TOVITA Csonterősítő tabletta 60x

1964 Ft
33 Ft/db

A csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és további életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, tojáshéjból és -hártyából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított készítmény.

Tovita Csonterősítő tabletta

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót! E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön panaszait kezelheti orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet

Tulajdonság és hatás
A TOVITA® csonterősítő tabletta gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A tyúktojáshéjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, népgyógyászati tapasztalat és a több, mint 15 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A TOVITA® jól felszívódó formában tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elemeket: kalciumot és további makro- és nyomelemeket. A TOVITA® segíti az egészséges csontozat, fogazat és a porcszövet kialakulását.

Mi a TOVITA® tabletta hatóanyaga?
Egy tabletta 340-380 mg tojáshéj-kalciumot (Ca++) tartalmaz. További összetevők: magnézium, kálium, nátrium, foszfor, mangán, cink, vas, molibdén, valamint 15 nyomelem és a kollagént tartalmazó tojáshártya.

Mit tartalmaz még a TOVITA® tabletta?
A készítmény ízesítőként édeskömény olajat és tablettázási segédanyagokat tartalmaz: polividon, talkum, magnézium sztearát, nátrium karboxi-metilamilopektin.

Mikor ajánlott a TOVITA szedése?
A készítmény alkalmazása ajánlott:
-Az egészséges, szilárd csontrendszer és ép fogazat kialakulásához, megőrzéséhez.
-A csontozat építéséhez a változókori és időskori csontvesztés, csontritkulás esetén, valamint a csontritkulás. gyógyszeres kezelésének kiegészítésére.
-A csonttömeg megőrzéséhez a biológiailag kritikus élethelyzetekben, úgymint várandósság, szoptatás, csonttörés, valamint rendszeres sportolás idején.

Mikor ne szedje a TOVITA® tablettát?
Nem alkalmazható a készítmény a ható- és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén. Ha Önnek hajlama van vesekőképződésre, ha súlyos veseelégtelensége van, ha a vizelettel nagyfokú kalciumvesztése van, ne szedje a TOVITA® tablettát! Gyomorsavhiány illetve hiperkalcemia (a vér normálnál magasabb kalciumtartalma) esetén sem ajánlott a szedése.

Mit kell tudnia a TOVITA®-szedés elkezdése előtt?
A szedés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy szüksége van-e a makro- és mikroelem bevitelre, van-e veseköve, és iszik -e elegendő (2-3 liter) folyadékot naponta.

Szedhetik-e a TOVITA tablettát gyermekek is?
Igen, kisgyermekeknek (szükség esetén) egyéves kortól adható.

Szedhető-e a TOVITA más gyógyszerekkel együtt?
Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készít¬mény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (a lehetséges hatáscsökkenés miatt). Egyidejű alkalmazása kerülendő más kalcium-, alfacalcidol- és calcitriol tartalmú készítményekkel, a túlzott bevitel és az élettaninál magasabb vérkalciumszint kialakulásának lehetősége miatt! Tiazid-típusú vizelethajtó és Digitális glikozidokat tartalmazó készítményekkel együtt csak orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szedhető.

Mire kell ügyelni várandósság és a szoptatás ideje alatt?
Ebben a csonttömeg megőrzése szempontjából biológiailag kritikus élethelyzetben megnövekszik a szervezet ásványi anyag igénye, ezért az átlagosnál nagyobb mennyiség - főleg kalcium - bevitelére van szükség. Ha Ön az ásványi anyag pótlására TOVITA® tablettát és a várandósság során ajánlott multivitamint is akarja szedni, akkor ezt minden esetben beszélje meg kezelőorvosával!

Mikor és hogyan kell a TOVITA® tablettát bevenni?
A készítményt étkezést követően egy, másfél óra elteltével, folyadékkal javasolt bevenni.

Mennyi az ajánlott adag?
1-2 éves korig 1x1/2 tabletta /nap
3-8 éves korig 1-2x1 tabletta /nap
9-25 éves korig 2-3x1 tabletta /nap
26-40 éves korig 1 x 1 tabletta /nap
41 -60 éves korig 3x1 tabletta /nap
60 éves kor felett 2-3x1 tabletta /nap
Várandós állapot és szoptatás idején 1-3x1 tabletta /nap
Csonttörés, csontritkulás esetén 2-3x1 tabletta /nap
Rendszeres sportolás idején 1-3x1 tabletta /nap

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a TOVITA®?
Előírásszerű szedés esetén mellékhatás nem várható. Aj avasoknál nagyobb adagok szedése esetén gyomorsavhiány és székrekedés előfordulhat, az adagok csökkentésével és naponta elegendő (2-3 liter) folyadék fogyasztásával azonban a tünetek megszüntet-hetők. Amennyiben a felsoroltakon kívül egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését!

Mire fontos még ügyelni a TOVITA szedése során?
A készítményt gyermekek elől mindig gondosan el kell zárni!

Mennyi ideig szedhetőa TOVITA?
A készítmény a kalciumpótlást indokoló állapot (pl. növekedési időszak, várandósság, változókor) vagy betegség (pl. csonttörés, csontritkulás) fennállása esetén folyamatosan szedhető. Csontritkulás kiegészítő kezelésére történő alkalmazásakor ügyeljen arra, hogy évente konzultáljon kezelőorvosával.

Hogyan kell tárolni a TOVITA tablettát?
Legfeljebb 25°C-on, felbontás után jól lezárva.

Meddig használható fel a TOVITA?
A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény.

Nyilvántartási szám: OGYI-223/1991

Kiszerelési egység: 60 db

Gyártja és a forgalomba hozatali engedély jogosultja:
OSTEOFIT Kft.
1131 Budapest, Reitter Ferenc u. 132.
Tel.: 239-3500

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.