Tudjon meg többet az orrmelléküreg-gyulladásról!

Otrivin promóció

Négy pár orrmelléküregünk van. A melléküregek belsejét nyálkahártya borítja. Az orr- és az orrmelléküregek nyálkahártyája által termelt váladék normál esetben - többek között - segíti a belélegzett levegővel az orrba jutott szennyező anyagok és kórokozók kiszűrését. A megfázás következtében kialakuló nyálkahártya-duzzanat elzárja az orrmelléküregek kivezető járatait, és a pangó váladék a melléküregekben gyulladáshoz vezethet, amit orrmelléküreg-gyulladásnak nevezünk.

Tudjon meg többet az orrmelléküreg-gyulladásról!

A lehetséges tünetek:
- az orrmelléküregek fájdalma és érzékenysége
- orrfolyás
- orrdugulás
- láz
- fejfájás
- rossz lehelet
- sűrű orrváladék
- köhögés

Hogyan lehet kezelni?
Az orrmelléküreg-gyulladások kezelésének fontos részét képezi a megfelelő orrlégzés biztosítása, a nyálkahártya duzzanatának csökkentése, hogy a melléküregek kivezető járatai szabaddá váljanak és a pangó váladék kiürülhessen. Az orrdugulást csökkentő, pl. xilometazolint tartalmazó orrcseppek és orrspray-k gyorsan enyhítik a tüneteket. Folyamatosan, 7 napnál tovább azonban nem szabad őket használni.

A xilometazolint tartalmazó Otrivin orrcseppek és orrspray-k elősegítik a melléküregekben felhalmozódott váladék kiürülését, így orra szabadon fellélegezhet. Láz, fejfájás, az orrmelléküregek erőteljes fájdalma esetén forduljon orvosához!

Hogyan lehet megelőzni?
Mivel az orrmelléküreg-gyulladás leggyakrabban a megfázás következménye, ezért a megfázás megelőzése az orrmelléküreg-gyulladás megelőzésének legjobb módja. Mosson kezet, hogy megakadályozza a kórokozók terjedését! Rendszeresen fújja ki az orrát és ne engedje orrnyálkahártyáját kiszáradni!

Honlap: http://otrivin.hu/tunetek/orrmellekureggyulladas

Termék:

Otrivin 1mg/ml adagoló oldatos orrspray 10ml 2092 Ft
Otrivin 0,5mg/ml oldatos orrcsepp 10ml 1416 Ft
Otrivin 1mg/ml oldatos orrcsepp 10ml 1392 Ft
Otrivin Natural Eukaliptusz orrspray 20ml 1862 Ft
Otrivin Menthol 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray 10ml 2142 Ft
Otrivin Plus 0,5mg/ml + 0,6mg/ml oldatos orrspray 10ml 1699 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"