UniGel Apotex gél 5g

2534 Ft
506800 Ft/kg

Az UniGel Apotex egyedülálló megoldást biztosít a sebgyógyuláshoz mind akut sérüléseknél (a háztartásban, sportolás vagy játék közben szerzett kisebb sérülések), mind krónikus sebek, így pl. a vénás és artériás rendszer károsodásából eredő lábszárfekélyek, diabéteszes láb, felfekvések, valamint műtétet követő vagy egyéb eredetű bőrkárosodások esetén. A nedves környezet biztosítása a sebgyógyulás alatt egy modern, alapvető kezelési elv. A sebben az állandó nedvesség megakadályozza a pörkösödést, és ily módon hozzájárul a gyógyulási folyamat felgyorsításához.

Miért alkalmazzuk a gélt a sebkezeléshez?

Az UniGel Apotex-ről klinikai vizsgálatokban bebizonyosodott, hogy tulajdonságainak köszönhetően:
- kémiai úton megköti a gyulladásos folyamatokban keletkező oxigéntartalmú gyököket,
- a sebben optimális pH-értéket hoz létre, ezzel támogatva a gyógyulást,
különleges struktúrájának köszönhetően megakadályozza a gél darabkák sebben maradását és az ezzel járó irritációt (a gél nem ragad a sebhez),
a sebet nedvességgel látja el,
- megakadályozza a seb kiszáradását és pörkösödését,
- abszorbens hatásával tisztítja a szennyezett sebeket,
- csillapítja a sebfájdalmat,
- elősegíti a sebben a hegképződést,
- már a kezelés során előnyösen befolyásolja a heg alakját, javítva ezáltal az esztétikai eredményt.

Összetétel
Az UniGel Apotex egy hálós 2-hidroxi-etil-metakrilát kopolimeren alapuló hidrofil metakrilát-gél. A gélt a Cseh Tudományos Akadémia Makromolekuláris Kémiai Intézetében fejlesztették ki.

Hogyan alkalmazzuk a gélt?
Tisztítsa meg a sebet a mechanikai szennyeződésektől – pl. porszemcsék, korábban használt sebkezelő anyagok maradványai –, mert ezek a későbbiekben a sebet ingerelhetik vagy károsíthatják.
Nyissuk fel a tubust a kupak másik végén lévő csúcs segítségével.

Egy kis mennyiségű gélt vigyünk fel a seb teljes felületére. A gél a sebalapon megtapad, és fokozatosan felszívja a sebváladékot, illetve a sebben keletkező egyéb folyadékokat.

A sebet steril kötszerrel (lehetőleg ne nedvszívó anyagból készült kötszer legyen) fedjük le, és rögzítsük kötéssel vagy ragtapasszal.

A kis sebeket a gél felvitele után gyorstapasszal fedjük le. A tapasz legalább 1 cm-rel érjen túl a sebszéleken.
Elfertőződött sebek esetén az antibiotikumok és egyéb gyógyszerek adagolását az orvosi előírás szerint kell folytatni.
Kompressziós terápiára szoruló betegeknél rugalmas pólyával történő átkötést is alkalmazni kell.
A gél hatása szemmel látható, mivel megduzzad. Az egyedülálló gél technológia megakadályozza a gélnek a sebbe ragadását, így enyhe húzással könnyen és fájdalommentesen eltávolítható.

A kötést legalább 24 óránként cserélni szükséges. Elfertőződött sebek esetén ennél sűrűbb csere ajánlott.

Megjegyzések
Az eddigi gyakorlat és a klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a nedves sebkörnyezet a gyógyulási folyamatot jelentősen felgyorsítja, és elősegíti a szövetek regenerálódását. Ez a nedves közeg ugyanakkor stabilizálja a seb hőmérsékletét, ami nagyon fontos a jó gyógyuláshoz. Szövődményes sebgyógyulás és elfertőződött sebek esetén további kiegészítő kezelések alkalmazása is szükségessé válhat: pl. kielégítő táplálkozás, a seb tisztántartása, a többi betegség kezelése, valamint az egyéb orvosi utasítások betartása.

Ellenjavallatok
Az UniGelApotex alkalmazásával kapcsolatosan mellékhatások – allergia, fokozott fájdalom stb. – illetőleg ellenjavallatok nem ismertek.

Figyelmeztetések
Hagyja abba a gél alkalmazását, ha bármilyen mellékhatást, illetve nemkívánatos eseményt (fokozott fájdalom, kivörösödés stb.) észlel, és forduljon kezelőorvosához. A gél gyermekektől elzárva tartandó. Kizárólag külsőleges alkalmazásra. Csak a tubuson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

Tárolás: Száraz helyen 15-25 C ̊ közötti hőmérsékleten tárolandó.
Csomagolás : Az UniGelApotex 5, és 30 g-os tubusban kapható. Steril készítmény.

Gyártja
VH Pharma a.s.: Jakubská 647/2 110 00 Praha 1, Cseh Köztársaság

Forgalmazza
AXP Hungary Kft, 4032, Debrecen Bartha Boldizsár u. 7. Magyarország

Használati útmutató utolsó felülvizsgálatának ideje: 2016.01.11.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu