Walurinal Medical tabletta 10x

3327 Ft
333 Ft/db

A WalurinalŸ Medical orvostechnikai eszköz a felfázás (hólyaghurut) és egyéb alsó húgyúti fertőzések kezelésére és kiújulásuk megelőzésére – akár bakteriális eredetűek, akár gomba (Candida vagy egyéb) fertőzés áll a hátterükben.

1. Az orvostechnikai eszköz leírása, összetétele és javallata

Minden Walurinal® Medical tabletta 120 mg amerikai tőzegáfonya kivonatot tartalmaz. Az amerikai tőzegáfonya kivonat hatékonyságát a húgyúti fertőzések kórokozóinak megtelepedése ellen számos klinikai vizsgálat igazolja. Eredményesnek mutatkozott a felfázás (hólyaghurut) és egyéb alsó húgyúti problémák kezelésében, a tünetek csökkentésében ugyanúgy, mint a kiújulás megelőzésében.

1.1 Hatásmechanizmusa

A hólyaghurut és a felfázás jellegű kórképekben a kórokozó a húgyhólyagot és a húgycsövet betegíti meg elsősorban. A legtöbb esetben ilyenkor a gyomorbél-rendszer normális mikroflórájához tartozó, egyébként betegséget nem okozó baktériumai lepik el a húgyutakat, ha a különben steril húgyutakban megfelelő feltételeket találnak a megtelepedésre és szaporodásra. Elsősorban fiatal nőknél alakulnak ki ilyen feltételek, illetve terhesség majd a változó kor idején és azt követően, de előfordul idősebb férfiaknál és kathéter esetén is. Következményeként olyan tünetek jelenhetnek meg, mint a fájdalmas, égő érzés vizelésnél, amelyet gyakori vizelési inger kísérhet, a vizelet zavarossá vagy kellemetlen szagúvá válhat.

A legtöbb esetben a hólyaghurutot a bélben élő, ott betegséget nem okozó baktériumok inváziója okozza, ha a – különben steril - húgyutakban a megtapadásukat és szaporodásukat elősegítő körülményeket találnak. Az amerikai tőzegáfonya kivonat ezekre a szervezetben jelen lévő, potenciális kórokozókra hat: meggátolja áttelepedésüket a húgyutakba.

Jól ismert továbbá, hogy az antibiotikumok hatására a húgyúti fertőzések kórokozói ellenállóbbakká válnak, visszatérő fertőzéseket okozhatnak. A Walurinal® Medical hatására nem fejlődik ki a kórokozókban ellenállás (rezisztencia), és ezen hatás révén együttműködés (szinergizmus) alakul ki az antibiotikumokkal.

1.2 Összetevők

A Walurinal® Medical összetétele:
- amerikai tőzegáfonya száraz kivonata 120 mg tablettánként
- Segédanyagok: tömegnövelők: dibázikus kalcium-foszfát, kalcium-karbonát, mikrokristályos cellulóz; csomósodást gátlók: polivinil-polipirrolidon, szilícium dioxid, glicerilbehenát, magnézium-sztearát, kroszkarmellóznátrium, bevonat: hidroxi-propil-metil-cellulóz, mikrokristályos cellulóz, E472a; színezékek: E171, E124.

2. Csomagolás

Egy doboz 10 tablettát tartalmaz.

3. Adagolás és használati utasítás

Az ajánlott adag: 1 tabletta naponta. Az ajánlott adagot nem javasolt túllépni. A tablettát vízzel kell bevenni, étkezés után. Amerikai tőzegáfonya szedésekor ajánlott legalább napi két liter folyadék fogyasztása a vizeletelválasztás támogatására.

Kérjük, ne használja a Walurinal® Medicalt egy hónapnál tovább.

4. Mellékhatás

A Walurinal® Medical minden összetevője biztonságos, biokompatibilis, jól tolerálható az elvégzett tesztek szerint. A hatásossághoz szükséges adagban alkalmazva nem jelentettek más mellékhatást, mint enyhe gyomor irritációt és átmeneti hasmenést. Ha panaszai tartóssá válnának, forduljon kezelőorvosához.

5. Kölcsönhatások étrend-kiegészítőkkel és gyógyszerekkel

5.1. Étrend-kiegészítők


A Walurinal® Medical összetevői és az étrendkiegészítők között nem ismert kölcsönhatás. Ennek ellenére általánosságban tanácsolható, hogy az étrend kiegészítők, vitaminok, tápszerek, gyógynövények és homeopátiás készítmények bevétele és a Walurinal® Medical vagy ahhoz hasonló orvostechnikai eszköz bevétele között legalább 2 óra teljen el.

5.2. Gyógyszerek

Nem ajánlott a Walurinal® Medical használata, ha warfarin (Marfarin) tartalmú, vagy ahhoz hasonló (Syncumar) véralvadásgátlót szed: ezeknek a K-vitamin antagonista hatását az amerikai tőzegáfonya erősítheti, növelve a véraláfutások, vérzések esélyét.
Ezenkívül az alábbi gyógyszerek májban történő metabolizmusát valamelyest befolyásolhatja az amerikai tőzegáfonya: amitriptilin, diazepam, ibuprofen, diclofenac, celecoxib, fluvastatin, glipizid, irbesartan és losartan, phenytoin, piroxicam (Feldene), stb. Ezekben az esetekben mindig konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bevenné ezt a terméket.

A fentiekkel ellentétben az antibiotikumokkal nem lép kölcsönhatásba a tőzegáfonya.

6. Tárolás

Tartsa a Walurinal® Medicalt száraz helyen, közvetlen hőtől vagy fénytől távol: csak akkor nyissa ki a buborékfóliát, amikor használja. Ne használja, ha a buborékfólia sérült. Gyermekektől elzárva, 25 ° C hőmérséklet alatt tartandó.

7. Figyelmeztetések és óvintézkedések

Minden esetben kérje kezelőorvosa vagy a gyógyszerész véleményét, mielőtt használná a terméket. Ha a húgyúti fertőzés kezelésében antibiotikus kezelésre van szükség, akkor azt az orvostechnikai eszköz nem helyettesíti.

Ne használja a Walurinal® Medicalt, ha tudja, hogy bármely összetevőjére allergiás (túlérzékeny). Különösen akkor ne fogyasszon amerikai tőzegáfonya tartalmú terméket, ha aszpirinre érzékeny, mert a termék jelentős mennyiségű szalicilsavat tartalmaz. Mivel az amerikai tőzegáfonya a vizelet oxalát tartalmát növeli, a terméket azok sem szedhetik, akik vesekövességre hajlamosak.

Terhesség vagy szoptatás alatt az amerikai tőzegáfonya valószínűleg biztonságos, de ezekben az esetekben különösen ajánlott az orvos tanácsát kérni a termék szedésének megkezdése előtt.
14 éves kor alatt nem használható.
Az ajánlott adagot ne lépje túl!
Ha több hét alatt sem csökkennének a tünetek az elvártnak megfelelően, a kezelést célszerű abbahagyni és orvos tanácsát kérni.

Kérjük, ne használja a Walurinal® Medicalt egy hónapnál tovább.

8. Lejárati idő

Ne szedje be a terméket a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.
A lejárati idő a megfelelően tárolt, ép csomagolású termékre vonatkozik.
Minden tabletta egyszer használatos, és csak a használata előtt közvetlenül szabad kivenni a csomagolásából.

9. Fel nem használt termék

A hatósági előírásoknak megfelelően, környezetkímélő módon járjon el a fel nem használt termékkel vagy csomagolásával.

Forgalmazó:
Walmark Kft.,
1046 Budapest, Kiss Ernő utca 1-3.,
www.walmark.hu

CF 7210/L/03/HUN
PK1106-00 PIL

A betegtájékoztató legutóbbi ellenőrzése: 10/2014

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu