A fejfájást kiváltó fizikai okok visszaszorítása

Advil Ultra Forte
promóció

Az éhség, a rossz testtartás, a szem megerőltetése és az alváshiány mind fejfájást kiváltó okok lehetnek.

A fejfájást kiváltó fizikai okok visszaszorítása

A testtartás javítása

Ne görnyedjen. Ezzel kimozdítja a testet ideális állapotából, és a fej valamint a nyak izmai megrövidülnek. Igazítsa ki testtartását, üljön egyenesen és helyezze lábfejeit a földre. Húzza hátra vállait, és tartsa fejét egyenesen. A fej körülbelül a test súlyának 10%-át teszi ki, így ha előre- vagy leengedi, túlerőlteti és merevvé teszi a nyak és felső hátszakasz tartóizmait.

Ne üljön túl sokáig egy pozícióban. Nyújtsa karjait a feje fölé, és miközben mindkét kezét a magasban tartja, karjai váltogatásával nyújtózkodjon a mennyezet felé, mintha csak egy létrán mászna fölfelé. Forgassa meg vállait körkörös mozdulatokkal – előre, majd hátra. Majd fejét egyenesen tartva és vállait hátra engedve, hajtsa fejét (ne fordítsa) lassan jobbra, amilyen mélyre csak tudja, majd ismételje meg a mozdulatsort a bal oldalra is. Végül, mozgassa fejét körkörös irányban – először az óramutató járásával megegyezően ötször, majd pedig az óramutató járásával ellentétesen ötször.

Ne aludjon görbe pozícióban. Így merevvé válhatnak és megrövidülhetnek a fej és a nyak izmai. Próbálja ki a következő alvópózok valamelyikét:

- Az első: feküdjön hanyatt egy olyan párnával feje alatt, amely segíti a nyaki görbületet megtámasztani; figyeljen oda, hogy a feje ne legyen magasabban, mint a nyaka.

- A második alvópóz a magzatpóz: feküdjön az oldalára felhúzott térdekkel, egy kicsi párnával a térdei között, hogy a csípőjét egyenesen tartsa.
Figyeljen oda, hogy a nyaka és a feje párnával, ne pedig a vállával legyen alátámasztva. Ennek célja, hogy a feje, a nyaka és a gerince egy vonalban helyezkedjenek el.

A szem megerőltetésének elkerülése

Mindig megfelelő fényviszonyok mellett olvasson. Ha számítógép előtt dolgozik, a mennyezeti világítás tükröződése hozzájárulhat a szemfáradtsághoz. Fordítsa úgy a monitort, hogy a mennyezeti világítás ne tükröződjön vissza róla, vagy használjon tükröződésmentes képernyőt. Tartson rövid szüneteket, hogy megpihentesse szemét, és így elkerülje a szem megerőltetését.

Honlap: https://www.advil.hu

Termék:

Advil Ultra lágyzselatin kapszula 10x 899 Ft
Advil Ultra lágyzselatin kapszula 20x 1906 Ft
Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula 8x 899 Ft
Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula 16x 2184 Ft
Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula 24x 2692 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"