Kellemetlen allergiás tünetek kezelésére és megelőzésére

Reventil - promóció

Az allergiás rhinitis, amit „szénanáthának” is neveznek, valójában egy felső légúti gyulladás, melyet allergiát okozó anyagok (allergének) váltanak ki. A náthához hasonló tünetekkel jár, azzal a különbséggel, hogy egészen hosszan elhúzódhat. A szervezet „tévedésből” egy valójában ártalmatlan anyagot (pollen, állatszőr stb.) veszélyes anyagként érzékel és harcolni kezd ellene ugyanúgy, mint a kórokozók ellen. A betegség két fő típusa a szezonális, évszakhoz köthető, illetve a nem szezonálisan jelentkező allergia.

Kellemetlen allergiás tünetek kezelésére és megelőzésére

Allergiás Szemviszketés

Szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, ezért annak bármilyen megbetegedése számos kellemetlenséggel járhat. Különösen igaz ez a kötőhártyára, mely a szemgolyót és a szemhéj belső oldalát borító vékony, átlátszó hártya és közvetlenül érintkezik a külvilággal: begyulladhat, ha a levegőben terjengő pollenre allergiásak vagyunk. Allergiás kötőhártya-gyulladás a szénanáthához is gyakran társul. Fájdalom kevésbé jellemzi, de kellemetlen tünetei (piros, viszkető és könnyező szemek) a mindennapos tevékenységet is zavarhatják.

Szezonális allergia

Ezt a típust a különböző virágporok (pollenek) okozzák, ezért jellemzően egy-egy évszakban, illetve bizonyos hónapokban jelentkezik. Egyszerre akár többféle allergén okozhat panaszt, így a tünetek hosszabban is fennállhatnak.

Magyarországon egyre többen szenvednek pollenallergiától, közel 2 millió embert érint – többek között a növényvédő szerek fokozott használata és a parlagfű terjedése miatt.

Nem szezonális allergia

Az ilyen, nem évszakhoz kötött allergia egész évben bármikor kialakulhat. Gyakori a porallergia, sokaknál pedig jellemzően a háziállatok közelében jelentkeznek a kellemetlen panaszok.

A poratkák ürüléke, egyes gombafajok, valamint a háziállatok szőre vagy nyála válthatnak ki kellemetlen allergiás tüneteket az arra érzékenyeknél.


Allergia okai

Pollen
A pollen a virágpor latin neve, ami „lisztet” jelent. A pollenallergia a világ népességének mintegy 10-20 százalékát érinti. Az allergiás reakciót elsősorban a fák, füvek és egyéb virágos növények egészen finom, szabad szemmel nem is látható virágporszemcséi okozzák.

Állatszőr
Valójában nem csak az állatszőr, hanem a különböző háziállatok tolla, pihéje, nyála, ürüléke, a bőrükben található váladékképző-mirigyek nedvei, valamint bőrük elhalt és lepergő hámsejtjei egyaránt kiválthatnak allergiás reakciót.

Egyéb tényezők
A leggyakrabban előforduló pollen- és állatszőr-allergián túl hormonális változás (terhesség), bizonyos vegyszerek és gyógyszerek is kiválthatnak allergiás reakciókat. A háztartásban használatos aeroszolok, a levegőbe juttatott permetezőszerek ugyancsak okozhatnak allergiás tüneteket.


Allergia kezelése

Gyógyszeres terápia
Az allergia kezelésében leggyakrabban alkalmazott antihisztaminok többsége a patikában már vény nélkül is kapható. Az allergiás reakciót a szervezetben a nagy mennyiségben termelődő hisztamin váltja ki. Az így kialakult allergiás tüneteket csökkentik az antihisztamin tartalmú gyógyszerek.

Alternatív kezelés
Az allergiás tünetek ellen egyéb módszereket is bevethetünk. Az orrnyálkahártya gyulladása esetén hasznos lehet a tengervizes orröblítés, mely kíméletesen távolítja el az orrjáratokból az allergiát okozó anyagokat. Tanácsos gyakran kezet és arcot mosni, illetve akár naponta a hajat is megmosni, hiszen ezzel számos irritáló anyagtól szabadulhatunk meg.

Honlap: https://www.reventil.hu/

Termék:

Reventil rhinitis orrspray 20ml 2531 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.