Mi a hasmenés?

SmectaGo promóció

A hasmenés a széklet gyakoriságának és konzisztenciájának hirtelen változásával jön létre. A gyakorlatban hasmenésről beszélünk, ha naponta több mint 3 laza vagy folyékony széklet ürül. Ha a hasmenés kevesebb, mint 2 hétig tart, « akut hasmenésről » beszélünk. Az esetek többségében az akut hasmenés hirtelen jelentkezik.

Mi a hasmenés?

Az akut hasmenés általában fertőzés következménye: a vékonybél fertőzéséből ered, baktériumok vagy vírusok által. Ezek az átmeneti hasmenéses időszakok leggyakrabban spontán módon regenerálódnak, vagy a tüneti kezelést követő 2 vagy 3 nap alatt megszűnnek, rövidtávon nem ismétlődnek meg.

A hasmenés okai

Az utazók hasmenése
diarrhée tourista
Leggyakrabban jóindulatú fertőző hasmenésről van szó, amit a célország alacsony higiénia szintje miatt kapnak el az utazók. A turisták általában az élelmiszer által közvetített baktériumoktól fertőződnek meg.

Gasztroenteritisz (gyomor-bél hurut)
diarrhée gastro
Az akut gasztroenteritisz az emésztőrendszerben részt vevő belek gyulladása, amely hasmenést, gyakran hasi fájdalmat és hányást okoz. Nagyon gyakori az előfordulása: 2015-ben mintegy 4 millió ember volt érintett világszerte.

Stressz okozta hasmenés
diarrhée stress
A vizsgálatok kimutatták a stressz és a hasmenés közötti kapcsolatot: a stressz felgyorsítja a bél és a vastagbél működését, és a stresszes epizód is okozhat hasmenést.

Étkezési eredetű hasmenés
diarrhée alimentaire
Az akut hasmenés lehet élelmiszer eredetű is: mérgezés, szennyezett élelmiszer vagy allergia. Olyan ételek, amelyek szennyezettek lehetnek hasmenést okozhatnak: sütemények, készételek, nyers vagy főtt kagylók, pasztőrözött tejtermékek, rozéra sült csirke, nyers marhahús, stb.
Az akut hasmenés kockázatának csökkentése érdekében ajánlott rendszeresen tisztítani a hűtőszekrény belsejét, illetve ezen élelmiszereket tartsuk hűtőszekrényben, mert a baktériumok szaporodása gyorsabb meleg környezetben.

Honlap: https://www.smecta.hu

Termék:

SmectaGo bevételre kész szuszpenzió 12x (tasak) 1792 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu