Szexualitás és higiénia

Sába - promóció

Meddő házasságok száma folyamatosan növekszik. Az életritmus megváltozása miatt sok pár 30-35-40 éves korában jut el a gondolatig, hogy gyermeket vállaljon. Ekkor már sürget az idő, türelmetlenebbek a párok, keresik az okokat, miért késhet a gyermekáldás.

Szexualitás és higiénia

A fogantatás legfontosabb része, hogy a nő és a férfi „normálisan” működjön, azaz a hormonális háztartásuk rendben legyen. Emellett rendkívül fontos a nemi szervek – így a női hüvely – állapota, higiéniája is. A gyakran szinte panaszokat sem okozó hüvelyi fertőzés, ami a normál flóra egyensúlyának felborulásával is jár, megakadályozhatja a teherbeesést.

Akár a hüvely baktérium flórája és gyulladás esetén az ott lévő kórokozók felszálló fertőzést, gyulladást okozhatnak a partnernél is. Férfiak esetében ez sokáig „néma”, tünetmentes maradhat. A férfi meddőség és az idősebb korra krónikussá váló prosztatagyulladás ezeknek a szinte panaszt sem okozó „pingpong” fertőzéseknek a következménye is lehet.

Ugyan az urológia tankönyvben le van írva, de nem köztudott, hogy szex után a legfontosabb megelőzés – nőknél és férfiaknak egyaránt – a vizelés. Ezzel a nagy sugarú belülről kifelé irányuló „mosással” a felszálló fertőzések kialakulását nagymértékben csökkenteni lehet. Ehhez jó, ha a vizelés az együttlét után 15-20 percen belül megtörténik.

Vannak olyan kórokozók, többek között a húgyhólyaggyulladást okozók között is, melyek kifejezetten érzékenyek a vegyhatásra. Ha a pH 5 fölé emelkedik, azaz lúgosabb irányba változik, exponenciálisan növekszik egyes kórokozók fertőzőképessége. Húgyhólyaggyulladás esetén az egész kismedence érzékenyebbé válik a gyulladásokra.

A szex előtti alapos mosakodás – főleg férfiak esetében – szintén megelőző hatású. A fityma bellemeze alatt elszaporodó baktériumok a nőnél nemcsak hüvelyi gyulladást, de méhszájseb kialakulását is okozhatják.

A tisztálkodás során az illat- és színezékanyagokat tartalmazó szappanok, kozmetikumok az arra érzékenyeknél ún. steril gyulladást, túlérzékenységi reakciót indíthatnak el, ami mindig vérbőséggel jár. A túlzott alhasi vérbőség pedig ugyancsak hátráltathatja a teherbeesést, a várandósság megtartását.

Dr. Kiss Rita
mikrobiológus szakorvos

Honlap: http://sabaintim.hu/

Termék:

Sába Női intim mosakodó illatmentes 250ml 996 Ft
Sába Női intim mosakodó illatmentes 400ml 1432 Ft
Sába Férfi intim mosakodó ginsenggel 100ml 617 Ft
Sába Férfi intim mosakodó ginsenggel 250ml 997 Ft
Sába Férfi intim mosakodó illatmentes 100ml 624 Ft
Sába Női intim mosakodó illatmentes 100ml 594 Ft
Sába Női intim mosakodó teafaolajjal 100ml 656 Ft
Sába Női intim mosakodó teafaolajjal 250ml 1094 Ft
Sába Női intim mosakodó teafaolajjal 400ml 1694 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"