Mennyiség és minőség egy tasakban

Magnosolv granulátum
promóció

A Magnosolv® granulátum a legmagasabb magnéziumtartalmú, recept nélkül kapható gyógyszer a magnéziumhiány tüneteinek kezelésére!1 Terhesek, cukorbetegek, laktózérzékenyek és diétázók is fogyaszthatják.

Mennyiség és minőség egy tasakban

Magnéziumhiány okai és tünetei

Az utóbbi évtizedekben az élelmiszerkínálat és ellátás javulásával párhuzamosan megváltoztak táplálkozási szokásaink. Sok magnéziumban szegény élelmiszert fogyasztunk, ennek következményeképpen igen gyakran alakul ki marginális magnéziumhiány.

Az alacsony magnéziumbevitelen kívül számos állapot és betegség is magnéziumhiányhoz vezethet, például ha csökken a magnézium felszívódása vagy fokozódik a kiürülése, de akár az is, ha a szervezet magnéziumigénye nő meg.

A magnéziumhiány tünetei sokszor nagyon általánosak. Jellemzőek az izomgörcsök, gyengeség, nyugtalanság, ingerlékenység erős fejfájás, migrén, alvásproblémák, magas vérnyomás, szívdobogásérzés, de egy egyszerű szemhéjremegés is magnéziumhiányra utalhat.

Magnéziumigény

A napi magnéziumszükségletet a szerzők általában ttkg-ként (=testsúlykilogrammonként) adják meg. Ezek az értékek a tiszta magnézium(ion)ra vonatkoznak, nem a készítményeken feltüntetett magnéziumsókra! A felnőttek számára ajánlott napi átlagos magnézium(ion)bevitel 375 mg,2 de a szervezet magnéziumigénye ennél nagyobb is lehet például terhesség, szoptatás esetén, valamint nehéz testi munka végzésénél, rendszeresen sportolóknál és stresszhelyzetekben.

Magnéziumpótlás

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon érdemes-e magnéziummal kiegészíteni az étrendünket? A válasz egyértelműen igen, mivel a magnézium pótlásával sokat tehetünk az egészség megőrzéséért, illetve a már kialakult tünetek, betegségek enyhítéséért. Különösen az aktívan sportolók (élsportolók), fogyókúrázók, hashajtót rendszeresen alkalmazók, leromlott fizikai állapotúak, tejcukor érzékenyek és bizonyos betegségekben szenvedők esetén fontos a magnéziumpótlás. De természetesen várandósság és stressz esetén is megnövekedik a szervezet magnéziumigénye. Idős korban pedig az egyoldalú és sokszor mennyiségileg nem elegendő táplálkozás miatt lehet szükség a magnézium pótlására.

Magnéziumkészítmények összehasonlítása

A magnéziumkészítményeket nem lehet a csomagoláson feltüntetett magnéziumsók (pl. magnézium-citrát, -laktát, -karbonát stb.) mennyisége alapján összehasonlítani, mert a különböző magnéziumsók eltérő mértékben képesek magnézium(ion)ná alakulva hasznosulni a szervezetben. Emiatt a magnéziumkészítmények valódi összehasonlítása csak magnézium(ion)-tartalmuk alapján lehetséges, de ez az információ sajnos nem mindig szerepel a termékek csomagolásán. Például 1 tabletta Panangin® 10,5 mg felszívódni képes magnéziumiont tartalmaz, a Magne B6 47,5 mg-ot, míg 1 tasaknyi Magnosolv® granulátumból 365 mg magnézium(ion) szívódhat fel!

1. www.ogyi.hu/gyogyszeradatbazis, ATC: A12CC csoport (Ásványi anyagok/Magnézium); az egy kiszerelési egységre vonatkoztatott magnézium-tartalom alapján, 2016. 05. 31.).

Honlap: http://www.magnosolv.hu

Termék:

Magnosolv granulátum 30x 1799 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu