Béres C-vitamin 200mg filmtabletta 20x

496 Ft
25 Ft/db

A Béres C-vitamin 200 mg filmtabletta hatóanyaga az aszkorbinsav (C-vitamin), mely egy vízben oldódó, antioxidáns tulajdonságú vitamin. Az aszkorbinsav számos alapvető élettani folyamathoz (pl. hormonok előállítása, vas felszívódása, csontok, fogak, és porcok felépítése, sebgyógyulás, és a hajszálerek megfelelő átjárhatóságának fenntartása) nélkülözhetetlen.
A készítmény alkalmazható a C-vitamin-hiány (skorbut, Möller-Barlow-betegség) kezelésére.

Béres C-vitamin 200mg filmtabletta

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
-Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
-További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
-Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.
-Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tüneteket észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:
1.Milyen típusú gyógyszer a Béres C-vitamin 200 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2.Tudnivalók a Béres C-vitamin 200 mg filmtabletta szedése előtt
3.Hogyan kell alkalmazni a Béres C-vitamin 200 mg filmtablettát?
4.Lehetséges mellékhatások
5.Hogyan kell a Béres C-vitamin 200 mg filmtablettát tárolni?
6.További információk


1.MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BÉRES C-VITAMIN 200 MG FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Béres C-vitamin 200 mg filmtabletta hatóanyaga az aszkorbinsav (C-vitamin), mely egy vízben oldódó, antioxidáns tulajdonságú vitamin. Az aszkorbinsav számos alapvető élettani folyamathoz (pl. hormonok előállítása, vas felszívódása, csontok, fogak, és porcok felépítése, sebgyógyulás, és a hajszálerek megfelelő átjárhatóságának fenntartása) nélkülözhetetlen.
A készítmény alkalmazható a C-vitamin-hiány (skorbut, Möller-Barlow-betegség) kezelésére.


2.TUDNIVALÓK A BÉRES C-VITAMIN 200 MG FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Béres C-vitamin 200 mg filmtablettát

•ha allergiás a hatóanyagra vagy a készítmény egyéb összetevőjére;
•ha Ön korábban, ill. jelenleg is vesekövességben szenved;
•ritkán előforduló, örökletes galaktóz túlérzékenységben, ún. Lapp laktáz-enzimhiányban vagy glükóz-galaktóz felszívódási zavarban szenvedő betegek a készítményt nem szedhetik.
Amennyiben orvosa korábban figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Gyermekeknek 10 éves életkor alatt nem ajánlott.

Fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Nagy dózisok bevitele mérlegelendő daganatos betegségek esetén, illetve, akiknek a kórtörténetében bármilyen vesebetegség szerepel.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Más gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása során figyelembe kell venni, hogy ha az összes napi C-vitamin bevitel meghaladja az 1000 mg-ot, akkor bizonyos gyógyszerek hatása megváltozhat (vonatkozik ez a vény nélkül kapható gyógyszerekre is, pl. fájdalomcsillapítók, hashajtók, szalicilátok, véralvadás-gátló szerek, vas, réz és szelén tartalmú készítmények stb.). Nagy dózisú C-vitamin egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményét megváltoztathatja, ezért a laboratóriumi vizsgálatot elrendelő orvost tájékoztassa arról, ha Ön C-vitamint szed.

Terhesség, szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelő-orvosával vagy gyógyszerészével.
Terhes és szoptató anyák az előírások betartásával szedhetik a készítményt. Azonban a terhesség idején naponta túl nagy mennyiségű (kb.100 mg-ot meghaladó) C-vitamin fogyasztása káros lehet a magzat számára, ezért kerülendő.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeié séhez szükséges képességekre
A javasolt adagolásban alkalmazva ilyen hatások nem ismertek.


3.HOGYAN KELL ALKALMAZNI A BÉRES C-VITAMIN 200 MG FILMTABLETTÁT?

Szokásos adagja felnőtteknek és gyermekeknek 10 éves életkor felett naponta 1-5 db filmtabletta (200-1000 mg). Maximális napi adag 5 db filmtabletta (1000 mg). A készítményt a panaszok fennállásáig, betegségben a kezelőorvos által egyénre szabottan meghatározott ideig javasolt szedni. A tablettát lehetőleg étkezés végén, szétrágás nélkül, bőséges folyadékkal javasolt bevenni.

Ha az előírtnál több filmtablettát vett be
A javasoltnál nagyobb adagok bevétele C-vitamin túladagolást idézhet elő. A C-vitamin túladagolás tünetei: gyomorégés, émelygés, hányinger, hasmenés. Az aszkorbinsav vízben oldódó vitamin, ezért a szükségleten felüli mennyiség a vizelettel és a széklettel kiürül a szervezetből, ezért ha túl sokat vett be a készítményből, bőséges folyadék fogyasztása javasolt.

Ha elfelejtette bevenni a filmtablettát
A következő adagolási időpontban ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.

Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedését
A kezelés megszakításakor általában semmilyen káros hatás nem jelentkezik. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.


4.LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Béres C-vitamin 200 mg filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Nagy adagok hosszú ideig tartó alkalmazása során - elsősorban, ha a napi C-vitamin bevitel meghaladja az 1000 mg-ot - gyomorégés, émelygés, hányinger, hasmenés léphet fel és megnövekedhet a vesekőképződés veszélye. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tüneteket észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.


5. HOGYAN KELL A BÉRES C-VITAMIN 200 MG FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

Legfeljebb 25°C-on, nedvességtől védve tartandó.
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Béres C-vitamin 200 mg filmtablettát.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. A gyógyszert nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Béres C-vitamin 200 mg filmtabletta?
A készítmény hatóanyagai: 200 mg C-vitamin filmtablettánként.
Egyéb összetevők: etil-cellulóz, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, mannit.
Bevonat: „Opadry II39 G22507 yellow˝ [„Quinoline yellow AI-lake˝(E 104)„,Sunset yellow Al-lake˝ (E110), vas-oxid (E172), titán-dioxid (E 171), glicerin-triacetát, makrogol 3000, hipromellóz, laktóz-monohidrát], aceszulfám-kálium (E 950), karnaubaviasz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
20 db, 30 db sárga, kerek, mindkét oldalán domború felületű filmbevonatú tabletta.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és gyártó:
Béres Gyógyszergyár Zrt,
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjához:
Béres Gyógyszergyár Zrt.,
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
Tel.: 06-1-430-5500 Fax:06-1-250-7251
E-levél: info@beres.hu

0GYI-T-8345/01-02

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008.04.01.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu