Mentális egészség tippek

Lavekan - promóció

A stressz csökkentheti bizonyos, korábban kedvelt tevékenységek iránti lelkesedésünket, a mindennapi hobbitevékenységektől kezdve egészen a szexig. A helytelen táplálkozás, kevés testmozgás pedig csak erősíti a tüneteket, ez pedig szorongáshoz vezethet.

Mentális egészség tippek

Szerencsére számtalan olyan technika létezik a stressz kezelésére, amelyeket a mindennapokban is gyakorolhatunk. Ezekkel a módszerekkel felvértezve, sokkal hatékonyabban szállhatunk szembe a stresszel:

1. Gazdálkodjunk az idővel!

A stressz egyik kiváltó tényezője az idő, pontosabban a határidők okozta nyomás, amivel nap mint nap szembesülünk. Annak ellenére, hogy a legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy az idő adta korlátok a munkahelyi negatív érzéseink legfőbb okai, csak kevesen kezeljük tudatosan.

2. Írjunk listákat!

A „to do list” feladatok és határidők gyűjteménye, van, akinél egy precízen vezetett lista, van, akinél papírfecnik sorozata. Az, hogy ki és milyen formában használja abszolút egyénfüggő, a kezelésének és vezetésének célja viszont a stressz csökkentése, hiszen ennek köszönhetően napjainkat pontosabban meg tudjuk tervezni, időnkkel okosabban tudunk bánni.

3. Relaxáljunk!

Számtalan meditációs gyakorlat, relaxációs technika létezik, amely valóban hatékonyan segít a kikapcsolódásban.

4. Mozogjuk ki magunkból a feszültséget!

A sport az egyik legtermészetesebb módja a feszültség levezetésének. Azon kívül, hogy a mozgás az egész testre pozitív hatással van, számos összefüggés bizonyítja a stresszcsökkentő hatását is. A feszültség és a stressz ellen éppen a mozgás a legjobb gyógyszer, legyen szó aerobikról vagy súlyzós edzésről, a stresszoldó hatás biztosított. Ha a testmozgást meditációval is ötvözzük, az eredmény még sokkal hatásosabb lesz.

Ahhoz, hogy a stressz szerepét a különféle testi tünetekkel kapcsolatban azonosítsuk, mindenképpen szakszerű kivizsgálásra és kezelésre van szükség. Erre pszichoszomatikus szemléletű orvosi és pszichoterápiás szakrendelésen van lehetőség. Ez azért is fontos, mert örökletes és alkati tényezők szerint más és más területeken alakulhat ki a terheléssel szembeni sérülékenység.

Honlap: https://schwabe.hu/termekek/lavekan

Termék:

Lavekan lágy kapszula 14x 2754 Ft
Lavekan lágy kapszula 28x 4802 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.