Plerudin forte visszérkrém 50g

2634 Ft
52680 Ft/kg

Visszérkrém.

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Hatásra vonatkozó adat
A PLERUDIN FORTE visszérkrém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.

Mi a hatóanyaga?
1 g emulziós krém 4 ATE (antitrombin egység) Hirudo medicinalis extraktumot (standardizált orvosi pióca kivonatot) és 0,24 g Calendula flos extraktumot (körömvirág kivonatot) tartalmaz.

Mit tartalmaz még a készítmény?
A készítmény segédanyagai: cetilstearil-alkohol, nátrium-laurilszulfát, folyékony paraffin, vazelin, glicerin, metil-paraben, trietanolamin, béta-karotin színezőanyag és víz. Konzerváló szer: metil-paraben.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
Visszeres panaszok kiegészítő kezelésére, súlyosabb, de nem fekélyes esetekben (visszeres csomók, gyulladásos vénatágulatok, a beteg területen megjelent kékes-lilás elszíneződések, duzzanatok). Ütődések, rándulások utáni duzzanatok, vérömlenyek, mikrohematómák felszívódásának elősegítésére.

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
Az alkotórészek bármelyikével szembeni ismert allergia (körömvirág, metil-paraben). A krém nem vihető fel nyílt sebre, hámsérült (pl. égett) bőrfelületre.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Ügyelni kell arra, hogy szembe, nyálkahártyára (szájba, orrba) ne kerüljön. A visszér diagnózisának felállítása orvosi feladat; fontos a hasonló panaszokat előidéző, egyéb lehetséges okok kizárása és a rendszeres orvosi ellenőrzés.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?
A krémet 5 éven aluli gyermekeknél ne alkalmazzuk.

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?
A teljesebb hatás biztosítása érdekében a PLERUDIN FORTE visszérkrém alkalmazása előtt az érintett bőrfelületet a gyógyszerektől és az egyéb vegyi anyagoktól meg kell tisztítani. Gyógyszerekkel és egyéb anyagokkal való kölcsönhatások nem ismeretesek.
A krémmel egyidejűleg lehetőleg ne alkalmazzon más hatóanyagú krémet.

Mit kell megfontolni várandóság és szoptatás ideje alatt?
A PLERUDIN FORTE visszérkrém ezen élethelyzetekben a kezelőorvos jóváhagyásával alkalmazható. Vigyázni kell arra, hogy a szoptatott csecsemő ne kerüljön érintkezésbe a krémmel kezelt bőrfelülettel.

Mi az ajánlott adag?
A krémet szükség szerint naponta 2-3 alkalommal a kezelendő testrészre (gyulladt visszér, ütődés vagy rándulás következtében keletkezett duzzanat, vérömleny stb.) kenjük kb 1 mm vastagságban, és óvatosan a bőrbe simítjuk. Súlyosabb esetekben a krémet pakolásként alkalmazzuk a következő módon. A PLERUDIN FORTE visszérkrémet vastagabban (kb. 2 mm) kenjük a kezelendő területre, fedjük le vékony, tiszta vászonkendővel, majd műanyag fóliával és a fóliát mintegy dunsztkötésként fedjük le fáslival, gézzel vagy újabb vászonkendővel. A pakolást legalább 30 percig hagyjuk a kezelendő testrészen. Visszeres bántalmak kezelése esetén a beteg területet naponta legalább egy-két alkalommal (reggel és este) késpenge vastagságban kenjük be, és finoman dörzsöljük a bőrbe. A lábakat, ha az lehetséges, minden kezelés után, de legalább az esti kezeléskor 20-30 percre polcoljuk fel.

Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény?
Ritkán helyi allergiás reakciók jelentkezhetnek. Ilyen esetekben a krémet vízzel a lehető leggyorsabban le kell mosni, és a további kezelést fel kell függeszteni.

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
A PLERUDIN FORTE visszérkrémmel történő kezelés (egy átlagos kúra) időtartama: Visszérbetegség esetén, a betegség súlyosságától függően a panaszok megszűnéséig (4-12 hét). Haematomák (vérömleny) esetében a kiterjedés nagyságától függően, azok felszívódásáig (1-3 hét) folytatható. Amennyiben tünetei a fenti idő elteltével nem javulnak, vagy nem múlnak el, keresse fel kezelőorvosát. A panaszok kiújulásának megelőzésére preventív céllal is alkalmazható.

Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on.
Sugárzó hőtől (pl. napfény) óvjuk.
Gyermekektől elzárva tárolandó!

Nyilvántartási szám: OGYI-305/1992
Csomagolási egység: 50 g/tubus
KÜLSŐLEG!

Gyártó/Forgalomba hozatali engedély jogosultja:
In Vitro Kutató-Fejlesztő Kft.
2120-Dunakeszi, Fő u. 101.
Tel: 27/392-489
www.invitro.hu

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu