Epicyn hidrogél 45g

5534 Ft
122978 Ft/kg

Az Oculus Innovative Sciences társaság kifejlesztette Epicyn hidrogélt a hegek hatékony kezelésére – a szabadalmaztatott Microcyn technológia alkalmazása kifejezetten előnyös a régebbi vagy újabb, égési sérülések, általános sebészeti beavatkozások vagy balesetek következtében kialakult hipertrófiás és keloidos hegek kezelésénél.

Epicyn hidrogél fő összetevője a klórsav, és nátrium-hipoklorit. Ezek az összetevők, melyek a hidrogélben kis mennyiségben találhatóak, természetes úton keletkeznek a szervezetünkben, mint az immunrendszer veleszületett védelme. Microcyn technológiát évek óta alkalmazzák a különböző akut és krónikus sebek kezelésére, és bizonyítást nyert, hogy a gyógyulási folyamat alatt igen hatékony, ráadásul nem kívánatos mellékhatások nélkül.

Előnyök:
- megelőző gyulladáscsökkentő-, és antimikrobiális tulajdonságok,
- kapilláris perfúzió által javítja a vaszkularitást,
- kímélő a környezettel szemben, mert használata során nem keletkezik hulladék,
- biztonságosan használható a száj, orr és szem környékén is,
- semleges pH-érték,
- nem irritáló hatású,
- nem toxikus.

Bármilyen sérülés, amely a bőr mélyebb rétegébe hatol, heg keletkezéséhez vezethet. Ez természetes folyamat, mely a szervezetünk védekezési reakciója. A hegek olyan szövetterületek, melyek sérülés után helyettesítik a normál bőrt. Gyógyulási folyamat alatt vastag rétegű hegek is keletkezhetnek, és ez mellékhatásokkal is járhat.

A hegek többsége nem okoz semmilyen más problémát, és általában nem jelentkeznek mellékhatások sem. A heg keletkezési helyétól, illetve a beteg életkora, neme, vagy genetikai tényezők függvényében azonban láthatóbb hegek is előfordulhatnak.

Számos hegfajta létezik, azonban a leggyakoribb forma a hipertrofikus, és keloidos hegek.

Hipertorfikus hegek vörösek, vastagok, illetve duzzadtak. Sok esetben fájdalommal vagy viszkető érzéssel is járhatnak, azonban azonos méretűek, mint a sérült bőrfelület.

Keloidos hegek vastagok, és szabálytalanok. Általában vörösek, és sötétebbek, mint a beteg bőrszíne.

Normál körülmények között a hegek nem jelentenek veszélyt a páciens egészségére, ugyanakkor az elhelyezésük, kinézetük, és méretük tekintetében negatívan befolyásolhatják a páciens életvitelét.

A mellékhatások kezelése többféle módon lehetséges, általában szilikonalapú nedvesítők használata javasolt.

Az Epicyn hidrogél segítségével a hegek azonnal kezelhetők!
- Epicyn hidrogél azonnal használható a heg keletkezése, vagy a seb megvarrása után.
- Nem szükséges 2-3 hétig várni, míg a seb bezáródik.
- Klinikai tesztek igazolták, hogy az Epicyn hidrogél csökkenti a heg kivörösödését, keménységét és gátolja a heg magasodását.
- Csökkenti a viszkető érzést, és a fájdalmat is.
- Ideális a különböző méretű, alakú hegek kezelésére, függetlenül a heg keletkezésének helyétől.

Forgalmazza:
Ergo-Prevent Kft.
7773 Villány, Baross G. utca 23.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu