Bélflóra - Az elfeledett szerv

Linex - fizetett hirdetés

Szervezetünkben körülbelül 10-100 trillió mikroba található. E sejtek többsége a belekben van, ahol élő ökoszisztémát alkotnak. Ezt nevezzük bélflórának. Esetenként „elfeledett szervként” is utalnak rá, hiszen a bélflóra sok tekintetben úgy viselkedik, mint egy szerv.

Bélflóra - Az elfeledett szerv

A bélflórának - többek között - fontos szerepe van az immunrendszerünk működésében, hiszen az immunrendszer akár 70 százaléka a belekben található. Ezen túl a bél baktériumai jelentős mennyiségű a K-vitamin, különböző B-vitaminok, valamint rövid láncú zsírsavak termelődését segítik elő. A belekben található mikrobák összetételét számos életkörülmény befolyásolhatja, pl. a stressz, a mozgásszegény életmód és az étkezési szokások.

Mi az az élőflóra?

Olyan, többségében tejsavbaktériumokat nevezünk élőflórának, amelyek hasonlóak az emberi bélflórában természetesen is megtalálható baktériumtörzsekhez és gyártási technológiájuknak köszönhetően a fogyasztásig is élő, aktív állapotban maradnak.

A Linex® készítményekben található élőflóra törzsek széles körben tanulmányozott, élő, liofilizált tejsav- és bifidobaktériumokból állnak, ide tartozik a Lactobacillus és a Bifidobacterium.

A liofilizáció fagyasztva szárítást jelent, mely technológiának köszönhetően növekszik a baktériumok stabilitása a tárolás során, és megőrzik életképességüket a fogyasztásig vagy a terméken jelzett lejárati időig.

Étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Sandoz Hungária Kft. 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.
Tel.: 430-2890 • www .sandoz.hu
OLNX1462/04.19

Honlap: https://www.linex.hu
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"