EPASEL kapszula 60x

2446 Ft
41 Ft/db

Szívinfarktus vagy más a szív és a keringési betegségek kialakulásának megelőzésére.

EPASEL kapszula

A szív és keringési rendszer megbetegedéseinek veszélye esetén, a szívinfarktus kialakulásának megelőzésére szolgáló gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok és állatkísérlett eredmények igazolják.

Milyen hatás várható el a kapszulától?
Az Epasel kapszula élettanilag fontos, halolajból származó telítetlen zsírsavakat és szelént tartalmaz, melyek átlagos táplálkozásunkkal nem kerülnek kellő mennyiségben szervezetünkbe.

A kapszula kúraszerű alkalmazása során: csökkenti a vér koleszterinszintjét, segíti a vérzsírok egészséges arányának helyreállítását,
-növeli az érfalak rugalmasságát,
-lassítja az életkorral járó creuncszesedési folyamatokat, gátolja a vérlemezkék összetapadását, csökkenti a trombózis kialakulásának veszélyét.

Mi a hatóanyag?
kapszulánként 500 mg tengeri halolaj (18% cikozapentaénsav ´EPA´, 12% dokozahexaénsav /DHAO), 25 mikrogramm szelént tartalmazó élesztőpor.

Mit tartalmaz még a készítmény?
Segédanyagok: glicerin-monosztearáL zselatin, glicerin, szorbít. titándioxid (EI71). sárga vasoxid (FI72), fekete vasoxid (E172) és patent kék (El31) festékanyagok, valamint viz.

Mikor ajánlott a kapszula szedése?
A szív és a keringési rendszer megbetegedéseinek veszélye esetén, a szívinfarktus kialakulásának megelőzésére.

Mikor nem ajánlott a készítmény alkalmazása?
Amennyiben Ön vérzékenységben, vérzési rendellenességben vagy súlyos májbetegségben szenved, vagy várandós, a készítmény alkalmazása nem ajánlott.

Mit kell tudni az alkalmazás megkezdése előtt?
Epasel kapszulával egyidejűleg más szelén tartalmú készítményt ne alkalmazzon!

Szedhetik-e a kapszulát gyermekek?
Összetétele és alkalmazási javaslata alapján a kapszula szedése gyermekeknek nem indokolt és így nem ajánlott.

Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel?
Szív- és érrendszeri betegségben rendszeresen gyógyszert szedők, illetve véralvadásra ható gyógyszerre beállított betegek a készítmény kúraszerű alkalmazásáról kérjek ki szakember véleményét.

Várandósság és szoptatás ideje alatt szedhető-e a kapszula?
A kapszula biztonságos alkalmazására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok ezen élethelyzetekben, ezen szedése nem javasolt.

Milyen adagolásban és hogyan kell a kapszulát bevenni?
Naponta 2x2 kapszulát ajánlóit étkezések alkalmával bevenni hideg vagy langyos folyadékkal. Ajánlatos a kapszulát rövid idő (pillanatok) alatt bőséges folyadékkal lenyelni cs nem célszerű szájban tartogatni, mivel a zselatin duzzadása miatt a kapszulahéj hirtelen ragadóssá válhat, ennek következtében a lenyelés nehézkes lehet.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
A kapszula előírásszerű alkalmazása során ezidáig mellékhatások nem ismeretesek. Extrém nagy adagok alkalmazása esetén esetleg szelén túladagolás következtében fellépő hajhullás előfordulhat. A kapszula bármely alkotórészével szembeni egyéni túlérzékenységi (emésztőrendszeri) panaszok, bőrtünetek, előfordulhatnak.

Mire kell még ügyelni a készítmény alkalmazása során?
A készítményt gyermekek elől el kell zárni!

Mennyi ideig szedhető a készítmény?
A kapszula kúraszerű (2-3 hónapig lartő) alkalmazása javasolt. 2-3 hónap után célszerű a vér paramétereit ellenőriztetni, és annak eredményétől lüggően folytatni a kúrát.

Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25° C-on tartandó.
Csomagolási egység: 60 db/doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-147/1990

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu