Crotalgin krém 50g

1896 Ft
37920 Ft/kg

A CROTALGIN® krém recept nélkül kapható, egyedülálló összetételű készítmény, reumás és izomfájdalmak esetén kitűnően alkalmazható, a fájdalmak enyhítésére.

Mi a hatóanyaga?
1 g készítmény hatóanyag tartalma:
- 0,06 g metil-szalicilát (Methylium salicylicum)
- 0,03 g kámfor (Camphora racemica)
- 0,001 mg csörgıkígyóméreg-kivonat (Crotalus atrox toxin)

Mit tartalmaz még a krém?
Tartalmaz még polietilén-glikol 400-at és 1540-et, valamint konzerválószerként metilparabent.

Mikor ajánlott a CROTALGIN Krém alkalmazása?
Ha Önnek reumatikus eredető bántalmai, vagy ízületi gyulladás, isiász, illetve porckorong elváltozás következtében fellépő fájdalmai vannak, a krém alkalmas lehet a betegség kezelésére, illetve a fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére.
Sportolóknál helyi vérbőséget okozó hatása révén ˝bemelegítő˝-ként és húzódások kezelésére.

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
Ne alkalmazza a készítményt, ha veseelégtelenségben szenved vagy allergiás valamelyik összetevőjére, sérült bőrfelületen (pl. égés, nyílt seb, hámsérülés stb.) és az arcon.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Ha Önnek cukorbetegsége miatt vagy más okból perifériás keringési elégtelensége van, a végtagjain óvatosan alkalmazza a készítményt. Más egyidejűleg külsőleg alkalmazott gyógyszerekkel használva, azok hatását módosíthatja.

Terhesség és szoptatás ideje alatt alkalmazható-e a készítmény?
Terhes anyáknak nam javasolt a nagy felületen, hosszú ideig tartó alkalmazás. A szalicilát a bırön át könnyen felszívódik. Szoptatós anya a mell területén ne alkalmazza.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?
12 éves kor alatt gyermekeknek nem ajánlott.

Hogyan és mikor kell a CROTALGIN Krémet alkalmazni?
Célszerűen a fájdalmas ízületre, illetve annak környékére kenjük vékony rétegben, majd egyenletesen bedörzsöljük. A fájdalom erősségétől függően a kezelést naponta 2 - 3 alkalommal megismételhetjük. Erıs fájdalom esetén pakolásként is alkalmazható, de a fedőkötést nem szabad légmentesen lezárni. Krónikus fájdalmak esetében tartós, kúraszerű kezelés javallott. Sportolók bemelegítés céljából nagyobb testfelületet is bekenhetnek. A panaszok kiújulásának megelőzésére preventív céllal is alkalmazható.

Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény?
A készítmény hatóanyagai helyi vérbőséget okozó hatásúak, ezért a kezelést követően a kezelés helyén, átmeneti melegérzéssel kísért bőrpirosodás jelentkezhet, amely kb.15-20 perc elteltével elmúlik. Ebben az esetben a kezelést folytathatja. Ritka esetben azonban előfordulhat túlérzékenységi reakció a bőrön: bőrpír, kontaktallergia (ha nem csak a kezelés helyén, hanem a test más részein is jelentkezhet allergiás reakció), ekkor a kezelést abba kell hagyni.

Mire kell még ügyelni a készítmény alkalmazása során?
Arcra, szembe és nyálkahártyára nem szabad kerülnie a krémnek. Alkalmazása után a kezet meleg vízben, szappannal alaposan meg kell mosni. Amennyiben véletlenül orálisan a szervezetbe jut, nem fejt ki káros hatást, mivel a proteolitikus enzimek a toxint elbontják.

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
Amennyiben tünetei 2-3 hét elmúltával nem javulnak, keresse fel kezelőorvosát.

Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 C°-on. Sugárzó hőtől (napfény) óvjuk!

Nyilvántartási szám: OGYI-107/1989

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu