Fogfájáscsillapítás

Algoflex
promóció

A fogfájás az egyik legkellemetlenebb fájdalomtípus, talán ezért rettegnek olyan sokan még a fogorvos puszta gondolatától is. A fogfájás konkrétan a fog és a fogat körülvevő területek fájdalmát jelenti. A probléma gyakran vezethető vissza fogszuvasodásra vagy fertőzésekre, és ezek előfordulását a rossz szájhigiénia, de öröklött tulajdonságok is okozhatják. Előfordulhat azonban olyan eset is, amikor fogfájást érzünk, de a problémát egészen máshol kell, hogy keressük, ugyanis a fájdalom „kisugárzik”.

Fogfájáscsillapítás

Sajgó fogfájást okozhat például fogszuvasodás, gyulladás, sérült fogtömés, fertőzött íny vagy olyan ismétlődő, esetleg görcsös állkapocsmozdulatok, mint a fogcsikorgatás. Emellett a fog fizikai sérülése, bölcsességfogak fejlődése, növekedése vagy a fogínysorvadás szintén kellemetlen fájdalmakat okozhat, ahogyan a tályog is, mely gennyel telt gócokat hozhat létre a szájüregben.

A fogfájás ráadásul többféle lehet: éles és lüktető, tompa és állandóan jelen lévő, de előfordulhat olyan eset is, amikor a fogak csak ideiglenesen, nyomás hatására válnak érzékennyé, esetleg forró, vagy éppen túl hideg ételek, italok váltják ki a rossz érzést.

Kísérő tünetként fog körül duzzanat keletkezhet a gyulladásnak köszönhetően, vagy akár arcunk is feldagadhat, láz, fájdalom is jelentkezhet, és a szánk íze, leheletünk is kellemetlenné válhat a fertőzés vagy a fogíny vérzése miatt.1

Fontos, hogy azonnal orvoshoz forduljunk abban az esetben, ha a fájdalom elviselhetetlenül erős, ha egy-két napnál tovább fennmarad a probléma, vagy ha láz, fülfájás jelentkezik. A fogfájás pedig nem múlik el magától, akármilyen kellemetlen is, rá kell szánnunk magunkat, hogy szakemberhez forduljunk, aki szakszerű módon képes meggyógyítani az érzékeny területet.

Ha fájdalomcsillapításra van szükségünk, enyhe sajgástól a közepesen erős fájdalomig segítséget nyújthat az Algoflex Forte 1,5x-es hatóanyag-tartalmával*. Alkalmas lehet a fogfájás okozta kellemetlenségek csökkentésére.

A probléma persze megelőzhető is lehet, ezért fontos, hogy ügyeljünk a megfelelő szájhigiéniai rutin betartására. Mossuk meg fogainkat legalább kétszer egy nap, de lehetőség szerint minden étkezés és nassolás után is, naponta egyszer használjunk fogselymet az ínybetegségek megelőzésére, és látogassunk el fogorvosunkhoz félévente, hogy a szükséges kontrollvizsgálatokat elvégezhesse a komolyabb beavatkozások megelőzése érdekében.2

Érdekesség: különösen hangozhat, de igaz, bizonyos esetekben akár fülfájás, orrmelléküreg gyulladás vagy szívroham is okozhat fogfájáshoz hasonló tüneteket. Ezek olyan kisugárzó fájdalmak lehetnek, melyek a fog konkrét betegsége nélkül is megjelenhetnek, becsapva agyunkat, szervezetünket.3

Nem kell persze a legrosszabbra gondolni, de fontos, hogy mindenképp orvoshoz forduljunk, ha a fenti tüneteket észleljük: megóvhatjuk fogaink pótolhatatlan egészségét, ha időben cselekszünk, mellyel mindennapjainkat könnyítjük meg, és javítjuk életminőségünket is.

Fogfájás, mely sokunk életét gyakran megnehezíti

A fogfájás többfajta formában és erősségben jelentkezhet, az enyhe sajgástól a szinte már elviselhetetlen fájdalomig fokozódhat. A fájdalom átmenetileg is jelentkezhet, például amikor a bölcsességfogunk nő, vagy akár tartóssá is válhat.

A fogban található ideget a fogkoronán a zománc, a gyökéren pedig az íny védi, azonban ha ezek sérülnek fogunk érzékeny lehet a túl meleg vagy hideg, esetleg édes vagy savanyú ételekre és italokra. Ez a fájdalom gyorsan elmúlik, de ilyenkor érdemes fogorvoshoz fordulni, aki megmondja mi a teendő.

A fogfájás okai

A fogfájás leggyakoribb oka a fogszuvasodás, illetve a fogíny és a foggyökér táján keletkező gyulladás. Fogszuvasodás akkor alakul ki, amikor a fogak ásványianyag-tartalma kioldódik, a fogzománc elvékonyodik és áttörik. A szuvas fogak a fogzománc sérülése miatt érzékenyek. Mivel a fog, a bőrrel ellentétben, nem regenerálódik, ezért ha fogaink érzékenyek, fájnak vagy látható sérülés van rajtuk, forduljunk fogorvoshoz! Emellett ha fájdalmunk nagyon erős, és megakadályozza mindennapi tevékenységünket, használjunk fájdalomcsillapítót is, a fogorvos felkeresését azonban semmiképp se felejtsük el, a fog problémáit jobb időben megtalálni és megoldani.

Fogfájás kezelése

Az Algoflex Forte 1,5x-es hatóanyag-tartalmával* különösen hatásos a fogfájás csillapítására. Valamint a fogfájás csillapítás mellett hatásos fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő.

*Az Algoflex 400 mg filmtabletta hatóanyag-tartalmához képest.

Honlap: https://www.algoflex.hu/felnott-laz-es-fajdalomcsillapitas/fogfajascsillapitas

Termék:

Algoflex Forte filmtabletta 10x 1461 Ft
Algoflex Forte filmtabletta 20x 2142 Ft
Algoflex 400mg filmtabletta 10x 1056 Ft
Algoflex 400mg filmtabletta 20x 1764 Ft
Algoflex 400mg filmtabletta 30x 2436 Ft
Algoflex Forte filmtabletta 30x 2874 Ft
Algoflex Rapid 400mg lágy kapszula 20x 1699 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu