terápiás területeken túl az onkológia, az immunstimuláció és a géntechnológia, azon területek, ahol leginkább szükség van innovatív megközelítésére. Vállalatunk sikerét a 41 300 munkatársunk – köztük 3500 kutató – által végzett nemzetközi munka, a forgalmazott készítmények, ez ehhez kapcsolódó szolgáltatások és információk együttesen biztosítják.

Magyarországon az 1990-es évek eleje óta egyre jelentősebb gyógyszerválasztékot biztosítunk a krónikus obtruktív légúti betegség (COPD), az asztma, a szív- érrendszeri betegségek, a stroke, a diabétesz, a Parkinson-kór, illetve az atrózis kezelésére, továbbá a vény nélkül kapható gyógyszereinkkel a gyomor és a bélrendszer, valamint a felső légúti megbetegedések területén is. Közel 100 munkatársunkkal azon dolgozunk, hogy a kutatási-fejlesztésben eredményeinket minél több hazai szakemberhez eljuttassuk, és közreműködésükkel korszerű készítményeink elérhetőek legyenek a magyar betegek számára.

A Boehringer Ingelheim a világ 20 vezető gyógyszeripari vállalatának egyike. Termékeink között vényköteles, vény nélküli, ipari biogyógyszer, valamint állatgyógyászati készítmények egyaránt megtalálhatóak, amelyek kutatásával, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk világszerte. Célunk, hogy olyan gyógyszereket, gyógyászati készítményeket alkossunk és tegyünk elérhetővé, amelyek jelentős előrelépést jelentenek az adott betegség terápiájában, gyógyításában, a betegek életminőségének javításában.

Kimagasló teljesítményre való törekvésünket tevékenységünk minden területén érvényesítjük: az innovációban, a fejlesztésben és az alkalmazott technológiák-ban egyaránt. Készítményeink régóta sikeresek a légúti, szív-érrendszeri, központi idegrendszeri és virológiai betegségek gyógyításában. Jelentős választékkal rendelkezünk a vény nélkül kapható termékek között: hashajtó (Dulcolax, Guttalax), görcsoldó (Buscopan), torokfájás-csökkentő (Mucoangin), nátha, megfázás gyógyszere (Rhinospray plus orrpsray), ginzengtartalmú multivitamin-készítmény (Pharmaton Vital), vénás keringési elégtelenség kezelésének gyógyszere (Venastat).

Honnan indult a Boehringer Ingelheim, amely ma már a világ 47 országában 135 képviselettel rendelkezik? A vállalatot 1885-ben id. Albert Boehringer alapította, s azóta is független, családi tulajdonban lévő cég. A gyár eleinte borkősavkészítéssel foglalkozott, amelyek akkoriban gyógyszerekhez és szövetfestéshez használtak.

A vállalatcsoport székhelye a németországi Ingelheim városában található, a Rajna völgyének festői környezetében, nem messze Németország pénzügyi központjától, Frankfurttól. A cég világszerte 41 300 alkalmazottat foglalkoztat, 10 országban folytat kutatás-fejlesztési tevékenységet, és több mint 20 ország gyárt gyógyszer-készítményeket.

Gondoskodunk…

…az alkalmazottainkról
A vállalati célok eléréséhez kiváló csapatra van szükség. Rugalmas és megbízható munkatársakat foglalkoztatunk, akik felelősen gondolkodnak, cselekednek és akik megkülönböztetett figyelemben részesülnek vállalatunknál.

…a társadalmunkról
Célunk, hogy kutatómunkánk, fejlesztéseink eredményeként az emberiség javát szolgáló innovatív gyógyszerkészítményeket gyártsunk és forgalmazzunk.

…a környezetünkről
Tevékenységünk minden területén védjük munkatársainkat és környezetünket a káros hatásoktól, óvjuk a természeti erőforrásokat, és támogatjuk a környezettudatosságot.

…a világról
125 éves múltunk során a gondoskodás mindig kiemelkedő fontossággal bírt – és bír ma is – a vállalat életében. A megkülönböztetett vállalati kultúra a cégcsoport elveink és tevékenységén alapul, dolgozóink pedig az egyén szintéjén képviselik mindezeket.

Kiemelt kutatás-fejlesztési központok

- Biberach és Ingelheim, Németország
A legnagyobb kutatás-fejlesztési központ, ahol elsősorban a központi idegrendszerrel, az anyagcserével és a légúti megbetegedésekkel kapcsolatos kutatások folynak.

- Ridgefield, USA
Az 1979-ben alapított központ eredetileg immun- és gyulladásos betegségekre szakosodott, 2003 óra azonban a szív-érrendszeri kutatások is itt folynak.

- Laval, Kanada
Kanada egyik legnagyobb gyógyszerészeti központjában olyan krónikus, illetve akut vírusos megbetegedésekkel (hepatitis C, HIV) foglalkoznak, amelyekre még nem létezik oltás, vagy a jelenlegi terápiás módszer hiányos, illetve nem kielégítő.

- Bécs, Ausztria
Az onkológia új terápiás terület a Boehringer Ingelheim életében, amelyet más területen szerzett biológiai tapasztalatok és az eddig kevésbé ismert és kezelt daganatos betegségek kezelése iránti igény hozott létre.

Kutatás-fejlesztési támogató központok

-Kawanishi, Japán – molekuláris sejtbiológiával foglalkoznak
-Milánó, Olaszország – kémiai szintézisre szakosodtak
-Buenos Aires, Argentína – technológiai fejlesztéseket végeznek
-A kiterjedt nemzetközi klinikai kutatási programokban több tucat ország vesz részt, közöttük Magyarország is, ahol 2000 óta több mint 25 multicentrikus vizsgálatba közel 3000 beteget vontak be.

Cím: H-1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Millenium Torony 1.
Telefon: (+36-1) 299-8900
Fax: (+36-1) 299-8901

Termékek:

Hírek:

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"