Pihentető alvás, mesés ébredés

Tippek az alvási problémák ellen
Baldivian Night promóció

Alvási problémákkal küzd? Ezzel nincs egyedül! A társadalom számos tagjának jelent nehézséget az elalvás és az ébrenmaradás. Majdnem annyi embernek jelent ez problémát, mint ahány alvási tipp létezik. Összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket és trükköket a pihentető alváshoz és a friss reggeli kezdéshez.

Pihentető alvás, mesés ébredés

A hálószobában: Alvásra hangolva

Nyugalom: A zaj nyugtalan alváshoz vezethet, vagy akár teljesen meg is akadályozhatja, hogy elaludjunk. Ennek oka a stressz hormonoknak, a kortizolnak és az adrenalinak a fokozott felszabadulása. Éppen ezért az tegye alvóhelyét a lehető legcsendesebb részre, illetve távolítsa el a felesleges zajforrásokat, mint például a ketyegő órákat.

Sötétség: A fény is zavarja az alvást, mert akadályozza az alvási hormon, a melatonin termelését. Ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb zavaró fényforrást távolsítsa el, és sötétítse el a hálószobát amennyire csak lehetséges.

Hőmérséklet: Az alvásnak nincsen optimális hőfoka – de mindenkinél van egy hőmérséklet, amiben kellemesen érzi magát, ez személyenként nagyon változó lehet. Sokan nyitott ablaknál alszanak, mások pedig csak akkor bújnak ágyba, ha a szoba kellemesen meleg. Mindkét esetben fontos a megfelelő oxigénellátás és az elegendő páratartalom. A legjobb, ha a hálószobát kiszellőztetjük alvás előtt.

Az ágyban: csak alvás

Alvás, semmi más, csak alvás: Az ágyat csak alvásra hasznájuk. Amikor olvasunk, TV-t nézünk, telefonálunk, vagy az eszünk az ágyban, összezavarjuk az agyunkat és a testünket is: Idővel tudat alatt az ágyat nem egy olyan területnekfogjuk tekinteni, ahol nyugalom van és aludhatunk.

Maradjon nyugodt

Az alvást nem szabad „munkának“, vagy „kötelezőnek“ tekinteni. Ha megértjük, hogy nem muszáj aludnunk, akkor nyugodtak és higgadtak leszünk. Ha nem akarunk aludni, akkor keljünk fel és fészkeljük be magunkat a kedvenc fotelünkbe egy könyvvel. Ez leveszi rólunk a nyomást – a kikapcsolódás jót tesz és segít elaludni.

Honlap: https://www.baldivian.hu

Termék:

Baldivian Night bevont tabletta 30x 1990 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"