Hotemin krém 50g

1344 Ft
26880 Ft/kg

Gyulladással és fájdalommal járó mozgásszervi megbetegedések, lágyrész sérülések kezelésére.

Hotemin krém

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
·Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
·Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplõ információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
·További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
·Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3-4 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.


1.A készítmény neve és javallatai

Hotemin krém
Összetétele:
Hatóanyag: 10,0 mg piroxikám 1 g vízzel lemosható krémben.
Segédanyagok: metil-parahidroxibenzoát, makrogol-cetil-sztearil-éter, szorbitán-sztearát, sztearinsav, cetil-sztearil-alkohol, fehér vazelin, folyékony paraffin, tisztított víz.
Leírása: Fehér vagy sárgásfehér színű, szagtalan, homogén krém.
Kiszerelés: Minden doboz 1db 50 g-os tubust tartalmaz.

Javallatok:
A Hotemin krém hatóanyaga a piroxikám, az ún. nem szteroid gyulladás gátlók csoportjába tartozik. Hatására a gyulladást kísérő duzzanat, pír, láz és fájdalom egyaránt csökken. Helyi alkalmazása során a bőrön át felszívódva a gyulladt, fájdalmas terület szöveteiben fejti ki hatását, a vérben csak alacsony hatóanyagszint alakul ki. Különböző gyulladással és fájdalommal járó mozgásszervi megbetegedések­ben, sport- és lágyrész-sérülésekben alkalmazható.

Forgalombahozatali engedély jogosultja és a készítmény gyártója
EGIS Gyógyszergyár Rt.
H-1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.


2.Tudnivalók a készítmény alkalmazása elõtt

Mikor nem szabad piroxikám tartalmú krémet alkalmazni?
·Ismert piroxikám- vagy a krém segédanyagai iránti túlérzékenység esetén.
·Gyermekeknek (14 éves kor alatt).
·Ha korábban más nem szteroid hatóanyagú gyulladáscsökkentő (pl. diklofenák, naproxén, ibuprofén), vagy un. szalicilsav-származék hatóanyagú gyógyszer használata során túlérzékenységi reakció lépett fel (viszketés, csalánkiütés, gégevizenyő, nyelési-, illetve légzési nehezítettség).
·Terhesség, szoptatás esetén.

Mire figyeljen fokozottan a kezelés során?
·A készítményt csak ép bőrfelületen szabad alkalmazni.
·A krémet szembe, szem környékére, szájba, nyálkahártyára nem szabad alkalmazni. A kezelendõ terület bekenése után mindig mosson kezet és ha használata közben mégis az említett területekre jutott a krém, vízzel távolítsa el.
·A készítményt fedő-, illetve párakötésben alkalmazva a keringésbe nagyobb mennyiségű hatóanyag juthat be, ami mellékhatásokhoz vezethet (hányinger, emésztési zavar, gyomor-, illetve hasi fájdalom). Ennek megelőzése érdekében a Hotemin krémmel kezelt területet ne fedje le kötéssel vagy borogatással.

Alkalmazhatja-e a Hotemin krémet egyéb gyógyszerekkel együtt?
Ha orvosa szájon át szedhetõ nem szteroid gyulladáscsökkentőt rendel (akár a krém hatóanyagát, a piroxikámot tartalmazót vagy más hatóanyagokat, mint például diklofenák, ibuprofén, naproxén), kérje tanácsát a Hotemin krém egyidejű használatáról.

Ha betartja a krém alkalmazására vonatkozó elõírásokat, más gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásra gyakorlatilag nem kell számítani.

Terhesség, szoptatás:
Fennálló terhességről, szoptatásról minden gyógyszer alkalmazása előtt tájékoztassa gyógyszerészét, kezelőorvosát. Mivel a piroxikám biztonságosságát terhesség és szoptatás során nem bizonyították, a Hotemin krém használata terhesség és szoptatás időszakában nem javasolt.

A készítmény hatása a gépjárművezetésre és baleseti veszéllyel járó munka végzésére
Nincs arra utaló adat, hogy a gépjárművezetéshez és baleseti veszéllyel járó munka végzéséhez szükséges képességeket a készítmény befolyásolná.


3. A készítmény alkalmazásával kapcsolatos gyakorlati tudnivalók

A Hotemin krém külső használatra szolgál.

A kezelendõ bőrfelület nagyságától függően általában 1-3 cm-nyi krémmel maradéktalanul dörzsölje be a fájdalmas területet. A kezelt felületet nem szabad kötéssel, borogatással fedni. A kezelést naponta 3-szor, legfeljebb négyszer lehet megismételni. A kezelés idõtartama általában 2-4 hét. Amennyiben 1 hetes kezelés után egyáltalán nem enyhülnek, netán fokozódnak panaszai, forduljon orvoshoz. Négy hétnél hosszabb ideig folyamatosan csak orvosa tanácsára használja a készítményt.

A krémet 14 éven aluli gyermekek kezelésére nem szabad alkalmazni.

A keringésbe jutott hatóanyag által okozott mellékhatások megelőzése érdekében a készítményből ne használjon a javasoltnál nagyobb mennyiséget.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszernek, a Hotemin krémnek is lehetnek mellékhatásai.

Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, Önnek súlyos túlérzékenységi (allergiás) reakciója lehet a készítmény hatóanyagával szemben és sürgős orvosi segítségre lehet szüksége. A készítmény alkalmazását feltétlenül hagyja abba, és értesítse orvosát vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén, illetve értesítse a mentőket:
·a szemhéj, az ajkak, a száj vagy a torok duzzadása, amely nyelési vagy légzési nehézséget okoz,
·hirtelen jelentkező nehézlégzés,
·ájulás vagy ájulásszerű rosszullét.
A fenti rendkívül súlyos mellékhatások gyakorisága nagyon kicsi.

·Csalánkiütés.
A nagyon ritkán elõforduló allergiás reakció jele ez a tünet is. A gyógyszer alkalmazását feltétlenül hagyja abba, a további teendőket beszélje meg orvosával. Ha a kiütések kifejezetten, testszerte jelentkeznek, az esetleges súlyos tünetek megelőzése érdekében forduljon azonnal orvoshoz!

A készítmény az alkalmazás helyén átmeneti kivörösödést, viszketést, hámlást okozhat. Ha ilyen tüneteket észlel, hagyja abba a krém használatát és forduljon orvoshoz.

A Hotemin krém alkalmazásakor egyéb mellékhatások csak ritkán fordulhatnak elő. Ebben az esetben a következő tünetek jelentkezhetnek:
·hányinger,
·emésztési zavar,
·gyomor-, illetve hasi fájdalom.

Általában az említett panaszok a Hotemin krém abbahagyása után maguktól megszűnnek, de ha panaszai súlyosak, illetve továbbra is fennállnak, orvoshoz kell fordulni.

Ha bármilyen, a fentiekben nem említett mellékhatást észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.


5. Tárolás

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25°°C-on tartandó.

Lejárati idő:
A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyártási szám, a gyártási és lejárati idő a dobozon található.

OGYI-T- 3842/01

A Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 16 368/55/02.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu