Megfázás - meghűlés

Megfázás – senki nem vágyik rá, mégis megbetegedhetünk

A mai rohanó világban az influenza- és megfázás-szezon közepén senki nem vágyik az orrdugulásra, a torokfájásra, a lázra és a fejfájásra. Gyakran nem engedhetjük meg magunknak, hogy otthon maradjunk és megadjuk szervezetünknek a pihenéssel töltött időt, miközben gyógyulni tud. Ezzel azonban nem csak a saját helyzetünket nehezítjük meg, hanem veszélyeztetjük a környezetünket is, hiszen a vírusok cseppfertőzéssel terjednek ebben az esetben. A tünetek rossz közérzetet, fáradtságot és levertséget okozhatnak, ezáltal nehezebb úgy dolgozni és ellátni a mindennapi teendőket, ahogyan egészségesen tennénk.

Hogyan és mivel lehet kezelni a torokfájást?

Talán nincs is olyan ember, akinek soha nem fájt még a torka életében. Amellett, hogy a megfázást ezzel a tünettel kapcsoljuk össze először, a torokfájás az egyik leggyakoribb tünete számos más megbetegedésnek is. Nátha, mandulagyulladás vagy torokgyulladás – betegségek, amik egyértelmű előjele a fájó, viszkető torok. Enyhe tünetek jelentkezésekor lehet, hogy csak túl hideg vagy forró italt fogyasztottunk, amelyek megsértették a nyálkahártyát, gyulladást okozva ezzel.

Kora őszi veszélyek

A nyári meleg után csak lassan alkalmazkodunk a hidegebb időjáráshoz, ilyenkor gyakran nem figyelünk oda a meleg és réteges öltözékre. Azonban az őszi nedves, csapadékos időszak különösen kedvez a baktériumoknak, emiatt ilyenkor megnövekszik a meghűléses betegségek kockázata.

Rubophen termékcsalád: Rubophen tabletta

A Rubophen (500 mg paracetamol hatóanyag tartalmú) tabletta láz- és a lázzal együtt járó enyhe, illetve középsúlyos fájdalmak hatékony csillapítására szolgáló készítmény. 20 illetve már 30 db-os kiszerelésben is kapható vény nélkül gyógyszer.

A megfázás kezdeti tünetei

A megfázás az egyik leggyakoribb megbetegedés, ami felnőtteket és gyermekeket egyaránt érinthet. A gyógyulásnál sokat segít, ha a problémát időben észrevesszük és orvosoljuk, hogy a tünetek ne erősödjenek.

A torokmentő

A torokfájás annak a jele, hogy a szervezet védekezőképessége meggyengült és kórokozók szaporodtak el a torokban. Ennek eredménye a gyulladt nyálkahártya, a nyak és a torok duzzadása, nyelési nehézségek és az égő, szúró fájdalom. Egy torokgyulladás hatékony kezeléséhez nem csak a fájdalom csillapítására van szükség, hanem gátolni kell a fertőzés terjedését, a felülfertőzést is.

Újdonság! Strepfen Cukormentes szopogató tabletta narancs ízben

Online patikánkban már elérhető a Strepfen legújabb terméke, a cukormentes narancsízű szopogató tabletta. A szopogató tabletta 8,75mg flurbiprofén hatóanyag-tartalommal rendelkezik, emellett tartalmaz még mentholt, mely könnyíti a légzést és mérsékelt fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

Megbízható megfázás és influenza elleni készítmények

A Wick öröksége többről szól, mint csupán megfázás és influenza elleni gyógyszerek előállítása. Immár több mint 100 éve azon munkálkodunk, hogy a családok mindennapjai a lehető legkellemesebbek legyenek — még azokon a napokon is, amikor betegek.

Köhögés ellen

Ősszel, télen és kora tavasszal igen gyakoriak a légúti megbetegedések. A Halixol tabletta és szirup segít ezek leküzdésében.

A szabad légzésért

A nátha számos kezdeti tünete, mint pl.: az enyhe hidegérzet, didergés, torokkaparás, torokfájás mellett sokan úgy tartják, hogy az orrnyálkahártya gyulladása a legkellemetlenebb tünet, hiszen az ezzel járó orrfolyás, gátolt orrlégzés igen csak megnehezítheti mindennapjainkat.

Az Aspirin és az acetilsav

A fűzfa (Salix alba) kérgének főzetét már időszámításunk előtt használták, amely a kinin felfedezése előtt a legjobb malária orvosságnak számított. Azonban a fűzfa kérgének főzete mindezek mellett gyulladásgátló, antiszeptikus, lázcsillapító, vérzéscsillapító hatással is rendelkezett.

Előzzük meg az influenzát ViroStop-pal

Az influenza egy vírus által okozott fertőző betegség, amely cseppfertőzéssel vagy közvetlen érintkezés útján jutnak be szervezetünkbe, ahol beépülve a sejtekbe gyors szaporodásra képesek. Fő tünetei a hirtelen kezdődő láz, hidegrázás, izomfájdalom, elesettség, étvágytalanság, fejfájás, szédülés, később pedig torokfájás és száraz köhögés.

Az otthoni inhalálás legegyszerűbb módja

„Az otthoni inhalálás legegyszerűbb módja, ha a gőzölgő tál vagy fazék fölé hajolva belélegezzük a párolgó gőzt, s közben fürdőlepedőt húzunk a fejünkre, nehogy a gőz elillanjon. Az edényt sohase töltsük tele, mert veszélyes lehet. Fejünket pedig legalább 2o-25 cm-re tartsuk a (forró) tál fölött. Az inhaláció megkezdése előtt hajunkat kössük be, arcunkat krémezzük be, szemünkre tegyünk vattacsomót, vagy behunyt szemmel inhaláljunk, mert a forró gőz bántja az arcbőrt és a szemet.”

Intsünk búcsút a megfázásnak

Az ősz beköszöntével egyre többen panaszkodnak a megfázás, ill. influenzaszerű tünetekre, amelyek rendszerint végtagfájdalom, rossz közérzet, láz, torokfájás, orrdugulás, orrfolyás, majd az esetek 70-90%-ában köhögés is társul hozzá.

Tavaszi strandolás és következményei

A téli hónapok után alig várjuk, hogy kiszabaduljuk a négy fal fogságából, és végre élvezzük a felmelegedést, azonban sokan ilyenkor kicsit túlzásba is viszik, és túl hamar kezdenek nyáriasan öltözködni, napozni felelőtlenül.

Hogyan öltözködjünk tavasszal?

A tavasz beköszöntével igazi felüdülést jelenthet, hogy kiszabadulunk a négy fal fogságából és végre nagyokat sétálhatunk, kirándulhatunk a friss levegőn. Azonban ilyenkor hajlamosak vagyunk az időjárásnak nem megfelelően öltözködni, aminek az eredménye egy jó kis megfázás is lehet.

Tavaszi megfázás

A hideg téli hónapok után már alig várjuk a tavaszt és a vele járó felmelegedést, és ilyenkor hajlamosak vagyunk túl korán örülni a jó időnek. Sokan a tavaszias idő beköszöntével már lecserélik a téli ruhatárukat, és kicsit lengébben öltözködnek, ám a hirtelen jött meleg is tartogathat meglepetéseket, pl.: egy tavaszi náthát.

Aspirin komplex

A megfázás talán az egyik legkellemetlenebb betegségek közé tartozik, hiszen kialakulása is hosszú folyamattá nyúlhat, ahogy a betegségből való felépülés is, és főleg a téli időszak beköszöntével igen kicsi a valószínűsége, hogy legalább egyszer ne betegedjünk meg.

Száraz és hurutos köhögés

A köhögés még önmagában nem jelent betegséget, csak akkor okoz problémát, ha valamilyen környezeti tényező, vagy betegség miatt intenzívebbé válik. Sokan nem tudják, hogy a köhögés egy fontos testfunkció, melynek fő célja, hogy a légcsőbe kerülő irritáló anyagokat eltávolítsa, így védi szervezetünket a káros anyagoktól, ill. a betegségektől.

Az influenza

A tél az influenza és a megfázás szezonja, ha immunrendszerünk védekezőképessége nem megfelelő, akkor könnyedén ágynak dönthet bennünket a betegség. Az influenza és a megfázás tünetei azonban igen hasonlóak, előfordulhat az is, hogy nem tudjuk pontosan, hogy esetünkben melyik betegség is kényszerített ágyba.

A köhögés

Sokan nem is tudják, hogy a köhögés egy természetes testfunkció, amelynek fontos szerepe van abban, hogy torkunkat és a légcsövünket megszabadítsa a káros szennyeződésektől. A köhögés önmagában még nem betegség, de egy betegség velejárója lehet pl.: a megfázásnak, vagy az influenzának.

Szabaduljunk meg az orrdugulástól

Az orrdugulás egy igen kellemetlen velejárója a megfázásnak, ill. az influenzának. Ha teljesen el van dugulva az orrunk nemcsak kényelmetlenül érezhetjük magunkat a bőrünkben, de igen kínos lehet, ha orrhangon szólalunk meg pl.: egy tárgyaláson vagy megbeszélésen.

A szabad lélegzetvételért

Biztosan mindenki ismeri azt a kellemetlen érzést, amikor egy társaságban, vagy akár a munkahelyen nem kapunk levegőt az orrunkon keresztül és ezért a szánkon keresztül kell vennünk a levegőt. Ilyenkor még a beszéd is problémát jelenthet, hiszen ha teljesen el van dugulva az orrunk, akkor furcsa orrhangon tudunk csak megszólalni.

A megfázás és az influenza

A megfázás és az influenza igen hasonlítanak egymásra, előfordulhat, hogy néha nem is tudjuk megállapítani, hogy épp melyik betegséget kaptuk el, hiszen még a tünetek is hasonlóak. Mind két betegség főleg a téli hónapokban jellemző, ilyenkor előfordulhat, hogy immunrendszerünk védekezőképessége meggyengül, ezáltal könnyebben megbetegedhetünk.

Mit érdemes tudni a köhögésről?

Az influenza vagy a megfázás egyik tüneteként is szolgálhat a köhögés, de nem feltétlenül állhat ez a két betegség a háttérben. Tulajdonképpen a köhögés egy természetes folyamat, nap, mint nap előfordul, hogy köhintünk egyet, amelyről tudomást sem veszünk mindaddig, amíg intenzívebbé nem válik, amit okozhat környezeti szennyezés vagy betegség is.

Vegyük könnyen a megfázást

A tél beköszöntével fogékonyabbá válhatunk az ilyenkor jellemző betegségekre, mint pl.: a megfázás, vagy az influenza, mivel a nyáron elérhető gyümölcsök, zöldségek nélkülözésével nem biztos, hogy megfelelően ki tudjuk elégíteni a vitamin szükségleteinket, így immunrendszerünk működése meggyengülhet.

Izlandi zuzmó

Már az ősi kultúrákban ismerték a gyógynövényeket, és kihasználva különböző jótékony hatásukat gyógyászati célra is alkalmazták őket. A gyógynövények felhasználásával számos betegségek tünetei könnyedén enyhíthetőek természetes úton is.

Aspirin komplex… felveszi a harcot a megfázással!

A téli hónapok a megfázás és az influenza szezonja. A téli időszakban nem egy ember küszködik megfázással, és a megfázással együtt járó tünetekkel, mint pl.: orrdugulás, fejfájás, orrfolyás, és a láz. Ilyenkor mindig arra törekszünk, hogy a kellemetlen tüneteket minél előbb megszüntessük vagy legalább is enyhítsük, amennyire csak tudjuk.

Láz és fájdalom

A fájdalom nem ismeretlen kifejezés a mindennapi életben. Akár elég egy rossz mozdulat, vagy egy elviselhetetlen fogfájás, de a fejfájás is okozhat kellemetlenségeket, mint ahogy menstruációval összefüggő fájdalom is.

Torokfájás és gyulladás

A Mebucain szopogató tabletta a szájüreg és torok fertőzéseinek kezelésére használható. Már megújult csomagolásban!
Alkalmazható pl. megfázás okozta torokfájás, torokgyulladás, gégehurut (melyek az esetek egy részében nyelési fájdalommal is járhatnak), kis szájüregi fekélyek (ún. aphták) és a fogínygyulladás kezelésére. Mandulagyulladás kiegészítő kezelésére is használható.
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu