Floney mézpasztilla lándzsás útifű - kakukkfű 18x

1840 Ft
102 Ft/db

Enyhíti az erős, hurutos köhögést, feloldja a letapadt váladékot, csökkenti a gyulladást, csökkenti a fájdalmat és megakadályozza a kórokozók elszaporodását.

Lándzsás útifű
A lándzsás útifű (plantago lanceolata) az utak uralkodója, mezők és rétek világszerte elterjedt jellegzetes évelő, tőrózsás növénye. Különösen légzőszervi megbetegedésekben nyújt segítséget. Bevonja a torok nyálkahártyáját, és enyhíti annak gyulladását. Baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatása miatt hatékonyan csillapítja az erős köhögést, megszüntetve a köhögési ingert. Oldja a letapadt nyákot, ezért köptetőként is használják. A növény minden része gyógyhatású: gyökere, szára, virágja és termése is. Gyermekgyógyászatban is alkalmazható.

Kakukkfű
A kerti kakukkfű (thymus vulgaris) nemcsak ízletes fűszer, hanem a népi gyógyászat egyik legkedveltebb gyógynövénye. Elsősorban szamárköhögés, tüdőgyulladás, valamint grippe köhögés enyhítésére alkalmazzák, de immunerősítésre is kiváló. Illóolaja a légző szervrendszerben kiválasztódva fertőtlenítő, köptető és görcsoldó hatást fejt ki.

Gyógyászati célra a növény nem fásodott, lila vagy bíborvörös virágzó hajtásából nyerik a thymi herba nevű drogot, amely cserzőanyagot, keserűanyagot, gyantát és illóolajat tartalmaz. Utóbbi fő összetevője a timol (thymol) nevű vegyület, amely fontos gyógyszeralapanyag. Ez adja a kakukkfű jellegzetes aromáját, valamint erős antiszeptikus tulajdonságát.

Alkalmazás
Felnőtteknek, és 3 évesnél idősebb gyermekeknek naponta 2-3 óránként elszopogatni 1 pasztillát, vagy kevés meleg folyadékban feloldva, lassan meginni.

Amennyiben a tünetek 3 nap elteltével is fenn állnak, keresse fel orvosát!

Tárolás
A termék gyermek elöl gondosan elzárva tartandó!
A terméket száraz hűvös helyen kell tárolni (5-15C, max 50%-os relatív páratartalom).
Hőtől, nedvességtől, közvetlen napfénytől óvni kell még becsomagolt állapotban is!

Ne használja a terméket, ha annak csomagolása sérült.
Csak a lejárati időn belül használja a terméket.
15C-nál magasabb hőmérsékleten tartott termék, alakja deformálódhat, megolvadhat!

Ha felbontotta a dobozt, 3 napon belül használja fel!

Figyelmeztetés
Ne használja a terméket, ha bármely összetevőjével szemben ismert túlérzékenységben szenved!
3 éves kor alatt ne alkalmazza.
Fokozott figyelemmel adja gyermekeknek, vagy olyan személynek, akinek nyelési problémái vannak, mert könnyen félre nyelhetik!
A termék természetes szénhidrátokat tartalmaz. Alkalmazása cukorbetegeknek nem javasolt!
A Floney mézpasztilla színe a méz gyűjtési helyétől és fajtájától függően a világossárgától a sötét borostyán barnáig változhat.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu