UniGel Apotex Procto végbélkúp 5x

2562 Ft
512 Ft/db

Aranyér, anális fisszúrák, a végbél bőrének és nyálkahártyájának repedése esetén a vérzés és fájdalom enyhítésére. Egyedülálló megoldást biztosít a végbélben keletkezett akut és krónikus sebek és hámsérülések gyógyulásának felgyorsítására.

Unigel Apotex Procto kúp
A sebgyógyulás felgyorsítására

Az Unigel Apotex Procto kúp egyedülálló megoldást biztosít a végbélben keletkezett akut és krónikus sebek és hámsérülések gyógyulásának felgyorsítására. Az Unigel Apotex Procto kúp aranyér és egyéb olyan végbéltáji betegségek támogató kezelésére szolgál, mint a fájdalmas végbélrepedések (úgynevezett anális fisszúrák) és a végbélcsatorna felszíni rétegének és nyálkahártyájának repedése.
Az UnigelApotex Procto csökkenti a fájdalmat és a székelést kísérő vérzést, és gyorsítja a gyógyulást.

Összetétel
A Cseh Tudományos Akadémia Makromolekuláris Kémiai Intézete által kifejlesztett UnigelApotex Procto egy torpedó formájú fehér kúp, mely hálós 2-hidroxi-etil-metakrilát kopolimeren alapuló hidrofil metakrilát anyagot tartalmaz.

Hogyan alkalmazzuk a kúpot?
- A perforáció mentén válasszon le egy kúpot, a csomagolást óvatosan tépje le, és vegye ki belőle a kúpot.
- A kúpot a végbélbe kell vezetni, lehetőleg székelést és tisztálkodást követően, a lekerekített végével a végbél felé tartva.
- Helyezze mélyen a végbélbe, lehetőleg úgy, hogy közben enyhén előre hajol.
- Ha orvos másként nem rendeli, az UnigelApotex Procto kúpot naponta egyszer kell alkalmazni, célszerűen éjszakára.

Mellékhatások
Enyhe bőrirritáció a végbéltájékon, fokozottan érzékeny személyek esetében (viszketés vagy égető érzés) előfordulhat. A kúp használata enyhén hashajtó hatású lehet.

Figyelmeztetés
Nemkívánatos mellékhatások esetén függessze fel a kezelést és forduljon kezelőorvosához. Gyermekek elől elzárva tartandó! Ne alkalmazza az elsődleges csomagoláson feltüntetett lejárati idő után. A lejárati idő a hónap utolsó napjára vonatkozik. A fel nem használt vagy lejárt szavatosságú termékeket vigye vissza a gyógyszertárba. Az UnigelApotex Procto makromolekuláris szerkezetének köszönhetően nem szívódik fel a szervezetbe, a kúpok tehát minden korcsoportban, várandós és szoptatós nők esetében is alkalmazhatóak, azonban mindig konzultáljon kezelőorvosával.

Végbélbetegség esetén különösen fontos figyelmet fordítani a tisztálkodásra, és gondoskodni a rendszeres székletürítésről. Ezért elegendő mennyiségű folyadék és a rostok bevitelének fokozása elengedhetetlen, emellett javasolt kevésbé fűszeres ételeket fogyasztani.

Amennyiben panaszai 7 napon belül nem enyhülnek vagy fokozódnak, forduljon kezelőorvosához.

Tárolás
15-25 ̊C között tárolandó az eredeti belső csomagolásban.

Csomagolás
A csomagolás 5 vagy 10 kúpot tartalmaz formázott PVC/PE fóliában.
Forgalmazó

APX Hungary Kft, 4032, Debrecen, Bartha Boldizsár u.7. Magyarország.

Gyártó
VH Pharma.a.s. Jakubska 647/2 110 00 Praha 1, Cseh Köztársaság

Utolsó felülvizsgálati ideje: 2016.03.20.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu